صفیر گیلان،رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور باتأکید بر لزوم استفاده شالیکاران از بذر گواهی شده استاندارد، گفت: خلوص بذر گواهی شده بالای ۹۵ درصد است.
به گزارش پایگاه خبری صفیر گیلان؛مریم حسینی ظهر دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار کرد: طرح مطلوب سازی برنج با همکاری مراکز علمی و بخش خصوصی و هدایت سپاه و به منظور همسان سازی دستگاههای مختلف جهت افزایش تولید محصول برنج از سال ۹۷ در گیلان آغاز شد.
رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور با بیان اینکه این طرح در سال اول اجرا، شش هزار مزرعه و ۱۶ هزار کشاورز را تحت پوشش قرار داد، افزود: مؤسسه تحقیقات برنج در این طرح مسائل علمی از قبیل تغذیه خاک و چگونگی افزایش عملکرد در واحد سطح و آموزش کشاورزان را برعهده داشت.
وی اضافه کرد: مؤسسه تحقیقات برنج یکی از آزمایشگاههای مرجع برای نمونه گیری خاک بود که بر اساس دستورالعملهای موجود برای میزان و نوع کودی که باید برای شالیزار به کار برده شود تحقیق کرد و پایش مزارع جهت کمک به کشاورزان را برعهده داشت.
حسینی با بیان اینکه اجرای طرح همگام با کشاورز موجب افزایش عملکرد ۸ تا ۲۵ درصدی مزارع شد، تصریح کرد: خلأ عملکرد یعنی فاصله بین کشاورز پیشرو با کشاورز ناشی به مدیریت نادرست مزرعه برمیگردد و کود یکی از عوامل تأثیرگذار در این خصوص محسوب میشود.
رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور با بیان اینکه این طرح همچنان جای کار دارد و باید گستردهتر اجرایی شود، خاطرنشان کرد: تعداد بهره برداران و کشاورزان استان گیلان زیاد است و باید فاکتورهای دیگر جهت کیفیسازی طرح نیز به آن افزوده شود.
حسینی با اشاره به اینکه طبق استانداردهای جهانی شالیکاران باید از بذر گواهی شده که دارای گواهی استاندارد است استفاده کنند، عنوان کرد: خلوص بذر گواهی شده بالای ۹۵ درصد و عاری از آفات و بیماریها است و کشاورز با استفاده از آن میتواند افزایش عملکرد داشته باشد.
Sunday, 24 November , 2024