نشست کمیته تعرفه استان گیلان و بررسی رابطه درمانی بین شرکت‌های بیمه و مراکز خدمات درمانی با حضور دکترمحمدتقی آشوبی رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، دکترفرید حبیبی رودسری مدیر درمان تامین اجتماعی استان، دکترانوش برزیگر رئیس نظام پزشکی رشت، نمایندگان سازمان‌ها و شرکت‌های بیمه‌ای در سالن جلسات اداره کل بازرسی گیلان برگزار شد.

به گزارش صفیر گیلان به نقل از  مدیریت درمان تامین اجتماعی گیلان در این نشست دکتر فرید حبیبی رودسری مدیر درمان تامین اجتماعی گیلان، دکتر آشوبی رئیس دانشگاه دانشگاه علوم پزشکی، سازمان‌های بیمه‌گر و بازرسی استان بر ضرورت بازنگری در نظام پرداخت سلامت، قطع رابطه مالی مستقیم بیمار و پزشک، پرداخت به‌موقع مطالبات و تقویت نظارت مشترک بر تعرفه‌ها و مقابله با زیرمیزی تأکید کردند.

دکتر فرید حبیبی رودسری، مدیر درمان استان گیلان، با اشاره به گستردگی خدمات درمانی تحت پوشش این مدیریت، اعلام کرد: مدیریت درمان گیلان با ۱۵ مرکز درمانی شامل دو بیمارستان در رشت و کومله لنگرود، دو پلی‌کلینیک تخصصی شبانه‌روزی در شهرهای رشت و انزلی، یک کلینیک دندانپزشکی و ده درمانگاه تک‌شیفت و دو‌شیفت، همچنین عقد قرارداد با حدود ۲۵۰۰ مرکز درمانی به‌صورت غیرمستقیم، خدمات درمانی باکیفیت، رایگان و ارزان را به بیمه‌شدگان و سایر اقشار جامعه ارائه می‌دهد.

وی همچنین با اشاره به خدمات ویژه برای خانواده‌های جانبازان و ایثارگران افزود: در حال حاضر در مراکز بستری (بیمارستان‌ها) با بیمه دی قرارداد منعقد کرده‌ایم تا این عزیزان از خدمات درمانی بهره‌مند شوند. همچنین در شرف انعقاد قرارداد با بیمه‌های دانا و آتیه‌سازان هستیم تا پوشش خدمات را گسترده‌تر و مطلوب‌تر کنیم .این اقدامات گامی مهم در جهت ارتقای دسترسی آسان و عادلانه به خدمات درمانی برای تمامی اقشار جامعه، به‌ویژه ایثارگران و خانواده‌های آنان است. انتظار می‌رود با تکمیل قراردادهای جدید، شاهد بهبود هرچه بیشتر کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی در استان گیلان باشیم.

احمدآقایی مدیر کل بازرسی استان گیلان با تأکید بر فلسفه اجتماعی بیمه اظهار کرد: بیمه یک عمل صالح و سنتی حسنه است که باید در نظام تقنینی کشور نیز جایگاهی درخور داشته باشد. در تمامی بحران‌ها باید از نمایندگان بیمه دعوت شود تا از حقوق مردم دفاع کنند.

وی با اشاره به شرایط اقتصادی مردم، افزود: وضع تعرفه درمان باید با وضعیت اقتصادی جامعه همخوانی داشته باشد و با حسن تدبیر نگریسته شود تا نه مردم آسیب ببینند و نه صنف ارائه‌دهنده خدمات درمانی به مشکل بخورد.

بازرس کل گیلان همچنین تأکید کرد که سازمان‌های متصل به بیمه‌ها باید به صورت شبانه‌روزی با مراکز ارائه‌دهنده خدمات، به ویژه داروخانه‌ها، در ارتباط باشند تا مردم دچار مشکل نشوند.
آقایی با تأکید بر پرداخت به موقع بدهی بیمه‌ها به مراکز درمانی، خاطرنشان کرد: در عین حال، باید فرصتی کوتاه برای تأمین مطالبات معوق نیز در نظر گرفته شود. وی همچنین خواستار برخورد جدی شرکت‌های بیمه با پدیده‌های غیرمتعارف مانند زیرمیزی شد.

بر اساس آمار ارائه شده در این جلسه ، در حال حاضر ۲۵ شرکت بیمه‌ای در گیلان فعال هستند. سال گذشته حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان بیمه فروخته شده که یک‌سوم آن در بخش درمان هزینه شده است.

گفتنی است در  این جلسه هر یک از مدیران و نمایندگان بیمه ها ضمن ارائه گزارش ، مشکلات پیش روی رسیدن به اهداف را مطرح کرده و برخی پیشنهادات را برای گذر از مشکلات عنوان نمودند.