به گزارش صفیر گیلان؛صبح امروز اجلاس مدیران امور مالیاتی کشور با حضور نماینده ولی فقیه و استاندار گیلان در انزلی برگزار شد. در این مراسم دکتر مصطفی سالاری با اشاره به نقش مالیات در پیشبرد اهداف کلان کشور اظهار داشت:امور مالیاتی به عنوان رکن تاثیرگذار در توسعه اقتصادی باید نقش جدی تری را ایفا نماید. […]

به گزارش صفیر گیلان؛صبح امروز اجلاس مدیران امور مالیاتی کشور با حضور نماینده ولی فقیه و استاندار گیلان در انزلی برگزار شد.

در این مراسم دکتر مصطفی سالاری با اشاره به نقش مالیات در پیشبرد اهداف کلان کشور اظهار داشت:امور مالیاتی به عنوان رکن تاثیرگذار در توسعه اقتصادی باید نقش جدی تری را ایفا نماید.

وی با بیان اینکه امور مالیاتی در بسیاری از کشورهای توسعه یافته تامین کننده هزینه های عمومی است،به نحوه درآمدزایی در ایران اشاره نمود و گفت:درآمدهای نفتی،درآمد حاصل از مالیات و درآمد حاصل از خصوصی سازی اموال منقول و غیرمنقول در کشور مرسوم است که در این بین باید تلاش شود تا خصوصی سازی را از املاک و انفال فروشی تفکیک نماییم.

دکتر سالاری تصریح نمود: با اجرای سیاست غلط املاک و انفال فروشی در آینده نزدیک با مشکل روبرو می شویم زیرا نمی توان به عنوان درآمد پایدار مورد توجه قرار گیرد.

استاندار گیلان افزود:مردم نسبت به شیوه هزینه شدن مالیات مطالبه گر هستند و همین پاسخگویی دولت در خصوص مالیات،علاوه بر تقویت مردم سالاری و گسترش همکاری های مردمی رقبت افزایی برای پرداخت های این محل را به همراه می آورد.

وی خاطرنشان کرد:هرچه بخش مالیاتی تقویت شود گفتمان دولت و حاکمیت با مردم نیز با بهبود مواجه می شود.

نماینده عالی دولت با اشاره به سیاست گذاری های کلان اقتصادی تصریح کرد:اجرای بسیاری از سیاستگذاری های اقتصادی می تواند از طریق مالیات دنبال شود تا به نتیجه مطلوب دست یابیم.

وی گفت: در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به سال حمایت از کالای ایرانی مزین شده،مهمترین بخش توجه به سیاست های مالیاتی است زیرا که مشخص می کند که چطور و به چه شیوه ای از تولیدات داخلی حمایت شود و چگونه هزینه تمام شده کالا در واحد را کاهش دهد تا در رقابت با کالای خالی شاهد گران تمام شدن قیمت تمام شده کالای خارجی در بازار ایران باشیم.

دکتر سالاری با بیان اینکه در بسیاری از کشورها مسائل زیست محیطی،اصلاح الگوی مصرف و کنترل ذخایر طبیعی از طریق اعمال مالیات مورد بررسی و کنترل قرار می گیرد،فرهنگ سازی را از دیگر دستاوردهای این شیوه خواند و افزود:با اجرای این سیاست از پوسته تصدی گری خارج و با اجرای سیاست های راهبردی اقدام به اجرای سیاست های اصولی در بعد حاکمیتی نموده ایم.

استاندار گیلان افزود:در حوزه کشاورزی،حامل های انرژی،تجارت و صنعت اگر سیاست های مالیاتی دارای جنبه تشویق و تنبیه باشد شاهد بهره وری بیشتر و اصلاح الگوی مصرف خواهیم بود به نحوی که با افزایش مصرف ،تعرفه کارکرد نیز با رشد قابل توجهی مواجه شود.

وی همچنین به تجارت کربن در برخی کشورها اشاره کرد و افزود: این نوع از تجارت در واقع یک روش مبتنی بر بازار برای کنترل آلودگی است که از طریق ارائه مشوق های اقتصادی کاهش انتشار آلاینده ها را دنبال می کند و صاحبان صنایع با کاهش تولید کربن مالیات کمتری را پرداخت می کنند.

دکتر سالاری با تاکید بر بهره گیری از شیوه های نوین اعمال مالیات اظهار داشت:دولت ها باید از کارخانه داری فاصله گرفته و مدیریت راهبردی را دنبال نمایند زیرا با تکیه بر سیاست کارخانه داری از اجرای سیاست ها و برنامه های حاکمیتی خود دور می شوند.

وی گفت:اگر سیاست های مالیاتی به درستی اجرا شود و درآمدهای آن پاسخگوی هزینه های عمومی گردد به یقین نیازی به مناسبات غیرشفاف و کارخانه داری دولت نیست.

نماینده عالی دولت خاطرنشان نمود:شبکه مالیاتی با اصلاحات اساسی می تواند تامین کننده بخش درآمدی باشد و با کاهش تصدی گری در جامعه،دولت را کوچک اما چابک تر کند.

دکتر سالاری در پایان پیشنهاد داد تا درصدی از وصول مالیات در هر استان از ابتدا به همان محل اختصاص یابد،زیرا با اطمینان خاطر افراد از هزینه کرد این منابع در محل زندگی و کسب و کار خود رقبت افزایی برای پرداخت مالیاتی شکل می گیرد و بی شک در ادامه این روش بیشتر از درصد از طریق پرداخت به موقع مالیات جبران می شود.