صفیر گیلان،این روستا قبل از انقلاب اسلامی هیچ گونه امکانات عمرانی نداشت اما پس از انقلاب جاده ای از سمت مژدهه پایین به سمت رودبارسرا کشیده شد و در سال ۱۳۷۹ در جریان آخرین سفر مقام معظم رهبری طرح برق رسانی به این روستا مصوب شد .
راهی منطقه ای جنگلی بکر و البته متروکه از محلات تابعه روستای مژدهه به نام «رودبارسرا» در بخش مرکزی شفت برای اقامه عزای امام حسین علیه السلام توسط جمعی از جوانان و بومیان اصیل منطقه شدیم چون فقط در این روز است که روستای متروکه رودبارسرا با حضور عاشقانه اهالی روستا زنده می شود.
در مسیر کوهستانی ما تیر برق های بدون سیم و کابل را مشاهده نمودیم و این تنها یک تیر برق یا ۱۰ عدد تیر نبود بلکه ۷۰ تیر برق و شاید جالب باشد که بدانید این تیر برق ها بسیار مرتب در مسیر پر پیچ و خم چنان خودنمایی می کرد که قابل گفتن نیست ولی اینکه ما هیچ خانه ای را نمی دیدیم و برایمان جالب بود که چرا این روستا خالی از سکنه است چون بدون اطلاعاتو فقط به دعوت همکاران رسانه ای که سرشار برای چالش و مشکلات مردم درد می کند عازم روستای کوهستای می شدیم.
در مسیر راه فهمیدم که رودبارسرا، منطقه ای است که در سال ۱۳۸۲ یعنی پس از ۱۴ سال از آغاز طرح خروج دام از جنگل، به ناگهان و یک باره مشمول طرح شد و طی مدت کوتاهی، اهالی مجبور به باروبندیل بستن و ترک منطقه شدند درحالی که خاطراتشان، هویتشان و دل بستگی هایشان آنجا ماند و همین، بهانه ای برای حضور گاه گاه اهالی به منطقه شده است و ما شاهد تردد یکی در میان اهالی و جوانان با ماشین وانت و یا موتور در مسیر راه بودیم.
فاصله رودبارسرا تا مرکز شفت حداقل ۱۷ کیلومتر است و برای رسیدن به آن باید از بالا محله و پایین محله مژدهه عبور می کردیم. مسیر رسیدن به رودبارسرا گرچه باز و ایمن بود اما به دلیل کوهستانی بودن و باران بسیار پر چاله و چوله و خطری بود و ما گاهی به همدیگر اشاره می کردیم که شاید دیگر به خانه بر نگردیم زیرا ماشین وانت بسیار بپر بپر داشت.
به مسجد امام حسین(ع) رودبارسرا رسیدیم مسجدی پوبی و کاه گلی اما با مردمان عزادار و سیاه پوش که آمده بودند تا نام امام حسین را در روستای خود زنده کنند و این مسجد از مرکز شهرستان شفت بیش از ۲۴ کیلومتر فاصله داشت و برای رسیدن به آن باید حدود ۵ کیلومتر جاده خاکی و صعب العبور از روستای مژدهه پایین طی می شد که ما با شجاعت این کار را کردیم.
یکی از مادران عزیز روستا در گفت وگو با ما ادامه داد: من در این روستا سالها زندگی کردم و فرزندانم را با تمام نداشتن ها و کمبودها و دوری از شهر اینجا با زمستان های سرد و سخت بزرگ کردم و علاوه بر خانه داری در کشاورزی هم حرف برای گفتن داشتم زیرا ما دامدار بودیم و تعدادی زیاد گوسفند داشتیم و علاوه بر نیاز سفره خود ما علاوه بر فروش دام از تولیدات دامی مثل ماست،کره،پنیر و … را برای فروش به بازار هفتگی داشتیم و تنها نیاز ما فقط و فقط آرد برای تهیه نان بود وما بقی سره ما از مزرعه و جنگل و محیط زندگی اطراف خودمان بود.
و این در حالی است که طبق فرمایش رهبر فرزانه انقلاب که گفتند….
رهبر انقلاب طی سالها و دهههای گذشته همواره به مسئله «تولید ،اقتصاد مقاومتی،اشتغال،رونق اقتصادی ،جهش تولید ،مانع زدایی و پشتیبانی» تاکید داشتند و در سالهای متوالی به این مسئله اشاره کردند که این نشان دهنده اهمیت ویژه این موضوع است.
البته با توجه به ظرفیتهای بالایی که در حوزه ایجاد اشتغال روستایی وجود دارد،و طبق بیانات رهبر انقلاب که در این سال جهش تولید با مشارکت مردم را تاکید داشتند و فرمودند«بنده با مطالعهی نظرات کارشناسان این مسئله به این نتیجه می رسم که یک کلید اساسی برای حلّ مشکلات اقتصادی کشور عبارت است از مسئلهی تولید؛ تولید داخلی، تولید ملّی، برای همین هم هست که در این چند سال گذشته بر روی تولید ما تکیه کردیم.
اگر رشد تولید و حرکت رو به جلو در تولید ملّی به نحو مطلوب انجام بگیرد، بسیاری از مشکلات مهمّ اقتصادی مثل مسئلهی تورّم، مسئلهی اشتغال و مسئلهی ارزش پول ملّی، این مسائل اساسی اقتصاد به نحو خوبی به سمت حل پیش خواهد رفت. مسئلهی تولید بنابراین مسئلهی مهمّی است و به همین جهت امسال هم روی مسئلهی تولید تکیه میکنم و توقّع دارم، انتظار دارم که انشاءالله یک جهشی در کار تولید اتّفاق بیفتد امسال، و بِجد اعتقاد دارم که این جهش بدون مشارکت مردم و بدون حضور مردم اتّفاق نخواهد افتاد.»
اینها تنها گوشهای از بیانات رهبر انقلاب در رابطه با تولید در روستاها است و این موضوع اهمیت فراوانی در منظر ایشان دارد.
درخواست اهالی روستای رودبارسرای شهرستان شفت برای بازگشت به روستای خویش
جناب آقای محسنی اژهای
ریاست محترم قوه قضائیه
با سلام
ما اهالی روستای رودبار سرا از توابع شهرستان شفت که در سال ۱۳۸۲ به دلیل تصمیمات اشتباه مسئولین وقت منابع طبیعی استان گیلان مشمول طرح ساماندهی خروج دام از جنگل شدیم، خواهان پیگیری درخواست بازگشت به روستای آبا و اجدادی خود هستیم.
ماجرای طرح ساماندهی و خروج دام از جنگل از آنجایی مطرح شد که مراحل پایانی برقرسانی به روستای مذکور در حال نهایی شدن بود و مردم روستا بیصبرانه منتظر روشن شدن پریز برق روستا و خانههای خود بودند که ناگهان اداره منابع طبیعی استان گیلان با مخالفت برقرسانی به روستا خواهان اجرای طرح ساماندهی جنگل شد.
این طرح سال ۱۳۸۲ اجرا شد و مردم روستا که کشاورز و دامدار بودند، از دیار خویش آواره و به شهر گسیل شدند و در مناطق حاشیه شهر سکنی گزیدند.
ایشان به دلیل نداشتن شغل و کهنسالی به کمیته امداد امام خمینی مراجعه و تحت پوشش قرار گرفتند و اکنون در شهر رشت به سختی روزگار میگذرانند و هویت خویش را از دست دادهاند. از ریاست قوه قضائیه خواهان رسیدگی به درخواست اهالی این روستا هستیم.
با تشکر
- نویسنده : تنظیم،زلیخا صفری راسته کناری
Monday, 16 September , 2024