صفیر گیلان؛سیدحسن رضویان رئیس کمیسیون بهداشت ، محیط زیست و خدمات شهری: فعالیت‌هایی که به جذب گردشگر می انجامد را به مانند زنجیره ای به هم پیوسته می بینم که منفعت اقتصادی و اجتماعی برای رشت به همراه دارد

به گزارش صفیر گیلان از  رشت، نهمین جلسه کمیسیون بهداشت محیط زیست و خدمات شهری شورا در روز دوشنبه سوم آبان ماه، با پرداختن به دستور جلسه، ارائه گزارش تامین ردیف اعتباری مناطق درخصوص پروژه نوروز برگزار شد.
در این جلسه سید حسین رضویان رییس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری گفت: در جلسه گذشته پیش بینی کردیم هر منطقه اعتباری معادل یک میلیارد تومان برای پروژه نوروز در قالب گل کاری، زیباسازی، و نصب المان پیش بینی و برنامه ریزی کند که ضمن تشکر از مدیران مناطق ۵ گانه جهت ارائه گزارش، طی دو هفته پیش رو جلسه ای را با مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری برگزار و طرح راهبردی هر منطقه برای استقبال از نوروز را تدوین و به کمیسیون ارائه نمایید.
رضویان؛جذب گردشگر را به مانند زنجیره ای به هم پیوسته ببینیم
سیدحسین رضویان افزود: از مدیران مناطق انتظار دارم بهسازی و بازپیرایی معابر و میادین شهر متناسب با پروژه نوروز را در قالب خدمات اجتماعی دیده و آن را به بهترین وجه پیگیری نموده تا در فروردین۱۴۰۱ مجموعه اقدامات مدیریت شهری برای شهروندان و گردشگران نشاط و شادابی را به همراه داشته باشد
عضو شورای شهر در انتها گفت:مجموعه چنین فعالیت‌هایی که به جذب گردشگر می انجامد را به مانند زنجیره ای به هم پیوسته می بینم که منفعت اقتصادی و اجتماعی برای رشت به همراه دارد و در این‌باره برای هم افزایی و استفاده از همه ظرفیت‌های موجود جلساتی را نیز با موسسات گردشگری خواهیم داشت.
  کلیه اقدامات فضای سبز باید از مناطق به سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری سپرده شود
 عباس نژاد؛میلیاردها تومان پول صرف داشتن  طبیعت بهار در سرسبز ترین و خوش آب و هواترین شهر کشور شهر رشت می شود
مسعود عباس نژاد در ادامه جلسه اظهار داشت: نگاه ما به نوروز همیشه نگاه به اتفاقی است که برای آن برنامه ریزی نداریم. در شرایط سیل و برف و باران شروع می کنیم به رنگ آمیزی جداول خیابانها و این باعث تعجب است. شاید در ادوار گذشته شورا، این برنامه ریزی ها صورت گرفته ولی اجرایی نشده است .
عضو شورای اسلامی شهر رشت در ادامه صحبتهایش با طرح این سوال که آیا شهر ما یک شهر کویری است، افزود: متاسفانه با صرف هزینه های زیاد ماحصل تلاشمان این است که بهار را بصورت نمادین در شهرمان نمایش دهیم. سوال من این است، آیا ما در کویر زندگی می کنیم که باید به سمت گیاهانی برویم که عمرشان کمتراز دو هفته است و میلیاردها تومان خرج می کنیم که تنها برای دو هفته طبیعت بهار را، در سرسبز ترین و یکی از خوش آب و هواترین شهرهای کشور اجاره کنیم .
وی در ادامه گفت: در اصفهانی که زاینده رودش خشک شده است سرانه فضای سبز به گونه ای است که احساس می کنید شهر را در داخل جنگل ساخته اند و خارج از آن گلهای فصلی و دایمی کاشته اند و در همین برهه زمانی، گلهایش شکوفه زده اند، اگر امسال هم عیدی نداشته باشیم ولی این هزینه را روی گلهای دایمی انجام دهیم چطور میشود؟ گل فصلی نمی کاریم و گلهای اجاره ای را که زود پژمرده می شوند و ریشه پیازشان نیز ظرف دو هفته از بین می رودرا با صرف هزینه ای بالغ بر ۵ میلیارد توامن خریداری می کنیم. می باید از جایی تغییرات اساسی ایجاد کنیم .
عباس نژاد در بخش دیگری از صحبتهایش بیان کرد: در حوزه فضای سبز معتقدم فضای سبز می باید به سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری داده شود. مناطق به قدر کافی برای خود دغدغه دارند یک ناظر فضای سبز در سازمان است که می خواهد به تمامی پارکها نظارت کند، پیمانکار، خط سازمان سیما و منظر را نمی خواند و از طرفی مدیران مناطق، تخصصی در این حوزه ندارند. در همین جلسه ای که بخش بودجه و سازمان سیما و منظر و مدیران مناطق دور هم گرد آمده اند توضیحاتی ارائه می گردد که حتی خودمان نیز قانع نمی شویم .
عضو شورای اسلامی شهر رشت در ادامه اظهار داشت: این هنر مدیران ماست که بتوانند سرمایه گذار جذب کنند. مدیران ما نباید تنها به فکر توجیه باشند بلکه باید به دنبال کار بروند. این که ما نمی توانیم گل تولید کنیم برای من قابل درک نیست بودجه موجود را بجای اینکه صرف خرید گل کنیم صرف جذب منابع انسانی متخصص کنید تا توان پیشبرد کارها را داشته باشند. و از مدیران حاضر در جلسه می خواهم این موضوع مهم را بصورت یک مطالبه از شورا بخواهند تا ما نیز آنچه را که به نفع شهر و شهروندان است مصوب کنیم. در حوزه شهرسازی دچارمشکلات زیادی هستیم، بدون این که هیچ هماهنگی فی مابین حوزه شهرسازی و سازمان سیما و منظر باشد پروانه ساخت صادر میشود در جاهایی مجبور شدیم درختانی را که عمر ۴۰ تا ۵۰ ساله دارند قطع کنیم. و بخش عمده ای از این مشکلات بخاطر نگاههای سطحی و عدم دقت در رعایت ضوابط و قوانین موجود است. در بنای بسیاری از این ساختمان اگر تنها یک جابجایی بین درب نفر رو و ماشین رو صورت می گرفت برخی از درختان قطع نمیشد. مگر ما چقدر درخت با عمر ۴۰ یا ۵۰ ساله داریم که بر اثر بی دقتی و سهل انگاری مدیریتی قطع گردد.
مسعود عباس نژاد در بخش پایانی صحبتهایش گفت: حتما می باید در حوزه شهرسازی، تدابیری در این خصوص اندیشیده شود . تا مجبور به قطع درختان نباشیم شهرسازی و مناطق ما نباید پروانه ای صادر کنند که صدور آن منجر به قطع درختان آن منطقه شود جز در موارد بسیار خاص. در حوزه سیمای شهری نباید تنها به گرفتن پیمانکاری که با شت و رنگ جداول ما را رنگ آمیزی کند بسنده کنیم. در هزینه کردهایی که برای رنگ آمیزی صورت می پذیرد سعی شود تنوعی نسبت به سالهای گذشته انجام شود و به نظر بنده این کار نیز باید از مناطق خارج و به سیما و منظر سپرده شود و در رنگ آمیزی ها به تنوع در رنگ آمیزی نگاهی ویژه شود. یقین می دانم که دراین حوزه از وجود کارشناسان رنگ شناسی که تاثیر روانشناختی رنگها بر مردم را می دانند می باید بهره بگیریم و در خصوص ورودیهای شهر رشت به هیچ عنوان از شرایط مناسبی برخوردار نیستند که باید هرچه زودتر به این موضوع هم رسیدگی شود.
عزیزی؛زیبنده نیست که املاک و دارایی شهرداری جهت پرداخت حقوق پرسنل فروخته شود
در ادامه جلسه مجید عزیزی بیان داشت: ذهنیتها در شورای ششم بسیار به هم نزدیک است. مردم از ما انتظار دارند و با نگاه ایجاد تغییرات مثبت در حوزه های مختلف شهری به ما رای داده اند. دلیل کم رنگ شدن حضور مردم در انتخابات اخیر این است که ما به دنبال پیگیری موضوعات تکراری و بی ثمر گذشته هستیم.
نایب رییس شورا در بخش دیگری از صحبتهایش خطاب من به مدیران حوزه شهری اظهار داشت: این که ما به دنبال مطالبات مردمی هستیم به ما حق بدهید و ناراحت نباشید مردم بر گردن همه ما حق دارند. ضمن این که با همه عزیزان و مدیران دوست و برادر هستیم ولی در خصوص مطالبه حقوق مردم با کسی تعارف نداریم.
وی ازود؛برای ما شرم آور است که املاک و دارایی شهرداری جهت پرداخت حقوق پرسنل فروخته شود این زیبنده ما نیست از اینرو باید خلاقیتها و ابتکارات در تمامی زمینه ها وجود داشته باشد. مدیران می باید به سمت حوزه هایی گام بدارند تا ایجاد درآمد کنند.
مجید عزیزی در ادامه افزود: ما از مدیران سازمان ها می خواهیم تا با توجه به مشکلات عدیده ای که در حوزه های مختلف داریم آرامش نداشته باشند. شما مدیران اجرایی هستید کجا ما باید از شما حمایت کنیم به ما بگویید کجا باید تامین اعتبار کنیم از ما بخواهید تا برنامه ریزی کنیم هدف همه ما برآورده کردن رضایت مردم است. من نباید به شهردار منطقه ای زنگ بزنم و از ایشان خواهش کنم که در خصوص قسط بندی طلبی فرصت بدهد. واقعیت این است که باید با مردم مدارا کنیم وقتی کسی اعتراف می کند تحت این شرایط زندگی من نمی چرخد نباید او رامجبور به انجام کاری کنیم. متقاضی درخواست مهلت کرده است نه این که از پرداخت بدهی خود شانه خالی کرده باشد . از اینرو انتظار اعضای شورا ایجاد تعامل هر چه بیشتر با مردم است .
وی در بخش پایانی صحبتهایش با اشاره به کف پوش خیابان مطهری که خیابانی پرتردد است اظهار داشت: این خیابان محل آمد و شد مسافر و میهمان است بویژه در روزهای بارانی موجب مشکلات عدیده ای برای شهروندان شده است. فلذا استدعا می کنم بهبود وضعیت کف پوش خیابان مطهری را جزو برنامه های در اولویت قرار دهید. پیشنهاد می کنم ورودیهای شهر رشت را به بخش خصوصی واگذار کنید و از درآمد فضای تبلیغاتی و در قالب بسته سرمایه گذاری بتوانند طرح های شهرداری را نیز پیاده کنند.
شفیعی،استفاده از هنرمندان بومی در ساخت المانهای رشت
در ادامه جلسه سید شمس شفیعی اظهار داشت: سوال اینجاست که در ضوابط بودجه سقف و کف به شما اعلام شده است. هیچگاه نه این کمیسیون و نه کمیسیونهای دیگر قابلیت تغییر سقف و کف را برابر قانون ندارند. بحث اینجاست که سازمان سیما و منظر که سازمانی درآمدی است و اگر شما باندازه درآمدتتان این اختیار را داشته باشید قطعا این مشکل را نخواهید داشت.
عضو شورای اسلامی شهر رشت در ادامه افزود: وقتی که تمام درآمدهای متمرکز، به خزانه واریز می گردد بنابریان طبق ضوابط بودجه باید عمل شود حال اگر مازاد بر درآمد آنچه را که در ۱۴۰۰ برای شما دیده شده درآمدها عالی باشد آنوقت شورا می تواند در قالب متمم بودجه آنرا اصلاح کند. اما در حال حاضر با توجه به شرایط موجود مالی این اصلاح قابلیت انجام را ندارد چرا که ما در حال حاضر کسری بوجه داریم.
 
سید شمس شفیعی در بخش دیگری از صحبتهایش اظهار داشت: در اینجا ضعف ساختار بودجه داریم. بودجه می بایست منبسط بسته میشد. برای مثال جهت تامین نیاز ۱۰۰ میلیونی آسفالت، می باید ۲۰۰ میلیون دیده میشد که اگر درآمدی حاصل میشد شکافی می بود که قدرتی برای انجام کار داشته باشیم من به همراه برخی از مدیران مناطق از پروژه ها بازدید داشته ایم، پروژه های خوبی هستند اما ناچاریم در دالان بودجه حرکت کنیم . در بحث اوراق مشارکت سال ۱۴۰۱ بودجه با ۲۰۰۰ میلیارد بسته می شود پیش فرضهایی که در کمیسیون بودجه در نظر گرفته شده است اگر لحاظ نشود در قالب اوراق مشارکت یا سکوک یا سرمایه گذاری شهردار بتواند این کار را انجام دهد و اگر این تفریغ را نداشته باشیم قانون اجازه نمی دهد. در حال حاضر ساختار معیوبی داریم. ما می توانیم به شهردار اعلام کنیم که در مسیر عمرانی و با توجه به نزدیکی شب عید این مبلغ را تخصیص دهد تا در ۱۴۰۱ بودجه را بهتر ببینیم.
وی در بخش پایانی صحبتهایش گفت: پیش بینی می کنم با توجه به تلاشی که دوستان در این حوزه به خرج می دهند امیدوارم که تفریغ را به سرانجامی برسانیم تا برای این گونه تخصیصها و اولویتها مشکلی نداشته باشیم و در خصوص ساخت المانها و گلکاریها اعتقادم بر این است که از هنرمندان خودمان استفاده کنیم اما در حین این که به رای جمعی احترام می گذارم، این نظر شخصی من است .
در ادامه جلسه نیز مدیران مناطق ۵ گانه و روسای سیما و منظر، خدمات شهر و مدیر برنامه و بودجه شهرداری به بیان نظرات و دیدگاههای خود در خصوص مباحث مطروحه پرداختند.
  • نویسنده : تنظیم،زلیخا صفری راسته کناری
  • منبع خبر : روابط عمومی شورای شهر رشت