صفیر گیلان/زلیخا صفری؛در شرایط فعلی و تا زمان فرا رسیدن واکسیناسیون عمومی تنها راه برای مقابله با این ویروس چموش رعایت پروتکل‌های بهداشتی، حفظ فاصله اجتماعی و برگزار نشدن تجمعات شادی و عزا است و قطعا این موضوع هزینه چندانی برای افراد در پی نخواهد داشت.

اختصاصی/صفیر گیلان؛فومن رسما وارد پیک پنجم کرونا شد”این خبر هفته گذشته در ستاد کرونای شهرستان فومن  توسط محسنی فرماندار عنوان شد، همین یک جمله یک زنگ هشدار بسیار جدی برای احتمال افزایش آمار مبتلایان به بیماری کرونا در موارد بستری و احیانا موراد فوتی ناشی از کرونا در روزها و هفته‌های آینده شد و می شود.

 این گزارشی را پیش از ظهر امروز در بیمارستان امام حسن مجتبی (ع) فومن زمانی که همراه مسئولان برای بازدید از پروژه تجهیز بیمارستان رفته بودیم تهیه نمودیم البته امروز فریاد مردمی که ساعتها درصف انتظار پزشک نشسته بودند و سرفه ها و تنگی نفس هایی که آسمان خراش بود حالمان را دگرگون و حال  نماینده نیروی زمینی ارتش جناب سرهنگ خلبان رحمانی  را که به عنوان نماینده امیر حیدری وارد بیمارستان شده بود دگرگون و باعث شد تا با تماس اضطراری از مسئولان علوم پزشکی تقاضای پزشک برای این صحنه که روایت آن برایمان سخت بود و نخواستیم تصاویری را به اشتراک بگذاریم که حال همشهریانمان نیز منقلب می شد، ولی بداند اینجا بوی مرگ به راحتی در میان سرفه ها  حس می شود .

به گزارش خبرنگار صفیر گیلان از فومن هنوز پیک قبلی کرونا به پایان نرسیده بود که خبر ورود کرونای دلتا به کشور مجددا موجی از نگرانی را در بین کادر بهداشت و درمان ایجاد کرد، هشدارها آغاز شد، قدرت سرایت‌پذیری بالای این ویروس و درگیر کردن نوجوانان و جوانان از مهم‌ترین ویژگی‌های بارز این سویه جدید کرونا است، این روزها اخباری مبنی بر شیوع کرونای دلتا پلاس نیز در شهرستانها و استانهای  کشور منتشر می‌شود.

برخی از کارشناسان حوزه سلامت معتقد بودند با واکسینه شدن گروه‌های پرخطر و سالمندان پیک بعدی کرونا شکل نخواهد گرفت و یا در صورت شکل‌گیری شاهد افزایش موارد بستری و فوتی ناشی از این بیماری نخواهیم بود، اما باتوجه به کندی روند واکسیناسیون و احتمال ابتلای افرادی که واکسینه شده‌اند، نگرانی بابت تبعات موج بعدی کرونا ایجاد شد.

 در شرایط فعلی و تا زمان فرا رسیدن واکسیناسیون عمومی تنها راه برای مقابله با این ویروس چموش رعایت پروتکل‌های بهداشتی، حفظ فاصله اجتماعی و برگزار نشدن تجمعات شادی و عزا است و قطعا این موضوع هزینه چندانی برای افراد در پی نخواهد داشت.

کادر بهداشت و درمان فرسوده‌تر از همیشه،

کادر بهداشت و درمان فرسوده‌تر از همیشه، خسته از عادی‌انگاری‌ها و بی‌مبالاتی عده‌ای که بدون توجه به هشدارها در این ایام بار سفر بسته یا برای مراسمات عروسی و تولد در حال برنامه‌ریزی هستند، در روزها و هفته‌های آینده با افزایش بار مراجعات به بیمارستان‌ها به‌علت عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی این کادر بهداشت و درمان هستند که باید زیر بار فشار کاری قد خم کنند و شاهد از دست رفتن جان هموطنان نیز باشند.

گیلان و شهرستان فومن به‌علت آب و هوای مساعد هرساله پذیرای گردشگران متعدد از اقصی نقاط کشور بود، اما پس از شیوع ویروس کرونا ممنوعیت‌ها و محدودیت‌هایی برای تردد خودروهای غیربومی به استان لحاظ شد، اما به‌نظر می‌رسد عزم جدی برای جلوگیری از ورود گردشگران به این استان وجود ندارد.

کمبود نیروی انسانی فشار زیادی را به کادر درمان وارد می‌کند

یکی از پرستاران شاغل در بخش آی سی یوی مراکز درمانی بیمارستان امام حسن مجتبی فومن در گفت‌وگو با خبرنگار ما  با اشاره به اینکه به بیماران کرونایی به چند دسته تقسیم می‌شوند، اظهار کرد: برخی از بیماران وضعیت نامساعدی دارند و باید در بخش‌های ویژه بستری شوند و نیازمند مراقبت بالایی هستند، بخشی از بیماران در بخش‌های عادی و بخشی نیز به‌صورت سرپایی به بیمارستان مراجعه و داروهای موردنیاز به آن‌ها تزریق می‌شود.

وی با بیان اینکه بار مراجعات بیماران کرونایی به بیمارستان‌ها به‌شدت افزایش داشته است، افزود: تخت‌های بخش ICU در حال تکمیل شدن است، عموما افرادی که ریه‌ آن‌ها بر اثر ابتلا به کرونا به‌شدت درگیر شده باشد، نیازمند بستری در بخش مراقبت‌های ویژه هستند، باید گفت وضعیت بیمارستان به‌نوعی اسف‌بار است و بر تعداد بیماران کرونایی نیز افزود می‌شود.

این پرستار بیان کرد: ممکن است با تکمیل بخش ICU برای بیماری که نیازمند بستری در این بخش هستند، تخت خالی وجود نداشته باشد یا بیماری که وضعیت او تا حدودی بهبود یافته است و باید به بخش عادی منتقل شود، تخت خالی برای انتقال وجود نداشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه کمبود نیروی انسانی در این  مراکز درمانی در شهرستان فومن به‌شدت مشهود است، خاطرنشان کرد: در حالت نرمال هر پرستار در هر شیفت کاری باید از چند بیمار مراقبت کند، اما به‌علت کمبود نیروی انسانی و افزایش تعداد بیماران در حال حاضر هر پرستار از ۱۰ الی ۱۵ بیمار مراقبت می‌کند، در بخش ICU هر پرستار باید از دو بیمار مراقب کند، اما در حال حاضر هر پرستار از سه بیمار مراقبت می‌کند.

این پرستار شاغل در بخش ICU ادامه داد: برای اینکه کیفیت خدمات‌دهی به بیماران در این شرایط پایین نیاید، کادر بهداشت و درمان باید فشار مضاعفی را تحمل کنند، بیماران بستری در بخش ICU نیازمند مراقبت بالاتری هستند.

وی با اشاره به اینکه هیچ‌گاه مرگ انسان‌ها برای کادر بهداشت و درمان عادی نمی‌شود، تصریح کرد: در بین بیماران بدحال کرونایی افراد جوان نیز دیده می‌شود، بارها شاهد بودیم که در بخش مراقبت‌های ویژه جوانان بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده‌اند و این مسئله در روحیه کادر درمان نیز تاثیر بسیار بدی دارد.

این پرستار گفت: برخی از همراهان بیماران کرونایی حتی حاضر نیستند که برای یک لحظه در کنار عزیزانشان بمانند، اما توقعات بسیار زیادی از کادر درمان دارند و گاهی اوقات با بی‌رحمی تمام کادر بهداشت و درمان را به کم‌کاری متهم می‌کنند، پرستاران دچار خستگی مفرط شده‌اند.

وی با بیان اینکه در ایام کرونا کادر بهداشت و درمان به شدت تحت فشار بودند و حتی در مواقع نیاز نتوانستند در کنار خانواده خود باشند، یادآور شد: من مادرم به کرونا مبتلا شد، اما به‌علت شیفت‌های کاری فشرده نتوانستم حتی برای لحظه‌ای در کنار مادرم باشم و از او مراقبت کنم.

 

وی در ادامه با اشاره به عادی‌انگاری مردم، توضیح داد: زمانی که پس از پایان شیف کاری به خانه برمی‌گردم، می‌بینیم که مردم در بوستان‌ها حضور دارند، از ماسک استفاده نمی‌کنند و احساس می‌شود کرونایی وجود ندارد، هیچ چیزی عزیزتر از جان انسان نیست، عادی‌انگاری مردم و شکل‌گیری تجمعات به کادر بهداشت و درمان فشار زیادی وارد می‌کند، مجددا اعلام شده مرخصی‌های کادر بهداشت و درمان لغو شود.

این پرستار تاکید کرد: واقعا کار کردن با ماسک، شیلد، ماسک، لباس محافظ و عینک کار در هوای گرم بسیار سختی است، عموما بیماران بستری در شرایط کرونایی روحیه بدی دارند و خانواده‌های آن‌ها باید در کنارشان باشند و به آن‌ها روحیه بدهند.

 

 

  • نویسنده : زلیخا صفری راسته کناری