صفیر گیلان؛ استاندار گیلان به فعالیتهایی آغاز شده در سایت سراوان اشاره کرد و گفت: تا پایان امسال ورود زباله خام جدید به سراوان متوقف خواهد شد.

صفیر گیلان:اسدالله عباسی روز چهارشنبه در خصوص مشکلات و معضلات دفن زباله در منطقه سراوان رشت در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مردم این منطقه تاکنون مشکلات زیادی را تحمل و خویشتنداری کردند و حق دارند که ناراحت باشند، اما من به عنوان استاندار قول میدهم که پای کار هستم و به وعده ها نیز عمل می‌کنیم و کاری به گذشته ندارم چون آنها باید پاسخگو باشند.

وی افزود: همانطور که در بحث آزادسازی ساحل، مردم همکاری کردند و به شکل جهادی و انقلابی عمل کردیم و همچنین در بحث کرونا نیز با کمک و همراهی مردم در استفاده از واکسن و مدیریت این بیماری، رتبه نخست بودیم، انتظار این است که در بخش مدیریت زباله نیز با همکاری مردم اینگونه جهادی عمل کنیم.

نماینده عالی دولت در گیلان ادامه داد: با وجود اینکه سلامت مردم برای ما مهم است و حتی جان یک نفر هم به خطر بیفتد باید جوابگو باشیم و از طرفی زباله نیز در بخش سلامت مردم تاثیرگذار است، پس ما در این بخش حساس هستیم و تمام تلاش خود را بکار خواهیم بست تا این معضل را برطرف کنیم.

عباسی اضافه کرد: بنابراین از مردم می خواهم که به ما اعتماد کنند و همانطور که تاکنون اعتماد داشتند، اتنظار داریم که در این بخش نیز با اعتماد کردن به مسئولان خود، ما را همراهی کنند.

وی با اشاره به بازدید مستمر و شخصی از سایت زباله سراوان تاکید کرد: به همه مدیران دستور داده شد که در این بخش و در خصوص مشکل زباله و پسماند با جدیت عمل کنند و ما نیز سعی ما بر این است تا به تعهداتمان به مردم پایبند باشیم و در این مسیر هیچ بهانه ای از مدیران را نمی پذیریم.

استاندار گیلان هدف اولیه را کاهش تدریجی و سریع ورود زباله به سراوان عنوان کرد و گفت: تعهداتی از گذشته باقی مانده که اعتماد مردم را سلب کرده است اما ما به وعده اکتفا نخواهیم کرد و مشکل زباله و حمل آن را تا پایان سال برطرف می‌کنیم.

عباسی مردم سراوان را رنج دیده و با مشکلات فراوان دانست و تاکید کرد: البته دستور به مدیران فقط در بخش برطرف کردن مشکل زباله نیست و مدیران باید سایر مشکلات مردم همچون مشکلات آب ، برق ، گاز ، راه ، بهداشت و سلامت نیز با مردم همکاری کنند و در کنار مردم باشند.

وی خاطرنشان کرد: البته در خصوص بحث زباله، پسماند و فرآیند بازیافت آن حتی رییس جمهور نیز بوده و این نگرانی برای همه ما تکلیف است و عظم دولت پشت حل مشکل سراوان خواهد بود.

استاندار گیلان تصریح کرد: هم اینک فقط در بعضی از دهیاری ها در خصوص تفکیک زباله از مبدا، اقداماتی انجام شده و برای دهیارها و شهردارانی که در این بخش فعالیت های خوبی داشته باشند، امتیازات ویژه‌ای تعلق می گیرد تا این کار در همه نقاط گیلان انجام شود.

عباسی اظهار کرد: متاسفانه در بخش بازیافت زباله در پهنه سراوان، در سالهای گذشته غفلت شده و حداقل در ۳۸ سال گذشته هیچ اقدام اساسی در این خصوص انجام نشده است. مشکل زباله این منطقه را به صورت کلیپی برای رییس جمهور پخش کردیم و با توجه به تاکید وزیر کشور، وظیفه خود می‌دانم که این معضل را برطرف کنیم.

اختصاص یکهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای زباله و پسماند گیلان

استاندار گیلان به راه اندازی نیروگاه زباله سوز ۶۰۰ تنی رشت نیز اشاره و خاطرنشان کرد: منابع ارزی برای ورود تجهیزات این زباله سوز انجام شده و برای سال جاری نیز، یکهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای ساماندهی زباله و پسماند در گیلان اختصاص یافته که امید است با توجه به اعتبارات اختصاص یافته، روند پیشرفت فیزیکی نیروگاه زباله سوز افزاسش بیشتری یابد چون تاکنون فقط حدود ۲۰ الی ۳۰ درصد این نیروگاه پیشرفت فیزیکی داشته است.

وی به تاثیر بسزای شهرداران در برطرف کردن معضل زباله در گیلان اشاره و اظهار کرد: شهرداری ها باید در این بخش با قدرت بیشتری در حمل ، مدیریت زباله و پسماند عمل کنند و انتظار داریم که در این خصوص همکاری بیشتری داشته باشند تا مشکلات با همیاری و همکاری همه مسئولان و همراهی مردم برطرف شود.

عباسی بیان کرد: دولت عزم خود را برای خدمت کردن به مردم جزم کرده و انتظار داریم که افرادی که احساسات مردم را تحریک می‌کنند، برای کمک به مردم در کنار ما قرار گیرند و من نیز از تمام ظرفیت ها برای برطرف کردن معضل زباله در گیلان استفاده می کنم و انتظار داریم که مردم و جوانان نیز در این امر به ما کمک کنند.

افزایش بازیافت زباله در گیلان 

وی افزود: با توجه به اینکه روزانه حدود یکهزار و ۱۰۰ تن زباله وارد سراوان می شود، حدود یکصد تا ۱۵۰ تن در لاکان بازیافت می شد و مابقی زباله به پهنه سراوان وارد می‌شد و هم‌اینک حدود یک میلیون تن زباله در این منطقه انباشت شده است.

نماینده عالی دولت در گیلان گفت: اما ما ظرفیت کارخانجات بازیافت را افزایش دادیم و هم اکنون میزان ظرفیت به ۲۵۰ تا ۳۰۰ تن رسیده و با توجه به اینکه ۲ شیفت در روز در شرکت کودالی کار می شود، حدود ۵۰۰ تن زباله بازیافت می شود.

عباسی از ساماندهی تصفیه شیرابه تا پایان اردیبهشت ماه جاری خبر داد و بیان کرد: با راه اندازی این تصفیه خانه، شیرابه زباله به آب مورد استفاده کشاورزان تبدیل می شود و طی حدود چهار ماه اخیر نیز با توجه به فعالیتهایی که نجام شده، حداقل حدود ۴۰۰ تن زباله بازیافت می شود و هدف ما این است که تا پایان سال جاری حدود یکهزار و ۱۰۰ تن زباله بازیافت شود چون این کار یکروزه انجام نمی شود.

وی ادامه داد: از سوی دیگر مردم نیز باید در امر تفکیک زباله سهیم باشند و با توجه به شرایط موجود و همچنین اقداماتی که در حال انجام است، تا پایان سال هیچ زباله ای را به سراوان حمل نخواهیم کرد و فقط ریجکت آن که حدود ۳۰۰ تن خواهد بود  و فاقد شیربه است به سراوان انتقال می یابد./ایرنا

  • منبع خبر : ایرنا