صفیر گیلان/مدیرکل کمیته امداد گیلان با اشاره به اهمیت احیای صنعت نوغان در استان، گفت: احیای صنعت نوغان استان گیلان و ایجاد زنجیره خلق ارزش در این حوزه، از دستاوردهای بزرگ استان در حوزه توانمندسازی خانوارها بوده است

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) گیلان با اعلام خبر ارائه خدمات نوین و گسترده به مددجویان تحت پوشش این نهاد، به تشریح عملکرد این سازمان در سال ۱۴۰۳ پرداخت.،

وی با اشاره به اینکه در پایان سال ۱۴۰۳، ۱۲۵ هزار و ۹۱۱ خانوار تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) گیلان بودند که ۶۵ درصد آنان روستایی و ۲۵ درصد شهری هستند. همچنین قریب به ۷۰ درصد مددجویان بالای ۶۰ سال می‌باشند و در مجموع حدود ۱۴ درصد جمعیت کل استان گیلان از خانوارهای تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) استان گیلان می‌باشند.

مدیرکل کمیته امداد گیلان با اشاره به اهمیت فناوری‌های نوین در ارائه خدمات به مددجویان، اظهار داشت: راه اندازی بسترهای جدید و نوآورانه در جهت دسترسی آسان و سریع به خدمات کمیته امداد، حفظ کرامت خانواده تحت حمایت، شفافیت در ارائه خدمات و کاهش هزینه‌های سربار خانوارها در اولویت‌های این نهاد مقدس بوده است.

جلالی‌پور افزود: با راه اندازی سامانه‌های سُها، حیات، مهربانی و… بیش از ۹۰ درصد خدمات خود را در بستر برخط (آنلاین) ارائه نموده و عملاً دریافت مدارک فیزیکی و احراز هویت حضوری را به صفر رسانده‌ایم. استفاده از سیستم‌های تحلیل داده و هوش مصنوعی در شناسایی نیازمندی خانوارها و ارائه خدمات هوشمند به جامعه هدف از دست‌آوردهای دیگر این سامانه‌ها بوده است.

وی

در ادامه به تشریح عملکرد این سازمان در حوزه حمایت و سلامت خانواده پرداخت و گفت: ماهیانه ۱۶۰ میلیارد تومان کمک معیشت به خانوارهای تحت حمایت پرداخت می‌شود که نسبت به سال گذشته رشد ۲۱ درصدی داشته است. لازم به ذکر است که تعداد ۴ هزار و ۸۸۳ خانوار توانمند گردیده‌اند.

به گفته وی، کمیته امداد گیلان همچنین در سال ۱۴۰۳، ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اجاره مسکن به ۵۰۷۸ خانوار پرداخت کرده است.

مدیرکل کمیته امداد گیلان همچنین از تامین و توزیع کالای ضروری به ارزش ۲۸ میلیارد و ۳۱۳ میلیون تومان خبر داد و افزود: در این بخش، ۱۰۰ درصد رشد داشته‌ایم.

به گفته جلالی‌پور، تامین و توزیع کالای جهیزیه برای ۱۷۷۵ نوعروس به مبلغ ۶۲ میلیارد و ۴۹۱ میلیون تومان از دیگر اقدامات این سازمان بوده است.

وی با اشاره به اهمیت ارائه خدمات درمانی به مددجویان، اظهار داشت: کمیته امداد با حمایت از ۴۵۰ بیمار خاص، ۲۶۸۳ خانوار بیماری صعب‌العلاج و ۳۸۴۰ بیمار پوشینه پوش و زمین‌گیر در سال ۱۴۰۳ مجموعاً بالغ بر ۱۹۵ میلیارد ریال کمک هزینه درمان و بهداشت پرداخت نموده است و تلاش داشته تا با تخصیص اعتبار درمانی گامی مهم در کاهش آلام شهروندان بردارد.

جلالی‌پور همچنین از ویزیت چشم نیازمندان با همکاری گروه‌های جهادی خبر داد و گفت: در این راستا، ۳۳۱۸ معاینه و ۳۷۲۴ عینک تخصیص داده شد.

مدیرکل کمیته امداد گیلان افزود: از اقدامات دیگر پیشگیرانه در حوزه درمان، طرح غربالگری بینایی سنجی ۳۱۵۶ نفر و تخصیص ۶۰۷ عینک و طرح غربالگری سرطان پستان بانوان با ۱۹۰۴۳ معاینه و شناسایی ۳۱ مورد سرطان پستان بوده است.

وی همچنین گفت: در طول سال گذشته، ۷۶۰ نفر از مادران باردار و شیرده نیازمند سبد تغذیه طی ۷ دوره از اقلام مورد نیاز به ارزش تقریبی ۲ میلیارد تومان بهره‌مند شدند.

جلالی‌پور در ادامه به تشریح عملکرد این سازمان در حوزه اشتغال و خودکفایی پرداخت و گفت: تسهیلات بانکی جهت اشتغال مددجویان و ۵ دهک اول در سال ۱۴۰۳ به مبلغ ۱۰۷۱ میلیارد تومان برای تعداد ۹۱۱۹ نفر، تأمین و جذب گردیده است.

وی همچنین از آموزش ۸۱۷۸ نفر از مددجویان در راستای توانمندسازی آنان خبر داد و افزود: در این بخش، ۱۸ درصد افزایش داشته‌ایم.

مدیرکل کمیته امداد گیلان با اشاره به اهمیت احیای صنعت نوغان در استان، گفت: احیای صنعت نوغان استان گیلان و ایجاد زنجیره خلق ارزش در این حوزه، از دستاوردهای بزرگ استان در حوزه توانمندسازی خانوارها بوده است.

جلالی‌پور با تشریح اقدامات صورت گرفته در حوزه مسکن مددجویان، اظهار داشت: در راستای تحقق اهداف حمایتی و بهبود شرایط زندگی و ارتقای کیفیت مسکن مددجویان، اقدامات گسترده‌ای در حوزه تأمین مسکن در سال ۱۴۰۳ انجام شد که امید است با تداوم این برنامه‌ها، گام‌های مؤثری جهت رفع یکی از اساسی‌ترین نیازهای مددجویان که تأمین مسکن مناسب می‌باشد، برداشته گردد.

وی افزود: اجرای طرح کمک به احداث ۱۱۲۹ واحد مسکن مددجویی با هزینه‌کرد ۱۴۰ میلیارد تومان بلاعوض و ۳۴۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی، از جمله این اقدامات است که از این تعداد، ۳۷۰ واحد تاکنون با زیربنای ۱۷۰۰۰ متر مربع با مبلغی بالغ بر ۱۸۵ میلیارد تومان تکمیل و تحویل مددجویان معزز گردیده است.

به گفته مدیرکل کمیته امداد گیلان، کمک به خرید ۷ مسکن مددجویی با کمک بلاعوض ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان، کمک به تعمیرات ۶۲۴ واحد مسکن مددجویی با تخصیص ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان مساعدت بلاعوض و ۱۲ میلیارد تومان تسهیلات معوض صندوق امداد ولایت، و کمک به احداث ۴۵۰ مورد فضاهای جانبی (شامل لوله‌کشی گاز، حصارکشی، احداث سرویس بهداشتی و حمام، آشپزخانه و…) با تخصیص مبلغ مساعدت بلاعوض ۸ میلیارد تومان و مبلغ تسهیلات معوض صندوق امداد ولایت به ارزش ۹ میلیارد تومان از دیگر اقدامات انجام شده در این حوزه است.

جلالی‌پور در خصوص فعالیت‌های فرهنگی این نهاد گفت: تعداد دانش‌آموزان تحت حمایت ۱۸ هزار و ۵۹۹ نفر (۹ هزار و ۵۸۳ دختر و ۹ هزار و ۱۶ پسر)، تعداد دانشجویان تحت حمایت یک هزار و ۳۲۵ نفر (۹۷۹ نفر دختر و ۳۴۶ نفر پسر) و تعداد نخبگان تحت حمایت ۶۳۴ نفر (۴۳۷ نفر دختر و ۱۹۷ نفر پسر) می‌باشند.

وی افزود: طی سال ۱۴۰۳ مجموعاً مبلغ ۲۵ میلیارد تومان در سرفصل‌های دانش‌آموزی، دانشجویی، آموزش خانواده، نخبگان و … هزینه گردیده است.

مدیرکل کمیته امداد گیلان همچنین از افتتاح مجهزترین کانون فرهنگی شمال کشور در تابستان سال جاری خبر داد.

جلالی‌پور با اشاره به فعالیت مرکز مشاوره و روانشناسی راه زندگی (رز) گیلان، گفت: این مرکز به عنوان یکی از بزرگترین و مجهزترین مراکز استان‌های کشور شناخته می‌شود که به صورت پذیرش آزاد و مددجویی همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۶ عصر فعالیت می‌نماید.

وی افزود: تعداد کل مشاوره‌های فردی و گروهی سال ۱۴۰۳، تعداد ۳۳ هزار و ۸۴ نفر بوده است که از این تعداد، کل ویزیت متخصص اعصاب و روان (روانپزشک) ۲۸۲ نفر و شناسایی و معرفی افراد با مشکل حاد روانشناختی به کلینیک، ۳۹۸ نفر بوده است.

مدیرکل کمیته امداد گیلان در خصوص مشارکت‌های مردمی در حمایت از مددجویان، اظهار داشت: در حال حاضر ۲ هزار و ۹۶۰ یتیم و ۹ هزار و ۸۴۵ فرزند محسنین تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) استان گیلان می‌باشند.

جلالی‌پور افزود: تعداد ۵۱ هزار و ۴۰۴ نفر حامی نسبت به سال گذشته ۱۹ درصد افزایش داشته است.

به گفته مدیرکل کمیته امداد گیلان، پرداخت حامیان به ایتام و محسنین در سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۱۰۹ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان به صورت مستقیم بوده است که نسبت به سال ۱۴۰۲، به میزان ۲۸ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

وی در پایان گفت: پرداخت صدقات و کمک‌های مردمی در سال ۱۴۰۳ مبلغ ۱۷ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۲ مبلغ ۱۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان بوده است که رشد ۸ درصدی را به همراه داشته است.

سردبیر ؛یوسف قلی‌زاده

  • نویسنده : تنظیم: زلیخا صفری راسته کناری