رئیس مرکز تحقیقات کبد و گوارش گیلان عنوان کرد:شناسایی مبتلایان ، افراد در معرض خطر و واکسیناسیون آنها موجب کاهش آلودگی به هپاتیت در استان شده و امید است با اطلاع رسانی وضعیت موجود بهتر نیز شود زیرا هدف از اطلاعرسانی این بیماری، ارتقای دانش و آگاهی مردم و تقویت برنامههای پیشگیرانه، غربالگری و کنترل هپاتیتهای ویروسی است.
دکتر فریبرز منصور قناعی رئیس مرکز تحقیقات کبد و گوارش گیلان در این نشست خبری با رسانه های گروهی استان در خصوص ارائه نتایج طرح های پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی استان (طرح های مرکز تحقیقات بیماری های گوارش و کبد “کوهورت گیلان”) اظهار داشت:کوهورت گیلان کار خود را در منطقه تولمات شهرستان صومعه سرا آغاز کرد که نشان دهنده مینیاتوری از وضعیت سلامت در آن منطقه و بزرگترین نقطه عطف تحولات حوزه سلامت گیلان است.
دکتر فریبرز منصور قناعی رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای گوارش و کبد گیلان در خصوص شیوع هپاتیتهای ویروسی و عوامل مرتبط در کوهورت گیلان، گفت: به منظور بررسی عوامل خطر بیماریهای گوارشی و کبدی طی ۱۱ سال، تعداد ۱۰۵۲۰ نفر شامل ۵۶۳۰ زن و ۴۸۹۰ مرد در منطقه صومعه سرا گیلان مورد بررسی و آزمایش قرار گرفتند.
وی با اشاره به واکسیناسیون نوزادان و کاهش هپاتیت B در سال های ۱۹۹۰ الی ۲۰۱۵ در دنیا تصریح کرد:زنان باردار به لحاظ ابتلا به این نوع هپاتیت و همچنین نوزادان آنها بررسی و واکسن مورد نیاز را دریافت می کنند که این واکسیناسیون موجب کاهش هپاتیت B در دنیا شده و در ایران نیز واکسیناسیون این نوع هپاتیت اجباری شده است.
وی ادامه داد: طی این مدت این افراد، آزمایشها و تستهای مختلفی را پشت سر گذاشته و به صورت سالانه نیز که در بازه سنی ۳۵ تا ۷۰ سال قرار دارند مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفته اند.
شناسایی سالانه ۱ میلیون و ۷۵۰ هزار نفر کیس جدید هپاتیت در جهان
قناعی همچنین با بیان اینکه ۲۱۰ میلیون نفر در جهان به هپاتیت C مبتلا هستند، گفت: سالانه ۱ میلیون و ۷۵۰ هزار نفر در جهان به عنوان کیس جدید هپاتیت C شناسایی میشوند.
رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای گوارش و کبد گیلان توصیه کرد؛ هر فردی که پیش از سال ۱۳۶۷ تزریق خون، جراحی و… داشته، میبایست آزمایشهای لازم را در خصوص تشخیص هپاتیت C انجام دهد.
وی با اشاره به اینکه هپاتیت B ۲.۲٪ از جامعه را در ایران شامل میشود، گفت: در ایران نسبت به کشورهای دیگر جهان و کشورهای همسایه وضعیت بهتری را داریم، طبق بررسی های صورت گرفته آمار مبتلایان به هپاتیت B و C پایین است و استان گیلان وضعیت خوبی دارد و می توان گفت ابتلا به این دو نوع هپاتیت در این منطقه کمتر از سایر مناطق کشور است.
رئیس مرکز تحقیقات کبد و گوارش گیلان با بیان اینکه ۲/۲ دهم درصد در ایران مبتلا به هپاتیت B می باشند، اذعان داشت:در استان های گلستان و سیستان بلوچستان موارد ابتلا زیاد و در استان کرمانشاه کم است و در مجموع می توان گفت شیوع هپاتیت B در ایران نسبت به سایر کشورهای همسایه وضعیت بهتری دارد و میزان بروز هپاتیت B در زنان کمتر از مردان است.
منصور قناعی با اشاره به اینکه ۲۱۰ میلیون نفر در دنیا آلوده به ویروس هپاتیت C هستند ، گفت:این بیماری بیشتر در کشورهای اروپایی و مدیترانه شرقی شیوع دارد مصر و آذربایجان از کشورهایی هستند که این نوع هپاتیت در آن ها شیوع بیشتری دارد.
وی متذکرشد:یکی از گروه های آلوده به هپاتیت C در ایران ، افرادی هستند که در دوران دفاع مقدس تزریق خون داشته اند و هر فردی که قبل از سال ۶۷ دریافت خون داشته باید از نظر آلودگی به هپاتیت C مورد بررسی قرار گیرد.
منصور قناعی در ادامه یکی از راههای کاهش ابتلا به بیماریها در جامعه، اطلاع از راههای انتقال، پیشگیری و درمان آن دانست و افزود:هپاتیت C علائمی ندارد و متاسفانه علائم زمانی آشکار می شوند که کبد درگیر شده است.
وی یادآور شد:هپاتیت C در گروه های خاصی از قبیل بیماران هموفیلی ، تالاسمی و سایر بیمارانی که خون دریافت کرده اند قابل مشاهده است.
رئیس مرکز تحقیقات کبد و گوارش گیلان عنوان کرد:شناسایی مبتلایان ، افراد در معرض خطر و واکسیناسیون آنها موجب کاهش آلودگی به هپاتیت در استان شده و امید است با اطلاع رسانی وضعیت موجود بهتر نیز شود زیرا هدف از اطلاعرسانی این بیماری، ارتقای دانش و آگاهی مردم و تقویت برنامههای پیشگیرانه، غربالگری و کنترل هپاتیتهای ویروسی است.
قناعی یادآورشد:هپاتیت B قابل کنترل است و امید است به زودی درمان قطعی آن نیز صورت گیرد.
- نویسنده : تنظیم؛زلیخا صفری راسته کناری
Friday, 29 November , 2024