عبدالهی فر با بیان اینکه امروز شرکت بیمه کشاورزی با ایجاد سامانه کارایی خدمات رسانی را از شهر به دل محل تولیدات کشاورزی آورده گفت:بیمه کشاورزی اهرم توسعه کشاورزی در سطح ملی است.

اختصاصی/صفیر گیلان، کشاورزی یکی از پرمخاطره‌ترین فعالیت‌های اقتصادی است؛ محصولاتی که براثر خطرات محیطی همچون تغییرات ناگهانی و بی‌موقع دما، خشک‌سالی و یا طوفان ممکن است خسارت‌های زیادی را به کشاورزان وارد کند.

بیمه کشاورزی یکی از اهرم‌های توسعه کشاورزی و قوت قلبی برای کشاورزان به شمار می‌رود که باهدف استمرار تولید کشاورزی به‌خصوص در مناطقی از کشور که کشت محصولات استراتژیک رواج بیشتری دارد همچون استان گیلان، بسیار سودمند است.

به‌طورکلی خسارت‌های قهری که ازدست کشاورز خارج که در طول دوره تولید می‌تواند برای محصول وارد شود تحت پوشش بیمه هستند به این صورت که قسمت عمده‌ای از خسارت به کشاورزان پرداخت خواهد شد؛ با بیمه کشاورزی است که کشاورز می‌تواند با جبران خسارت، به تولید محصول خود ادامه دهد.

بیمه، محصولات کشاورزی شامل محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلاتی وعوامل تولید است و بیش از ۱۵۷ محصول را تحت پوشش خود قرار می‌دهد.

شرایط متفاوت در گیلان همیشه موجب شده تا محصولات کشاورزی گیلان با تهدیدهای روبرو باشد؛ در فصل بهار باعث سرمازدگی درختان و از بین رفتن گل‌های آن می‌شود؛ در فصل تابستان برنج با باران‌های ناگهانی در زمان برداشت محصول روبرو هست که می‌تواند درصد قابل‌توجهی از محصول را از بین ببرد؛ در فصل پاییز  وقوع باران‌های سیل‌آسا و طوفان می‌تواند برخی از محصولات را از بین ببرد؛ در فصل زمستان پدیده برف‌های پی‌درپی می‌تواند روی محصولات مرکباتی که روی درخت در حال رشد هستند، بنشیند و موجب شکستگی درختان و سرمازدگی و یا باعث کاهش کیفیت محصولات شود.

درزمینه‌ی دامی وجود یک بیماری موجود در یک دام ممکن است که دام‌های دیگر هم به آن آلوده شوند و درنتیجه موجب مرگ آن‌ها شود. در برابر تمام این اتفاقات یک کشاورز یا یک دامدار نمی‌تواند کاری انجام دهد و اینجاست که وجود بیمه محصولات کشاورزی بسیار حائز اهمیت است.

عبدالهی فر، معاون خدمات بیمه بانک کشاورزی گیلان  در نشست با خبرنگاران حوزه کشاورزی   مکتوب و مجازی گیلان با بیان اینکه  صندوق بیمه کشاورزی از سال ۶۳ به‌عنوان یگانه موسسه مالی حمایت‌گر از فعالیت کشاورزی درکشور آغاز به کارکرده است و در گیلان از سال ۶۸ فعالیت خودش را  در دو بخش محصولات چغندر قند  و پنبه شروع کرده و هم‌اکنون در گیلان بیش از ۷۸ نوع محصول باغی و زراعی  را تحت پوشش بیمه‌ای قرار می‌دهد.

عبدالهی فر با اشاره به اینکه در استان گیلان در سال گذشته  ۷۰ هزار نفر بهره بردار محصولات کشاورزی خود را بیمه کرده‌اند و در سال زراعی گذشته بالغ‌بر ۶۵۰ میلیارد ریال در عرصه‌های کشاورزی تعیین خسارت شده که این غرامت و خسارت‌ها به ۵۰ هزار بهره بردار یعنی ۱۰ درصد در سال گذشته پرداخت‌شده است.

عبدالهی فر بیمه کشاورزی  را اهرم توسعه کشاورزی در سطح ملی خواند؛تصریح کرد؛ از ۸۰۰ میلیارد تومان حق بیمه که صندوق بیمه طی سال گذشته جمع‌آوری کرده‌اند، ۲۷۰ میلیارد ریال توسط بیمه گذاران گیلان پرداخت‌شده است در حالیکه میزان خسارت تعیین‌شده در استان توسط صندوق بیمه ۶۵۰ میلیارد ریال بوده است.

عبدالهی فر با بیان اینکه امروز شرکت بیمه کشاورزی با ایجاد سامانه کارایی خدمات رسانی را از شهر به دل محل تولیدات کشاورزی آورده گفت:امروز ۲۹ شرکت و ۶۱ شعبه بیمه نامه بر خط را  انجام می دهند.

معاون خدمات بیمه بانک کشاورزی گیلان با  اشاره به اینکه بیمه کشاورزی یک مسئولیت است  و نیاز است تا کشاورزان به سمت بیمه هدایت شوند گفت: طبق آمار در سال گذشته  ۷۰ هزار نفر بهره بردار محصولات کشاورزی خود را بیمه کرده‌اند که از این میان از ۱۹ هزار هکتار باغات چای تنها ۲ هزار هکتار بیمه و ما بقی بدون بیمه هستند که این خود  نگران کننده و جای تامل دارد.

وی بیمه کشاورزی را دلگرمی  برای کشاورزان خواند و  افزود: طبق قوانین و آیین‌نامه‌های موجود، بخش قابل‌توجهی از حق بیمه کشاورزی را در سراسر کشور دولت می‌پردازد و این مهم یکی از بزرگ‌ترین مشوق و حامی در حفظ امنیت غذایی کشور است.

عبدالهی فر خواستار شد تا فرهنگ‌سازی و ترویج بیمه اصلی است مه باید  از سوی مسئولان جهاد کشاورزی، دهیاری‌ها، شوراهای روستا، تشکل‌های مردم‌نهاد به آن توجه شود افزود: نقش رسانه‌ها در ترویج این مهم بسیار اثرگذار است.

به گزارش صفیر گیلان، گیلان حدود ۳۰۰ هزار نفر بهره بردار کشاورزی دارد.

  • نویسنده : زلیخا صفری راسته کناری