رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه تنشهای آبی سال زراعی پیش رو به مراتب سختتر از سال گذشته خواهد بود، گفت: نگاه دانش محور به رفع این مشکل برای کشاورزی در اولویت است.
وی با اشاره به مواجهه کشور در جنگ تمام عیار اقتصادی، افزود: دشمن با تحمیل تحریمهای اقتصادی، فرهنگی و عملیات روانی به نبرد با نظام اسلامی آمده است.
محمدی با بیان اینکه دشمن عرصههای کشاورزی و کشاورزان را هدف گرفته است، اضافه کرد: هیچ راهی هموارتر و مؤثرتر برای پایداری صنعت کشاورزی جز علم و دانش نیست.
وی با بیان اینکه کشاورزی باید دانش بنیان شود، افزود: کشاورزی مبتنی بر دانش، نیروی محرکه توسعه و پیشرفت در این بخش است.
برنج از محصولات مهم و استراتژیک گیلان و کشور است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اهمیت مؤسسه تحقیقات برنج در ارتقای کیفی این محصول، بیان کرد: برنج از محصولات مهم و استراتژیک گیلان و کشور است و کیفیسازی و افزایش بهره وری این محصول با توجه به نیاز جامعه باید در اولویت قرار گیرد.
محمدی با بیان اینکه ۹۰ درصد تولید برنج در خودِ کشورها مصرف میشود، اضافه کرد: تنها ۱۰ درصد تولید برنج در کشورهای دنیا با توجه به شرایط حاکم اقلیمی میتواند در سبد تجارت جهانی قرار گیرد.
وی با اشاره به نیاز ۴ میلیون تنی برنج در کشور، افزود: افزایش بهره وری برای جبران کاستیهای برنج از مسیر راه علم و دانش و پژوهش میگذرد.
لزوم نگاه علمی و دانش محور به رفع مشکل تنش آبی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه قدمهای مؤثری در بخش تحقیقات و پژوهش محصول برنج در استان صورت گرفته است، گفت: گیلان در بخش پژوهش انواع برنج و معرفی ارقام اصلاح شده و زودبازده با بهره وری بالا حرف برای گفتن دارد.
محمدی با اشاره به تنشهای آبی شدید در سال زراعی گذشته در گیلان، بیان کرد: با پشتوانه علمی و پژوهشی و مدیریت منابع آبی توانستیم در شرایط بحران آب موفق عمل کنیم.
وی با بیان اینکه تنشهای آبی سال زراعی پیش رو به مراتب سختتر از سال گذشته خواهد بود، افزود: نگاه علمی و دانش محور به رفع مشکل تنش آبی برای کشاورزی در اولویت قرار دارد.
***یکپارچه سازی طرح کلان برنج نقشه راه تأمین امنیت غذایی کشور است
وی با بیان اینکه برنج از محصولات مهم و اساسی در سبد خانوار است، افزود: مصرف بالای سرانه برنج در کشور ایجاب میکند که برای تأمین امنیت آن برنامه محور و میدانی حرکت کنیم.
رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور با تاکید بر اینکه پایداری سطح تولید برنج در اولویت قرار گیرد، گفت: دستیابی به خودکفایی محصول برنج در کشور دور از دسترس نیست و میطلبد با تلاش و برنامه ریزی درست به این هدف نزدیک شویم.
حسینی با اشاره به اینکه برنج بعد از گندم دومین غله پرمصرف است، اضافه کرد: اجرای طرحها و پروژههای تحقیق و پژوهش محور روی برنج در کشور نشان از اهمیت این محصول استراتژیک است.
وی با بیان اینکه افزایش بهره وری در کمیت و کیفیت ضرورت دارد، افزود: یکپارچهسازی طرح کلان برنج که با افزایش بهره وری در کیفیسازی و بازدهی محصول همراه است میتواند نقشه راه تأمین امنیت غذایی در کشور باشد.
Friday, 29 November , 2024