اختصاصی /صفیر گیلان؛مصطفی سالاری عصر امروز در  آیین رونمایی از بذور گواهی شده ارقام برنج بومی استان گیلان  در موسسه تحقیقات برنج کشور با بیان اینکه امکان افزایش مساحت اراضی شالیزاری در استان گیلان وجود ندارد اظهار داشت: افزایش عملکرد در واحد سطح زیر کشت برنج در استان گیلانامر الزامی برای تامین زندگی و نیاز […]

اختصاصی /صفیر گیلان؛مصطفی سالاری عصر امروز در  آیین رونمایی از بذور گواهی شده ارقام برنج بومی استان گیلان  در موسسه تحقیقات برنج کشور با بیان اینکه امکان افزایش مساحت اراضی شالیزاری در استان گیلان وجود ندارد اظهار داشت: افزایش عملکرد در واحد سطح زیر کشت برنج در استان گیلانامر الزامی برای تامین زندگی و نیاز کشاورزان است.

استاندار گیلان با اشاره به درامد کم کشاورزان گیلانی گفت:باید تلاش کنیم هم درامدها و هم کیفیت و قیمتها در تولید برنج افزایش یابد.

نماینده‌ عالی دولت در استان گیلان با بیان اینکه تولید ارقام بومی برنج باید در گیلان مدیریت شود گفت:امروز ارائه  آمار بیش از ۶۵ نو ارقام تولید برنج در گیلان کمی برایم نگران کننده بود ولی در نهایت با مدیریت این ارقام  به تعداد کمتری برای بهروری بهتر و کیفیت تبدیل می شود.

سالاری با تاکید بر توسعه کشت دوم در مزارع استان گیلان و با اشاره به اینکه کشت دوم با افزایش صرفه اقتصادی زنجیره اشتغال را ارتقاء می‌دهد  تصریح کرد: تولید برنج ارگانیک در استان گیلان مبحثی مهم و نیازمند برنامه‌ریزی است.

ایشان همچنین مکانیزاسیون در کشاورزی را به صرفه در تولید دانست و افزود: این کار  باعث کاهش اشتغال می شود که باید به آن بعد هم فکر شود.

سالاری ضرورت بسته‌بندی مناسب برنج تولیدی در استان گیلان را از الزامات این حوزه دانست و گفت: این امر موجب افزایش تقاضا می‌شود  در حالی که هنوز هم برنج گیلان در یک گونی ۵۰ کیلویی با دو گوش بسته  به بازار عرضه می شود و برند‌سازی برنج گیلان با امکانات دولتی امکان‌پذیر نیست و باید با مدیریت خوشه‌ای از ظرفیت‌ شالیکوبی‌‌ها بهره برد.

نماینده عالی دولت در استان گیلان با بیان اینکه عرضه برنج مرغوب و با کیفیت در بازار نیازمند صیانت است تصریح کرد: با توجه به پیشرفت تکنولوژی و توسعه مکانیزاسیون در بخش کشاورزی میزان  ضایعات برنج  در گیلان باید کاهش یابد و به بحث حدر رفت و خشک کن نیز باید توجه شود.

استاندار گیلان خواستار شد تا بسته بندی برنج گیلان به سبک بازار پسند ترویج و ارائه شود وبرای موفق شدن در این کار باید شبکه مدیریتی در کارخانه ها و کشاورزان منسجم و با نظارت و آموزش همراه شود .

عکس؛زلیخا صفری

photo_2018-02-25_08-02-52 photo_2018-02-25_08-02-27 photo_2018-02-25_08-02-21 photo_2018-02-25_08-02-16 photo_2018-02-25_08-02-11 photo_2018-02-25_08-02-06 photo_2018-02-25_08-02-01 photo_2018-02-25_08-01-55 photo_2018-02-25_08-01-51 photo_2018-02-25_08-01-42 photo_2018-02-25_08-01-36 photo_2018-02-25_08-01-24