سرپرست راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گیلان افزود :که در راستای رفع مشکلات نقاط پرتصادف، در سال گذشته ۱۶ نقطه شناسایی شد که تا پایان سال، ایمن‌سازی ۷ نقطه به پایان رسید و در سال جاری نیز کار ایمن‌سازی ۴ نقطه دیگر با پیشرفت ۱۰۰ درصدی به اتمام رسیده است

صفیر گیلان/زلیخا صفری، فریبرز مرادی سرپرست راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گیلان، در نشست خبری با اصحاب رسانه اعلام کرد که در هشت ماه نخست امسال، بیش از ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا توسط ۱۶۱ شرکت و مؤسسه حمل و نقل از استان جابجا شده است، همچنین بیش از دو میلیون و ۴۷۲ هزار مسافر نیز توسط ۱۴۲ شرکت و مؤسسه با استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی شامل سواری، مینی‌بوس و اتوبوس جابجا شده‌اند.

وی تاکید کرد که بیش از ۸۸۸ هزار تن کالا از استان ترانزیت شده است که از این مقدار، ۶۶۲ هزار تن ترانزیت ورودی و بیش از ۲۱۹ هزار تن ترانزیت خروجی بوده است.

سرپرست راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گیلان، رسانه‌ها را به عنوان پل ارتباطی میان مردم و مسئولان دانست و افزود که در سیستم اداره کل، ناترازی‌هایی وجود دارد و از رسانه‌ها درخواست کرد که با ارائه راهکارهایی، به بهبود وضعیت راهداری گیلان کمک کنند تا مردم بهتر از خدمات بهره‌مند شوند.

مرادی همچنین از اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری به منظور آموزش و ارتقای ایمنی مدارس حاشیه راه خبر داد و بیان کرد که نمایش عروسکی، اهدای کتابچه و هدایایی به چهار هزار دانش‌آموز از جمله اقدامات انجام شده بوده است.

وی در راستای افزایش ایمنی برای موتورسواران و عابران پیاده، با برگزاری جلسات آگاهی‌بخشی در مساجد منتخب روستاها، به هدف ارتقاء فرهنگ ایمنی و آشنایی بیشتر با قوانین و مقررات، توانست ۲۲۰۰ کلاه ایمنی و مجموعه‌های آموزشی را اهدا کند. وی اظهار کرد که آمارها نشان‌دهنده کاهش تصادفات در این زمینه است و این برنامه تا پایان سال ادامه خواهد یافت.

سرپرست راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گیلان تصریح کرد که یکی از دغدغه‌های اصلی جامعه، تصادفات جاده‌ای است.

وی افزود که در هفت ماهه اول امسال ۳۳۶ نفر در جاده‌های استان جان باخته‌اند که نسبت به سال گذشته ۳۰ نفر کاهش داشته است و ۶۵ درصد از این آمار مربوط به عابران پیاده و موتورسواران می‌شود.

مرادی با اشاره به خدمات‌رسانی به کاربران جاده‌ها اعلام کرد که ۱۸ مجتمع خدماتی و رفاهی بین راهی در سطح استان در حال بهره‌برداری است و ۱۰ مجتمع دیگر نیز در حال ساخت هستند که از این تعداد، ۳ مجتمع در سال جاری به بهره‌برداری خواهند رسید. همچنین برای ۱ مجتمع دیگر، موافقت اصولی صادر شده و عملیات اجرایی آن آغاز شده است.

وی همچنین توضیح داد که در طول ۸ ماهه امسال، ۱۲۰ کیلومتر از مسیرهای اصلی و شریانی با آسفالت پوشش داده شده‌اند. مرادی اضافه کرد که عملیات لکه‌گیری آسفالت گرم و سرد با استفاده از بیش از ۹۳۰۰ تن آسفالت صورت گرفته و ۲۱۰۰ کیلومتر از راه‌های اصلی، فرعی و روستایی استان نیز خط‌کشی شده‌اند.

سرپرست راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گیلان  اعلام کرد که ۲۳۰۰ تابلو اخطاری، انتظامی و علائم مسیریابی در جاده‌های استان نصب و تعمیر شده‌اند.

 

وی افزود که در راستای رفع مشکلات نقاط پرتصادف، در سال گذشته ۱۶ نقطه شناسایی شد که تا پایان سال، ایمن‌سازی ۷ نقطه به پایان رسید و در سال جاری نیز کار ایمن‌سازی ۴ نقطه دیگر با پیشرفت ۱۰۰ درصدی به اتمام رسیده است.

همچنین، ایمن‌سازی نقاط باقی‌مانده در حال انجام است و تا کنون چهار نقطه کامل شده و ۵ نقطه دیگر با پیشرفت ۷۰ درصد در دست اقدام است.

مرادی همچنین از قرارداد خرید ۲۵ دستگاه ماشین‌آلات راهداری از جمله بیل، لودر، گریدر و بولدوزر خبر داد که تا کنون ۱۰ دستگاه به منطقه آزاد انزلی منتقل شده و پنج دستگاه دیگر در مرحله انتقال قرار دارند. وی اظهار کرد که با تأمین اعتبار مورد نیاز، بقیه دستگاه‌ها نیز ان‌شاءالله در سریع‌ترین زمان ممکن و حداکثر تا پایان سال به ناوگان راهداری افزوده خواهند شد.

وی اشاره کرد که در حوزه راه‌های فرعی و روستایی، بیش از ۹۲۷۵ کیلومتر راه در استان نگهداری می‌شود و در ۸ ماه اول امسال، ۷۵ کیلومتر از این راه‌ها روکش آسفالت شده و ۶۰ کیلومتر نیز آسفالت جدید دریافت کرده‌اند.

سرپرست راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گیلان با اشاره به اهمیت اقتصادی شهرستان آستارا در سطح استان و کشور گفت که ترمینال ترانزیت آستارا نقش مرزی مهمی در اتصال اروپا، روسیه و کشورهای آسیای میانه به پایانه راه‌آهن آستارای آذربایجان ایفا می‌کند و شهرستان آستارا دارای سه مرز زمینی، دریایی و ریلی است که مرز زمینی آن نقش عمده‌ای در تبادلات کالا و ارتباطات تجاری دارد.

مرادی اعلام کرد که ظرفیت منطقه پسکرانه پایانه مرزی آستارا در ورودی شهر از جهت تالش و مقابل تالاب استیل برای ورود کامیون‌ها استفاده می‌شود. وی افزود که به‌طور متوسط روزانه حداقل ۳۰۰ کامیون و در زمان‌های اوج کاری حدود ۵۰۰ کامیون برای ورود و خروج و توقف در این پایانه حضور دارند.

وی که در نیمه دوم هر سال به دلیل بالا رفتن تقاضا، رونق صادرات و افزایش تعداد کامیون‌های خارجی حامل کالاهای صادراتی در مرز زمینی آستارا بین ایران و جمهوری آذربایجان، نیاز بازارهای هدف به ویژه در روسیه و دیگر کشورهای قفقاز و هم‌سود بیشتر می‌شود. مرادی گفت این مسئله اهمیت گمرک و منطقه پسکرانه پایانه مرزی آستارا و ارائه خدمات برای توسعه صادرات را افزایش می‌دهد.

سرپرست راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گیلان  تکمیل بزرگراه آستارا-استارا به طول ۱۴۰۰ متر با پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصد و بودجه ۳۵۰۰ میلیارد ریال را مهمترین پروژه در حال اجرا در گیلان دانست. وی همچنین به تکمیل روسازی فاز اول محوطه پسکرانه با پیشرفت ۷۵ درصد و بودجه مورد نیاز ۴۲۱ میلیارد ریال اشاره کرد و گفت که این پروژه تا پایان سال به بهره‌برداری خواهد رسید.

مرادی همچنین از پروژه زیرسازی محوطه ۶ هکتاری پایانه مرزی با پیشرفت فیزیکی ۹۸ درصد و بودجه مورد نیاز ۴۳۶ میلیارد ریال خبر داد و اعلام کرد که این پروژه نیز تا پایان سال به بهره‌برداری خواهد رسید

 

  • نویسنده : تنظیم؛زلیخا صفری