اختصاصی/صفیر گیلان؛جشن گرامی داشت روز ماما همزمان با یکصدمین سالگرد مامایی آکادمیک و پنجمین سال برنامه ترویج زایمان طبیعی با حضور ریاست و مسوولان دانشگاه علوم پزشکی گیلان، جمعی از مسوولان استانی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و جمع گسترده ای از ماماهای برگزیده استان صبح امروز در سالن اجتماعات بیمارستان الزهرا (س) رشت برگزار شد. […]
اختصاصی/صفیر گیلان؛جشن گرامی داشت روز ماما همزمان با یکصدمین سالگرد مامایی آکادمیک و پنجمین سال برنامه ترویج زایمان طبیعی با حضور ریاست و مسوولان دانشگاه علوم پزشکی گیلان، جمعی از مسوولان استانی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و جمع گسترده ای از ماماهای برگزیده استان صبح امروز در سالن اجتماعات بیمارستان الزهرا (س) رشت برگزار شد.
دکتر اسماعیل نور صالحی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این مراسم با بیان اهمیت نقش ماماها در جامعه اظهار کرد: ماماها با آموزش مراقبت های صحیح دوران بارداری و عشق و ایثاری که در زمان زایمان در کنار مادران باردار دارند، مایه امید و دلگرمی مادران و خانواده هایشان هستند.
دکتر اسماعیل نورصالحی با اشاره به آمار زایمان های طبیعی در سطح دنیا افزود: ۸۵ درصد مراقبت های زنان در دنیا توسط ماماها و ۶۰ درصد زایمان های طبیعی با ماماها و ۲۰ درصد زایمان های طبیعی در دنیا با متخصصان زنان انجام می شود.
اسماعیل نورصالحی شاخص توسعه یافتگی در هر کشوری را منوط به میزان مرگ مادران و کودکان دانست و افزود: ماماها در کاهش میزان مرگ و میر زنان باردار نقش بسزایی دارند و از این رو توجه به جایگاه آنان ضروری است.
وی در ادامه به توسعه مراکز و تجهیزات زایمان طبیعی در سطح استان اشاره و اظهار کرد: در سال گذشته با حضور رئیس جمهور، تعداد تخت های LDR استان به ۳۷ تخت رسیده و نخستین مرکز دولتی ناباروری استان در بیمارستان الزهرا(س) افتتاح شده است.
افزایش ده درصدی زایمان طبیعی در گیلان
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان، افزود: از سال ۹۴ تاکنون، شاهد افزایش ۱۰ درصدی زایمان طبیعی در سطح استان بوده ایم که نتیجه تلاش های ماماها و آموزش های آنان به مادارن باردار بوده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان در رابطه با کمبود نیروی ماما در استان گیلان گفت: ۵۷ درصد از ماماهای گیلان به صورت دائم و ۴۳ درصد از این جمعیت به صورت موقت استخدام شدهاند و ضروری است برای افزایش آمار زایمان طبیعی، ماماهای بیشتری استخدام شوند.
وی به اهمیت مراکز مشاوره مامایی استان نیز اشاره کرد و خاطر نشان کرد: در حال حاضر چهار مرکز مشاوره مادران باردار در سطح استان فعال است که با توجه به اهمیت این مراکز در ترویج زایمان طبیعی و آموزش به مادران از همکاران ماما انتظار می رود که در این حوزه، حضور پررنگ تری داشته باشند.
به گفته وی، ۸ هزار و ۵۵۹ زایمان طبیعی در سال ۹۷ در گیلان انجام شده که با توجه به اولویت دانشگاه علوم پزشکی برای ترویج زایمان طبیعی نیاز است نیروهای بیشتری از ماماها به استخدام رسمی در سطح بیمارستان های استان درآیند.
نورصالحی تصریح کرد: امسال از دو بیمارستان نمونه در زمینه زایمان طبیعی در استان گیلان از طرف وزارت بهداشت تقدیر شد و ما امیدواریم بتوانیم با بهبود عملکرد خود در این زمینه موفقتر عمل کنیم.
Thursday, 28 November , 2024