به گزارش خبرنگار صفیر گیلان از فومن،کارگاه قانون مطبوعات در شهرستان فومن در راستای آموزش حرفه ای خبرنگاران با حضور بیش از ۵۰ خبرنگار غرب گیلان و شهرستان فومن در سالن شهید بهشتی آموزش و پرورش شهرستان فومن برگزار شد. اگر بخواهیم یک واحد صنفی برای خودمان دایر کنیم علاوه بر سرمایه اولیه نیازمند مجوزهای […]

به گزارش خبرنگار صفیر گیلان از فومن،کارگاه قانون مطبوعات در شهرستان فومن در راستای آموزش حرفه ای خبرنگاران با حضور بیش از ۵۰ خبرنگار غرب گیلان و شهرستان فومن در سالن شهید بهشتی آموزش و پرورش شهرستان فومن برگزار شد.

اگر بخواهیم یک واحد صنفی برای خودمان دایر کنیم علاوه بر سرمایه اولیه نیازمند مجوزهای لازم هستیم مجوزهایی که بتواند ما را در راستای  رعایت قوانین سوق داده و عامل پیشگیری از بسیاری از ناهنجاریها شود.

مجوزهایی از قبیل پروانه فعالیت، سلامت و مهارت ،مجوز مکان  و …که تا ارائه نداده و در محل کسبمان نصب نکنیم حق تجارت آن‌هم از نوع خود را نداریم چه برسد به تجارت کلان!

یک واحد صنفی، داد و ستد کالاهای تجاری انجام می‌دهد و برای این تجارت محدود باید ده‌ها مجوز را دریافت کند.

اما داستان خبرنگاری این شغل حساس که گاهی با جان، آبرو، ثروت، قدرت، سلامت و حتی آینده یک ملت سروکار دارد بسیار متفاوت است.

وارد دفتر یک رسانه می‌شویم و با یک درخواست ساده و بدون گذراندن هیچ دوره آموزشی و حتی کوچک‌ترین اطلاع از قانون مطبوعات، یک خبرنگار می‌شویم.

خبرنگاری که شاید باذوق قلم و علم دانشگاهیش بتواند حتی مدت‌ها منصفانه بنویسد البته بدون رعایت اصول اولیه خبرنویسی یا حدود و رسالت مطبوعات در قانون.

سومین دوره کارگاه تخصصی قانون مطبوعات با حضور بیش از ۵۰ خبرنگار گیلانی بعدازظهر امروز در سالن اداره آموزش‌وپرورش فومن برگزار شد.

برگزاری آموزش خبرنگاران از نان شب  واجب‌تراست

استاد علوم ارتباطات و رسانه در دوره عالی آموزش روزنامه‌نگاری با بیان اینکه آموزش قانون مطبوعات باید در بدو ورود داوطلبان به حوزه خبرنگاری برگزار شود، اظهار کرد: قانون مطبوعات ضرورت آغاز فعالیت در حرفه خبرنگاری و روزنامه‌نگاری است.

فرشته شیداصفت با تشریح حدود و رسالت مطبوعات افزود: قانون مطبوعات در جمهوری اسلامی ایران تبلور آزادی رسانه بوده و الگویی می‌تواند برای کشورهای مختلف باشد و برگزاری آموزش خبرنگاران از نان شب  واجب‌تر است.

وی با بیان اینکه دادگاه‌های مطبوعات باید با حضور هیئت‌منصفه برگزار شود، گفت: رسانه‌های دارای مجوز از هیئت نظارت بر مطبوعات مشمول قانون مطبوعات است.

استاد علوم ارتباطات و رسانه با تأکید بر ضرورت راه‌اندازی شورای حل اختلاف رسانه در گیلان بیان کرد: نقش‌آفرینی شورا‌های حل اختلاف در کاهش ورودی پرونده‌ها می‌تواند از حجم بالای پرونده‌های رسانه به دستگاه قضایی بکاهد.

کاهش جرائم رسانه‌ای با آموزش قانون مطبوعات

رئیس سازمان بسیج رسانه استان گیلان در حاشیه دوره عالی آموزش روزنامه‌نگاری شهرستان فومن  در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: امسال ۲۷ کارگاه آموزشی برای خبرنگاران گیلان و ۱۱۲ دوره سواد رسانه‌ای برای عموم علاقمندان حوزه رسانه و مطبوعات گیلان برگزار کردیم.

مهدی پارسا با تأکید برافزایش آگاهی و دانش خبرنگاران پس از دوره‌های آموزشی این سازمان افزود: فقط کارگاه مطبوعات سبب پیش‌گیری از ده‌ها وقوع جرم در رسانه‌های گیلانی شده که بر اساس بررسی‌های انجام‌شده شاهد کاهش پرونده‌های رسانه‌ای در دادگاه مطبوعات هستیم.

وی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید برای برگزاری دوره‌های آموزشی پیشگام و حامی باشد، گفت: امسال برای نخستین بار در سطح استان‌های کشور شاهد برگزاری دوره تربیت مربی رسانه‌ای در گیلان هستیم.

پی نوشت/شایان ذکر است که این کارگاه به مدت سه روز از شنبه شش مهر ماه در شهرستان فومن با حضور خبرنگاران غرب گیلان آغاز و در پایان دوره به خبرنگاران گواهی اهداء می شود.