مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان،

وابستگی گیاه چای بیشتر از هر محصول دیگر به کوددهی

  پرینت
وابستگی گیاه چای بیشتر از هر محصول دیگر به کوددهی
شناسه خبر : 82808 | تاریخ انتشار : 30 مهر 1403 - 19:12 | 30 بازدید | تعداد دیدگاه : ۰ | ارسال توسط :

صفیر گیلان حسن همتی کلوانی مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان اظهار کرد: گیاه چای بیش از هر محصول دیگر به کوددهی از جمله کود نیتروژن به دلیل برداشت مداوم از برگ‌های سبز غنچه ها به همراه دو برگ وابسته است

به گزارش صفیر گیلان ؛ حسن همتی مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان اظهار کرد: گیاه چای بیش از هر محصول دیگر به کوددهی از جمله کود نیتروژن به دلیل برداشت مداوم از برگ‌های سبز غنچه ها به همراه دو برگ وابسته است.

همتی از آمار سهمیه کود شهرستانی و توزیع مناطق چاییکاری براساس سهم زیر کشت دیم و آبی باغات چای در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ گفت:در نه شهرستان مربوطه ۲۵۳۸۹ هکتار اراضی زیر سطح کشت چای قرار دارد،باتوجه به مقدار سطح زیر کشت به شهرستان رشت مقدار ۴۷۰ تن ، فومن:۱۴۱۵ تن،شفت:۵۴۰ تن ،لاهیجان:۲۹۵۵ تن ،آستانه:۱۹۰ تن ،سیاهکل:۶۱۵ تن ،لنگرود:۳۰۹۵ تن ،املش:۲۷۳۵ تن ،رودسر:۲۷۶۰ تن کود به تفکیک اوره،فسفات،پتاس سهمیه تعلق گرفته است.

وی ادامه داد: به طور معمول کود نیتروژنی که در باغ‌های چای استفاده می‌شود از نوع اوره با ۴۶ درصد نیتروژن می‌باشد. این نیاز به کود نیتروژنی، وابسته به وضعیت باغ، عملکرد بوته، نوع آبیاری، هرس وحتی افات و بیماری‌ها است.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان با بیان اینکه هرچه باغ‌ها از نظر اسکلت و هرس و آبیاری وضعیت بهتری داشته باشند به همان اندازه عملکرد بیشتر و نیاز به کود اوره بیشتری خواهند داشت، همتی گفت: تحقیقات انجام شده در پژوهشکده چای نشان داد که به ازای هر تن برگ سبز استحصالی از باغ چای حدود ۵۰ کیلوگرم کود اوره مورد نیاز است؛ بنابراین نیاز کوددهی باغ ها با آبیاری بیشتر از دیم است.

به گفته همتی، باغ‌های دیم که عملکرد بین ۵ تا ۷ تن برگ سبز دارند مقدار کود نیتروژنی مورد نیاز بین ۲۵۰ تا ۳۵۰ کیلو گرم است، اما باغ‌هایی که ۱۵ تا ۲۰ تن عملکرد دارند قطعاً از نوع آبیاری هستند و نیاز کودی آنها حدو ۶۰۰ تا ۸۰۰ کیلو گرم کود است دلیل آن این است که قسمتی از نیاز کودی از طریق آب- کود به باغ اضافه می‌شود که این روش راندمان بالایی دارد و لذا هدر رفت کود و مصرف آن را کاهش می دهد.

وی با تاکید بر لزوم رعایت اعتدال در کوددهی باغات افزود: زیاده روی در مصرف اوره نیز سبب مشکلات زیادی شده است از جمله اسیدی شدن باغ های چای است.

همتی در پایان گفت: حدود ۵۰ درصد باغات چای کشور ‏pH خاک کمتر از چهار و نیم (۴.۵) دارند، هرچند کنترل اسیدیته زیادی خاک باغ‌های چای در سال‌های اخیر توسط پژوهشکده مطالعه شده و دستورالعمل‌ها و راهکار‌هایی برای آن نوشته و در تالار ترویج در دسترس عموم قرار دارد؛ اما به دلیل هزینه بالای اصلاح pH جا انداختن این موضوع در عرصه باغداری چای کاری دشوار است و نیاز به همت جمعی دارد.

برچسب ها
نوشته های مشابه
اولین برف پاییزی در محور اسالم به خلخال به زمین نشست
حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی کشور
آغاز عملیات اجرایی فاز دوم پروژه افزایش ظرفیت پست شهرک صنعتی سپیدرود
رشد شش درصدی بیماران بستری در بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) رشت
هشدار آب منطقه ای گیلان در خصوص سیلابی شدن رودخانه ها
دیدار سیدمجتبی جلالی پورمدیرکل کمیته امدادامام خمینی(ره) با استاندار گیلان
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شما باید وارد سایت شوید تا بتوانید نظر دهید.