صفیر گیلان؛فکور با تاکید بر لزوم پیگیری و انجام بایسته های کشاورزی توسط روسای ادارات شهرستان، افزود: باید از ظرفیت های شهرستان جهت کشاورزی و حمایت از فعالان این حوزه بهره برداری کرد،

به گزارش پایگاه خبری صفیرگیلان از فومن؛فکور فرماندار فومن ضمن اشاره به تجربه تشکیل قرارگاه جهادی آب در استان در سال گذشته که تجربه ای موفق در زمینه مدیریت آب و پشت سر گذاشتن سال زراعی بود، وضعیت پیش بینی شده سال جدید زراعی را مطلوب عنوان نکرد و اظهار کرد: به طور قطع، این وضعیت مستلزم آمادگی و مهیا شدن جهت کار در شرایط دشوار خواهد بود و متولیان امر باید در میان مردم حضور داشته باشند و ضمن تعامل با میراب ها و کشاورزان، همکاری لازم را با بخشداران داشته باشند.

وی با تاکید بر لزوم توجه متولیان به لایروبی، لاینینگ، ایستگاه های پمپاژ و چاه ها، این نکته را مورد توجه قرار داد که باید از تجربیات گذشته درس گرفت و نگاه توسعه ای داشت.

فکور با تاکید بر لزوم پیگیری و انجام بایسته های کشاورزی توسط روسای ادارات شهرستان، افزود: باید از ظرفیت های شهرستان جهت کشاورزی و حمایت از فعالان این حوزه بهره برداری کرد، لذا فرمانداری آماده برگزاری هر جلسه ای خواهد بود که برای رفع موانع کار کشاورزی در شهرستان لازم است.

وی با اشاره به درنظر گرفتن ۲،۷ میلیارد تومان اعتبار برای امور آب شهرستان در سال گذشته، اظهار کرد: شایسته است متولیان نیز به همین نسبت، همکاری مطلوب را جهت توسعه فعالیت ها و کاهش مشکلات شهرستانی داشته باشند.

فکور با تاکید بر رفع مشکلات چاه ها و آب بندان ها، خواستار توجه بیشتری به لایروبی کانال اصلی فومنات و همچنین پاکسازی آن شد.

کمالی؛معرفی میراب شاگرد با سرعت بیشتر انجام شود

زینب کمالی بخشدار مرکزی با اشاره به اطلاع رسانی درخصوص شخم زمستانه، از همکاری امور آب فومنات قدردانی و در ادامه اظهار کرد: با توجه به تجربه گذشته، معرفی میراب شاگرد باید با سرعت بیشتری انجام شود.

وی افزود: معرفی‌نامه های اجاره آب بندان ها و استخرها در سنوات قبلی مشکلات شهرستان را افزایش داده و راهگشا نبوده است، لذا در این خصوص نیازمند همکاری بیشتری از سوی متولیان هستیم.

 

بخشدار سردارجنگل نیز با اشاره به وجود ۲۴۶۰ هکتار اراضی کشاورزی در این بخش، لزوم لایروبی آب بندان ها و استخرها و همچنین بازدید مشترک از وضعیت سردهنه های بخش را مورد توجه قرار داد.

یوسفی؛معرفی ۶۳ متقاضی برای دریافت تسهیلات ۳ میلیارد تومانی

معاون  جهاد کشاورزی شهرستان فومن با ارائه گزارشی از عملکرد سالانه این مدیریت، با اشاره به این که سطح زیر کشت شهرستان ۱۳۸۷۰ متر مربع و تعداد بهره برداری ۲۱ هزار نفر است، از انجام ۳۰ درصد از شخم زمستانه در ۴،۲ هکتار از اراضی کشاورزی خبر داد و ضمن بیان این که توزیع کود در شهرستان تاکنون ۳۳۰ تن بوده، افزود: مجموع سهمیه شهرستان ۴۲۰۰ تن می باشد.

یوسفی با بیان این که سهمیه چای شهرستان ۷۳۰ تن است، از حمل و توزیع ۳۴۰ تن به شهرستان تا کنون خبر داد و همچنین افزود: ۲۰ تن بذر برنج هاشمی میان شالیکاران توزیع شده است.

معاون مدیریت جهاد شهرستان با اشاره به این که ۶۲ متقاضی جهت دریافت ۳،۷ میلیارد تومان تسهیلات، توسط این مدیریت به بانک ها معرفی شده است، از توزیع ۱،۵ میلیون لیتر سوخت، صدور ۲۴۰ مورد اخطار، انجام ۱۳۷ مورد شکایت، انجام ۱۱ مورد قلع و قمع، ۲ مورد تبصره ماده ۱۰، ۲۶۰ مورد صدور سند اراضی کشاورزی به مساحت ۴،۵ هکتار خبر داد.

وی با اشاره به جذب ۷۳۰ میلیون تومان اعتبار مشاغل خانگی برای ۱۳ نفر متقاضی در شهرستان، از انجام ۲ طرح پشتیبانی دامپروری و همچنین ۱۷۵ مورد ثبت اشتغال خبر داد که بیشتر از سقف تعهد این مدیریت بود.

یوسفی در ادامه، با اشاره به این که در سال جاری دو پروژه لاینینگ کردآباد با اعتبار ۳،۴ میلیارد تومان و پروژه ایستگاه پمپاژ کلده با اعتبار ۶۲۰ میلیون تومان انجام شد، توضیح داد که پروژه های در دست اقدام این مدیریت شامل انجام ۴ هکتار لایروبی با اعتبار ۲۶۰ میلیون می باشد.

وی افزود؛دو پروژه ای که توسط مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان به زودی آغاز خواهند شد عبارت خواهند بود از انتقال آب ازبر با اعتبار ۲۵۰ میلیون تومان و لاینینگ گل افزان با اعتبار ۹۰۰ میلیون تومان.

رجبی؛لایروبی بیش از ۳۰ کیلومتر از انهار کشاورزی فومن

رئیس امور منابع آب فومنات اظهار کرد: در سال ۱۳۹۹ برای کشاورزی در فومنات حدود ۲۷۰ میلیون متر مکعب آب هزینه کرد، اما در سال ۱۴۰۱ این کار با ۱۸۰ میلیون متر مکعب آب انجام شد که نتیجه محاسبه درست زمان آزادسازی و مدیریت منابع آب بود.

رجبی افزود: از ۳۵ سردهنه شهرستان، ۳۰ مورد نسبتا پایدار و ۵ مورد بتنی هستند. همچنین ۵ ایستگاه پمپاژ در شهرستان در مدار قرار دارند.

 

وی تصریح کرد؛همچنین با توجه به اعتبارات جاری موجود که ۷۵۰ میلیون تومان می باشد، ۳۰ کیلومتر لایروبی برای سال زراعی جدید برآورد می شود و عملیات اجرایی آن چند روز دیگر آغاز خواهد شد، اما نیاز شهرستان بر اساس اعلام قبلی ۱۰۰ کیلومتر می باشد.

رئیس آبیاری فومنات با بیان این که در صورت مدیرت نشدن درست منابع آبی، ۵۰ تا ۷۰ درصد از منابع آبی به طور سطحی اتلاف می شود،سوراخ کردن بدنه کانال توسط کشاورزانی که در زراعت غیرقانونی می کنند را از عوامل مخل مدیریت آب در شهرستان عنوان کرد و با توجه به نیاز به جدی گرفتن بحث ترویج در مدیریت آب و کشاورزی، خواستار همکاری نزدیک تر میان دست اندرکاران به ویژه شوراها و دهیاران شد.

رئیس اداره تعاون روستایی شهرستان با بیان این که صدور و توزیع حواله های الکترونیکی کود شروع نشده، درخصوص انجام طرح کشت قراردادی و تحویل رایگان کود به ۱۷۰ نفر کشاورز شالیکار در ۴۷۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان اظهار کرد: علی رغم قراردادن ۱،۶ میلیارد تومان کالا در اختیار کشاورزان، مبلغ وصولی از ایشان پایین تر از حد پیش بینی شده می باشد که نیازمند همکاری و تعامل بیشتر از سوی کشاورزان با دست ‌اندرکاران می باشد.

جعفرپور؛چایکاران ناراضی از عملکرد بانک عامل در پرداخت تسهیلات

رئیس اداره چای شهرستان از خرید ۷۸۶۲ تن برگ سبز به ارزش ۶۴ میلیارد تومان خبر داد که سهم ۷۵ درصدی کارخانجات به طور کامل وصول و به کشاورزان پرداخت شده، اما سهم دولت وصول و پرداخت نشده که نیازمند توجه است.

جعفرپور افزود: در مجموع در سال جاری ۱۳ هزار تن برگ سبز چای به ارزش ۱۰۹ میلیارد تومان در شهرستان تولید شده است‌.

وی اظهار کرد: در سال جاری مجموع ۲،۲ میلیارد تومان تسهیلات ۴ درصد به چایکاران پرداخت شده، اما در میان چایکاران درخصوص عملکرد بانک عامل نارضایتی وجود دارد. همچنین در سال گذشته حدود ۱۵ و در سال جاری حدود ۲ هکتار از باغات جای احیاء شده است.

  • نویسنده : زلیخا صفری