مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس گیلان، با تاکید بر لزوم راه اندازی حداقل یک تشکل مردم نهاد دفاع مقدس در کلیه شهرستان های گیلان، افزود: باید در کنار توسعه معارف دفاع مقدس، مسائل و مشکلات حوزه دفاع مقدس را نیز در شهرستان ها پیگیری کنیم.
به گزارش صفیرگیلان، سرهنگ حسین مصطفی پور، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان گیلان امروز، ۱۴ آّبان ماه در نشست با تشکل های مردم نهاد دفاع مقدس استان، با بیان اینکه تشکل های مردم نهاد برگرفته از مردم هستند، اظهار کرد: همانگونه که دفاع مقدس با حضور مردم به پیروزی رسید، نقش مردم در حوزه حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس نیز محوری است.
وی با تاکید بر لزوم راه اندازی حداقل یک تشکل مردم نهاد دفاع مقدس در کلیه شهرستان های گیلان، افزود: باید در کنار توسعه معارف دفاع مقدس، مسائل و مشکلات حوزه دفاع مقدس را نیز در شهرستان ها پیگیری کنیم.
مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس گیلان، مشارکت روحانیت، نقش آفرینی زنان، پیشکسوتان جهاد و شهادت و فرزندان شاهد و ایثارگر را چهار حوزه مردمی تشکل های دفاع مقدس دانست و تصریح کرد: در حوزه جمع آوری آثار و اسناد و خاطرات و تاریخ شفاهی رزمندگان نیازمند مشارکت گروه های مردم نهاد در همه عصه های زیست محیطی، ورزشی، اجتماعی، سلامت و بهداشت و… هستیم.
مصطفی پور، با بیان اینکه گروه های مردم نهاد می توانند در ترویج، گفتمان سازی، جریان سازی فرهنگ انقلاب و دفاع مقدس کمک کار ما باشند، گفت: گسترده مخاطبان گروه های مردم نهاد بسیار زیاد است و می توانیم جمعیت خاکستری جامعه را پای کار ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بیاوریم، زیرا دشمن با برنامه های ضد فرهنگی خود در فضای مجازی به دنبال همراه کردن جمعیت خاکستری با اهداف شومش است.
وی گروه های مردم نهاد را حلقه واصل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس با جامعه هدف دانست و عنوان کرد: اگر بتوانیم گفتمان انقلاب و دفاع مقدس را خوب و درست و دقیق و با زبان هنر برای جامعه به ویژه جوانان تبیین کنیم، بی تردید برای آنان جذاب خواهد بود. امروزه شاهد استقبال مردم از آثار سینمایی در حوزه دفاع مقدس هستیم که نشان دهنده اهمیت کارهای فرهنگی و هنری در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است.
مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس گیلان، با بیان اینکه سال گذشته ۵۰ عنوان کتاب و از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۲۵ عنوان کتاب دفاع مقدسی در استان چاپ کردیم، گفت: در حال حاضر بیش از ۸۰ هزار سند از خانواده های شهدا و رزمندگان را در اختیار داریم تا پروژه مهم تدوین دانشنامه دفاع مقدس استان گیلان که دایره المعارف نقش گیلان در دوران دفاع مقدس است را اجرایی کنیم.
مصطفی پور، دانشنامه دفاع مقدس گیلان را شامل اسامی شهدا، رزمندگان، فرماندهان، شهرها، اماکن، پادگان ها، پشتیبانی و فرهنگی دانست و افزود: اسناد شهدا و آثار دفاع مقدس باید به صورت متمرکز و تخصصی نگهداری شود و در معرض دید عموم مردم قرار گیرد لذا پروژه باغ موزه دفاع مقدس گیلان را در سه فاز تعریف کردیم و بهار ۱۴۰۰ شاهد بهره برداری از فاز نخست آن خواهیم بود.
وی باغ موزه دفاع مقدس را فضای خوبی برای برقراری ارتباط بین نسل جوان و فرهنگ و معارف دفاع مقدس دانست و تصریح کرد: اسناد مربوط به شهدا و رزمندگان در بایگانی های استاندارد و به صورت حرفه ای برای ۲۰۰ سال آینده نگهداری و تبدیل به گنجینه های عظیمی خواهد شد.
مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس گیلان، با بیان اینکه آیندگان باید از نقش درخشان گیلان در دفاع مقدس آگاه شوند، اضافه کرد: با وجود فاصله هزار کیلومتری گیلان از خط مقدم، ۹۷ هزار رزمنده و هشت هزار شهید داریم، اما متاسفانه آخرین استان در احداث باغ موزه دفاع مقدس هستیم؛ البته کار را آغاز کرده ایم و نیازمند مشارکت گروه های مردم نهاد و موسسات خیریه در حوزه ساخت فازهای دوم و سوم این باغ موزه هستیم، زیرا تاکنون هیچ بودجه ملی برای پروژه مذکور تعریف نشده است و باید از منابع استانی استفاده کنیم.
مصطفی پور، ماهیت دفاع مقدس ما را عاشورایی و امام حسینی دانست و اضافه کرد: مشارکت مردم در ساخت باغ موزه دفاع مقدس یک کار ارزشمند است و لذا گروه های مردم نهاد و خیرین می توانند در تامین این بودجه ما را یاری کنند.
Thursday, 28 November , 2024