پایگاه خبری تحلیلی صفیر گیلان؛فرماندار رشت با اشاره به عملکرد موفق برخی از شهرها در زمینه استفاده از مشارکت عمومی در ساماندهی مقوله متکدیان و کودکان کار، ابراز امیدواری کرد: با ارائه راهکارهای عملی و الگوگیری از شهرهای موفق، پدیده کودکان کار از شهر رشت، رخت بربندد. مهندس علی فتح اللهی در جلسه کارگروه ساماندهی […]
پایگاه خبری تحلیلی صفیر گیلان؛فرماندار رشت با اشاره به عملکرد موفق برخی از شهرها در زمینه استفاده از مشارکت عمومی در ساماندهی مقوله متکدیان و کودکان کار، ابراز امیدواری کرد: با ارائه راهکارهای عملی و الگوگیری از شهرهای موفق، پدیده کودکان کار از شهر رشت، رخت بربندد.
مهندس علی فتح اللهی در جلسه کارگروه ساماندهی کودکان کار شهرستان رشت، با بیان اینکه مسئولین باید همواره زمینه را برای کاهش دغدغه ها و مشکلات مردم فراهم کنند، اظهار داشت: هر یک از ارکان جامعه در شکل گیری ماهیت اجتماعی آن جامعه، نقشی تاثیرگذار دارند و تاثیر مثبت وجود کودکان که همواره الهام بخش آرامش و پاکی هستند، چنانچه با پوشش، تغذیه مناسب، پویایی و سلامت قرین شود، به تمامی سطوح جامعه تسری خواهد یافت.
فرماندار شهرستان رشت با اشاره به فقدان شور و نشاط در کودکان کار، افزود: هر انسانی در هر مقطعی از عمر خویش، وظیفه ای بر عهده اش گذاشته می شود و نمی توان از کودکان انتظار داشت که از کودکی و نشاط آن دوران، دور بیفتند و به کسب درآمد برای گذران روزهای زندگی و تامین معاش خانواده مشغول شوند.
مقام عالی دولت در مرکز استان در ادامه افزود: اما متاسفانه کودکان کار مجاب شده اند که با شرایط حاکم در جامعه و در سرما و گرما به فعالیت و کسب درآمد بپردازند که البته پیامد منفی آن کل جامعه را تهدید خواهد کرد.
وی خانواده را رکن اصلی در پرورش و تربیت فرزندان دانست و تصریح کرد: خمیره هر انسانی در زمان کودکی و در جوار خانواده شکل می گیرد، اما در کودکان مذکور دقیقا در زمانی که باید برای تعلیم و تربیت از وجود والدین خویش بهره مند باشند، به گونه ای از مهربانی، عطوفت، آغوش والدین و تامین غذای مناسب محروم می شوند.
فرماندار رشت با اشاره به اینکه هم زمان با تفکرات توسعه گرایانه در سطح جامعه باید به حوزه تعلیم و پرورش انسان ها، به خصوص کودکان کار نیز ورود کرد، خاطرنشان کرد: باید بدانیم میزان کارآیی برنامه های انجام شده در سطح جامعه چه اندازه بوده و همواره به پرورش تفکرات انسان ها و کودکان توجه ویژه شود تا از بروز ناهنجارها و وقوع جرم توسط این کودکان در آینده پیشگیری شود.
وی ادامه داد: باید تمهیداتی در خصوص ایجاد انگیزه در کودکان کار و به خصوص خانواده های آنان برای همکاری و همراهی با برنامه ها و تصمیمات اتخاذ شود و با واکاوی دلایلی که سبب می شود کودکان جهت امرار معاش به انجام کار و فعالیت روی بیاورند، بتوانیم خانواده ها را مجاب کنیم که از پرداختن به این روش پرهیز کنند.
مهندس فتح اللهی شهر تبریز را به عنوان یکی از شهرهای موفق در زمینه ساماندهی کودکان کار و متکدیان، الگویی مناسب برای ارائه راهکار دانست و اظهار داشت: استفاده از تجربیات و نحوه اقدام موفقیت آمیز دیگر مدیران در شهرستان ها و استان های دیگر می تواند بسیار کارگشا باشد و لازم است فرهنگ مشارکت اجتماعی در بین مردم تقویت شود.
گفتنی است تا کنون تعداد ۱۲۵ کودک کار در شهر رشت شناسایی شده است که موسسه خیریه حامی شایسته گیلان به عنوان نهاد مردمی فعال در این عرصه، برنامه های مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی برای این کودکان و خانواده های آنان برگزار می کند.
https://safiregilan.ir/?p=39766
Friday, 22 November , 2024