اختصاصی/صفیر گیلان؛علیپور با اشاره به اینکه ۸۰ % آسیب درختان چنار تونل سبز از عدم رسیدگی است که جا دارد همه ورود کنیم تا این تنش به حداکثر برسد گفت؛از نظر و دیدگاه کارشناسان و کارگروها که به اتفاق تاکید دارند که یک متولی برای تونل سبز فومن مشخص شود
اختصاصی/صفیر گیلان؛تونل سبز شهر فومن با داشتن بیش از ۴۰۰۰ درخت تنومند و قدیمی از گونه چنار، بیش از ۵۰ سال قدمت دارد و تراکم رویش این درختان چنان است که منظره زیبا و بیبدیلی را برای مسافران و گردشگران ایجاد کرده است.
عدم رسیدگی و توجه مناسب مسئولان شهرستان فومن به این تونل سبز که همواره بهعنوان یکی از جاذبههای دیدنی فومن برای گردشگران شناخته میشد متأسفانه در سالهای اخیر منجر به خشکشدن تعدادی از درختان این منطقه شده و خطر خشکشدن کامل درختان ورودی فومن بهواسطه ابتلا به آفت در صورت عدم انجام اقدامات فوری، وجود دارد.
در حال حاضر با عبور از این تونل و نگاهی گذرا از آن، خشکشدن درختان و چهره زشت و زننده برگ ریزان زود هنگام ما را بر آن داشت تا با برخی مدیران عضو کارگروه رفع مشکلات تونل سبز شهرستان فومن گفتگو کتیم.
جهانبخش علیپور مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فومن در گفتگو با خبرنگار صفیر گیلان با بیان اینکه شهرستان ، شهرستانی وسیعی با افراد اندیشمند و بزرگی که این یک امتیاز بزرگ است می باشد گفت:خبرنگاران در واقع نعمتی در جامعه کنونی هستند و سکوت خبری غفلت اور است.
وی با بیان اینکه خبر جامعه را به تحرک و پویایی سوق می دهد گفت:ما مدیران و مسئولان باید حواسمان بیشتر جمع باشد تا بدانیم در چه موقعیت و جایگاهی هستیم و با ارائه عملکرد همگام با رسانه پیش برویم.
علیپور در پاسخ به این رسانه در خصوص مشکلات پیش امده برای تونل سبز فومن که در حال نابودی است گفت:ما هم در حوزه تونل سبز در جلسات کارگروه دو تکلیف داشتیم که یک تهیه سم برای این درختان تنومند و با ارزش است که هر ساله تهیه و امسال نیز تهیه و در اختیار فرمانداری و شهرداری قرار گرفت و دومین تکلیف اینکه زمان سم پاشی از طریق جهاد کشاورزی مشص شود.
وی در خصوصآفت پروانه سفید اشجار گفت؛این آفت دو نسل دارد که نسل اول برایش سم پاشی توصیه نمی شود و مبارزه زراعی مثل حرس درختان،پاک کردن اطراف درخت تا بتواند جمعیت آفت را کاهش و خسارت را به حداقل برساند که در این بخش تا امروز تعلل شده و همه می دانیم که ضعیف برخورد کردیم و این باعث توسعه و گسترش آفت شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فومن تصریح کرد؛ما طی این ماهها ۴ جلسه در شهرستان برگزار کردیم که در فرمانداری و دادگستری و کارگروهای فعال مثل محیط زیست،فرمانداری،دادستانیمنابع طبیعی ،بخشدار مرکزی و …. و حتی جلسه ای با حضور کارشناسان استان نیز داشتیم.
علیپور با بیان اینکه با حضور کارشناسان جهاد کشاورزی و منابع طبیعی و کار گروه شهرستان بازدیدی که از تونل سبز روز گذشته داشتیم طبق نظر بنده شاید ۱۰% آسیب از آفت پروانه سفید است و عدم رسیدگی در سنوات گذشته،وجود زباله و کانون آلودگی،الودگی ناشی از تردد ماشین،عدم آبیاری و از همه مهم تر عدم بهزراعی خاک ، تغذیه نامناسب و حرارت بالای دمای هوا و مجموعه عوامل باعث شد تا تنش در بین درختان چناران تونل سبز فومن بیشتر و این فضای سبز و لطیف متاسفانه دچار عارضه بشود.
وی افزود:آفت همه جا هست و می توانست به درختان حاشیه داخل شهر فومن نیز آسیب بزند اما به دلیل رسیدگی و مدیریت و ابیاری و کود دهی درختان چنار داخل شهر قومن سبز سبز و جوان است.
علیپور با اشاره به اینکه ۸۰ % آسیب درختان چنار راست قامت تونل سبز از عدم رسیدگی است که جا دارد همه ورود کنیم تا این تنش به حداکثر برسد.
وی تصریح کرد از نظر و دیدگاه کارشناسان و کارگروها که به اتفاق تاکید دارند که یک متولی برای تونل سبز فومن مشخص شود و به اعتقاد بنده باید سالانه یک اعتباری از طرف مدیریت بحران در اختیار فرمانداری قرار بگیرد و این اعتبار در راستای احیای تونل و بازسازی و تغذیه درختان تونل هزینه شود تا درختان از مشکل تغذیه که در برگ و تنه بی داد می کند نجات پیدا کند .
مدیر جهاد کشاورزی فومن بهسازی خاک در پای درختان به همراه کود های آلی ریز مغزی ، آهن ، روی و پوشاندن ریشه درخت با خاک و درختانی که به طرف مزارع کشاورزی است و فاصله دارد شخم زنی انجام و تا جایی که دسترسی داریم خزه درخت را که محل زمستان گذرانی آفات است پاک کنیم و سالانه حرس درخت را انجام تا با حرس از تخم گذاری آفات در شاخه های پایینی درخت انجام شود.
علیپور تاکید کرد؛تعریف یک مدار آبیاری برای این درختان تونل سبز بسیار مهم و حائز اهمیت بوده و هر سه روز یا هفتگی این ابیاری انجام تا آسیب کمتر و جایگزین درختان جدید به جای درختان خشکیده با مجوز از طریق منابع طبیعی که متولی است از همین گونه چنار تا بتوانیم تونل را احیا کنیم.
- نویسنده : تنظیم،زلیخا صفری راسته کناری
Sunday, 13 October , 2024