به گزارش صفیر گیلان؛محبعلی رنجور مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی گیلان در شهرستان فومن حضور یافت. در نشست هماهنگی این سفر محمود قاسم نژاد فرماندار شهرستان فومن با بیان اینکه افت فشار و قطعی آب شرب خانگی نسبت به مدت مشابه در سال گذشته تشدید شده و زودتر از سال گذشته ایجاد شده است، یادآور […]

به گزارش صفیر گیلان؛محبعلی رنجور مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی گیلان در شهرستان فومن حضور یافت.
در نشست هماهنگی این سفر محمود قاسم نژاد فرماندار شهرستان فومن با بیان اینکه افت فشار و قطعی آب شرب خانگی نسبت به مدت مشابه در سال گذشته تشدید شده و زودتر از سال گذشته ایجاد شده است، یادآور شد: تلقی عموم بر این است که امسال وارد حوزه ترسالی شده‌ایم اما شهرستان فومن هم در زمینه تأمین آب کشاورزی و هم آب شرب روستایی با مشکل مواجه شده است و افت فشار و قطعی آب در ایام تعطیلات خردادماه خود را نشان داد.

آبفای گیلان

تشدید افت فشار و قطعی آب شرب خانگی نسبت به مدت مشابه سال گذشته
فرماندار فومن با اشاره به مشکلات موجود شهرستان در زمینه آب روستایی اظهار کرد: علی رغم نگاه جامعی که در کمیته برنامه ریزی نسبت به طرح‌های آب روستایی وجود داشته در کنار پیگیری‌های نماینده فومن و جلسات برگزار شده در سطح ملی اما امسال قبل از فصل تابستان دچار چالش شده‌ایم که در صورت ادامه روند افزایش دما پیش بینی می‌شود که سال پرتنشی را در حوزه آبی داشته باشیم.
قاسم نژاد با بیان اینکه به عنوان یک مسئول باید نسبت به مردم پاسخگو و به تعهدات خود پایبند باشیم، متذکر شد: اگر در شرایط بحرانی در کنار مردم باشیم، پاسخگویی و حضور میدانی در بین آنها بخش بزرگی از مشکلات را حل می‌کند.
وی در بیان مشکلات موجود اظهار کرد: هم اکنون در بسیاری از روستاها نقشه اجرایی وجود ندارد و هنگام بروز قطعی آب همین امر خود تبدیل به یک مشکل می شود.
قاسم نژاد به افزایش جمعیت روستایی و همچنین مهاجرات غیربومیان به روستاهای شهرستان فومن اشاره کرد و گفت: باتوجه به قدیمی بودن زیرساخت شبکه و خطوط انتقال آب این امر سبب شده که شاهد افت فشار محسوسی باشیم.
نماینده عالی دولت در شهرستان خواستار تقویت خطوط شبکه آبرسانی شد و اظهار کرد: اگرچه بسیاری از منابع آبی به دلیل عدم وجود نقشه اجرایی هدر می رود اما اگر خطوط تقویت نشوند و شاهد افزایش ظرفیت نباشیم مشلات ما حل نخواهد شد.
وی خواستار نظارت بیشتر برعملکرد آبدارها و همچنین افزایش تعداد آنها شد و گفت: عدم تعهد کاری برخی آبداران کل مجموعه را زیر سوال می برد هرچند برخی از آنها نیز دچار مشکلات مالی و اداری هستند که از شرکت آب و فاضلاب روستایی گیلان انتظار می رود نسبت به رفع مشکلات آنها اقدام کند.
فرماندار فومن با بیان اینکه تعداد آبداران با وضعیت فعلی همخوانی ندارد، به فرسودگی شبکه و شکستگی لوله ها اشاره کرد و متذکر شد: شهرستان فومن از لحاظ زیرساختی نیز از یک عقب ماندگی تاریخی و انباشت مشکلات رنج می برد و بخش اعظمی از مشکلات نیز مدیریتی است.
قاسم نژاد در پایان بر تقویت فشار آب روستایی، رفع فرسودگی و شکستگی لوله ها، احداث مخازن جدید با توجه به فرسودگی برخی مخازن، افزایش منابع تامین آب و توسعه شبکه در روستاهای مختلف شهرستان تاکید کرد.

مدیران چرا همزمان با  فصل گرما به فکر مشکلات می افتند؟؟؟

حجت الاسلام افتخاری نماینده فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات زیرساختی در حوزه صنعت آب و برق اظهار کرد: سوال اساسی از مدیران است که چرا همزمان با فصل گرما به فکر مشکلات می افتند در حالی که قبل از وقوع بحران باید به فکر چاره کار افتاد.
وی با اشاره به دستور دکتر نوبخت جهت اختصاص ۴ میلیارد تومان برای آبرسانی به ۳۸ روستای شهرستان اظهار کرد: در مجموع در بخش شهری و روستایی علاوه بر اعتبارات کمیته برنامه ریزی شهرستان ۷ میلیارد تومان برای بخش آب و فاضلاب شهری و روستایی ابلاغ شده است.
افتخاری با بیان اینکه در بخش روستایی حجم مشکلات آب درحال افزایش است تصریح کرد: امسال نباید در حوزه آب مشکل داشته باشیم.
وی در پایان خواستار انتقال آب از سوی آبفار گیلان از طریق سایت باغبانان به بیمارستان فومن شد.

 شاخص آبرسانی روستایی در فومن با  عقب ماندگی مواجه است

محبعلی رنجور مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی گیلان در این نشست با تاکید بر اینکه منکر مشکلات موجود نیستیم، یادآور شد: شهرستان فومن در حوزه زیرساختی با مشکلاتی مواجه است و از عمر مفید بسیاری از زیرساختها گذشته که باتوجه به شرایط ناهمگون توسعه استان و افزایش میزان مصرف دیگر شبکه موجود باتوجه به طراحی چند دهه پیش پاسخگوی نیاز امروز نیستند.
رنجور با بیان اینکه با توجه به مشکلات اقتصادی کشور باید گام به گام حرکت کنیم متذکر شد: حضور میدانی در جمع مردم و پاسخگویی وظیفه تمام همکاران من است و باید به گونه ای عمل کنیم تا شرایط بدتر نشود.
وی با بیان اینکه در شهرستان فومن سال گذشته ۲۳ پروژه تعریف شده است، گفت: برای این پروژه ها ۷ میلیارد و ۵۰۵ میلیون تومان اعتبار درنظر گرفته شده که بیشتر آنها از محل جزء ۱۸ بوده است.
این مسئول گفت: در کنار این اعتبارات ۳ میلیارد تومان نیز از محل پیگری نماینده فومن ابلاغ شد که تنها ۱۸ درصد آن تخصیص پیدا کرد.
مدیرعامل آبفار گیلان با بیان اینکه شهرستان فومن از لحاظ شاخص آبرسانی روستایی عقب ماندگی دارد، افزود: علی رغم تخصیص ۱۸ درصدی مناقصه پروژه ای با ۳ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان اعتبار برگزار شد که ۸۰ درصد بیشتر نسبت به تخصیص تعهد ایجاد کرده است.

فرسودگی، افت و ضعف فشار آب در روستاها نیازمند پیچیدن نسخه مخصوص است
رنجوربا اشاره به اعتبار ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومانی از محل صندوق توسعه ملی که ۷۳ درصد آن محقق شده به اعتبار ۷ میلیارد و ۵۰ میلیون تومانی از محل بند ب اشاره کرد و گفت: در این حوزه نیز ۴۷ درصد اعتبار تخصیص یافته است و طبیعتا با این شرایط نمی توان در اجرا چندان موفق عمل کرد.
وی از قرار گرفتن ۷ روستای فومن در لیست صندوق توسعه ملی خبر داد و گفت: با توجه به افزایش نرخ تبدیل ارز درسال جدید اعتبارات افزایش قابل توجهی می یابد و طبق مصوبه مجلس نیز از محل مالیات بر ارزش افزوده ۴۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای بازسازی هزینه می شود که سهم گیلان ۲۰ میلیارد تومان است.
مدیرعامل آبفار گیلان با بیان اینکه امکان هزینه کرد برای روستاهای آبدار وجود ندارد، افزود: فرسودگی، افت و ضعف فشار آب در روستاها غیرقابل انکار است و برای هر روستایی نیز باید نسخه مخصوص به خودش را پیچید.
رنجور بر ضرورت تهیه نقشه های اجرایی تاکید کرد و گفت: از محل اعتبارات بازسازی نقشه های اجرایی آبرسانی روستایی تهیه شود.
وی با بیان اینکه از ۱۳۰ روستای فومن ۷۰ روستا در لیست آبرسانی به هزار روستا قرار دارند، گفت: ۴۴ روستای ناحیه یک از باغبانان آب دریافت می کنند و بقیه روستاها نیز تحت پوشش سایت سرداران شهید شهرستان شفت قرار خواهد گرفت.
مدیرعامل آبفار گیلان در خصوص عملکرد آبدارها نیز اظهار کرد: با اصلاح نحوه همکاری آبدارها به صورت مستقیم با پیمانکاران مرتبط می شوند.