صمدی گفت: بنیاد مسکن شهرستان ماسال یکی از نهادهای پر تلاش در منطقه است و فعالیت های بنیاد مسکن در روستاهای میر محله ، امام زاده شفیع و شالماء و … به صورت انقلابی و جهادی بوده است و مردم نیز از اجرای طرح هادی رضایت دارند .

به گزارش پایگاه خبری صفیر گیلان، حامد دائمی مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان گیلان در حاشیه بازدید خبرنگاران از مناطق روستایی ماسال در گفتگویی با اشاره به نقش مهم روستاییان در خودکفایی و پیشرفت کشور گفت: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با پشتوانه حساب ۱۰۰ حضرت امام ( ره) به عنوان مهمترین دستگاه خدمت رسانی به روستاییان است.

وی افزود: برای کاهش مشکلات مناطق روستایی با اجرای طرح های هادی، مسکن محرومین، اقشارکم درآمد، صدور اسناد مالکیت روستایی و همراهی در حوادث غیر مترقبه مانند سیل زلزله و دیگر موارد، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی یاور همیشه همراه روستا و روستاییان است.

وی اضافه کرد: اجرای طرح صدور اسناد مالکیت به روستاییان تاکنون نزدیک به ۶۰۰۰ برگ سند مالکیت روستایی در ۷۹۶ روستا و افزون بر ۸۵۰ فقره سند مالکیت در ۱۶شهرزیر ۲۵هزار نفر به ساکنین تحویل داده شد.

وی گفت: در روستای امامزاده شفیع بخش شاندرمن از توابع شهرستان ماسال در سال جاری با صرف هزینه یک میلیارد تومان کار سنگ فرش و کانیو محوطه امامزاده به اتمام رسید و همچنین برای بازنگری طرح هادی این روستا ۱/۵ میلیاردتومان مصوب شد که با تخصیص اعتبار پیاده روسازی، ایجاد پیر نشین، و پیش بینی فضای ورزشی برای جوانان اجرایی خواهد شد.

دائمی با اشاره به اهمیت روستای امامزاده شفیع بخش شاندرمن گفت :این روستا با ۲۰۰ خانوار جمعیت نقش مهمی درجذب گردشگر دارد لذا با صرف هزینه یک میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی ،۱۵۰۰متر سنگ فرش و۳۰۰متر جوب سازی در محل امامزاده شفیع این روستا انجام شد . وی افزود: مرحله اول اجرای طرح هادی این روستا به پایان رسید.

وی اضافه کرد: کار پرداخت تسهیلات طرح ویژه مسکن روستایی در روستای امامزاده شفیع از سال ۱۳۸۴ با پرداخت ۵ میلیون تومان تسهیلات بانکی آغاز گردید و  در سال گذشته نیز در این روستا برای ۸ واحد مسکونی محرومین تسهیلات ارزان قیمت بانکی و به هر واحد سه میلیون تومان کمک بلاعوض از محل حساب ۱۰۰ حضرت امام (ره) پرداخت شدکه مجموعه اقدامات انجام شده باعث شد که مهاجرت روستاییان معکوس شود.

در ادامه مهندس دائمی با ورود به روستای میرمحله بخش مرکزی شهرستان گفت: از سال ۱۳۹۴ با حمایت مهندس شاملو معاونت عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور کار اجرای طرح هادی روستای شامل جدول، کانیو ، محوطه سازی امامزاده و مسجد در دستور کار قرار گرفت که با تخصیص اعتبار بخشی از کار به اتمام رسید .

وی یاد آور شد: اجرای طرح‌های هادی در روستاهای بالای ۲۰خانوار ،جدول کانیو، پیاده رو سازی ،اسفالت معابر  روستایی، مرمت و بازسازی مکان های مذهبی و گردشگری با تخصیص اعتبارات همچنان تداوم دارد. حامد دائمی گفت: همزمان با آغاز طرح ملی مقاوم سازی مسکن روستایی از سال ۱۳۸۴ در روستا میرمحله ۶۴ واحد مسکونی مقاوم سازی شد و علاوه بر آن به سه واحد مسکونی محرومین در سال گذشته تسهیلات بانکی و کمک های بلاعوض از محل حساب ۱۰۰ امام (ره) پرداخت شد.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان گیلان افزود: در بازسازی و ساماندهی این روستا در مرحله اول با اعتبار ۷۰۰ میلیون تومان یک هزار و ۸۰۰ متر سنگ فرش،۶۵۷۰متراسفالت در شهریورماه سال ۱۳۹۷ با حضور معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور به بهره برداری رسید، همچنین درمرحله دیگری از اجرای این طرح ۵۰۰میلیون تومان اعتبار تخصیص یافت که ۳۰۰ متر سنگ فرش انجام شد.

وی اضافه کرد:  در سال‌جاری نیز با اعتبار یک میلیارد تومان از منابع ملی اجرای طرح های یادشده دراین روستاها تداوم دارد.

رضایت مردم از اجرای طرح هادی در بخش مرکزی ماسال

لیلا صمدی بخشدار بخش مرکزی شهرستان ماسال نیز در این گفت وگو از اقدامات انجام شده دستگاههای اجرایی قدردانی کرد و خواستار افزایش اعتبارات ملی برای کاهش مشکلات در حوزه های عمرانی، آب اشامیدنی، برق، مخابرات و اسفالت معابر مناطق روستایی شد.

صمدی گفت: بنیاد مسکن شهرستان ماسال یکی از نهادهای پر تلاش در منطقه است و فعالیت های بنیاد مسکن در روستاهای میر محله ، امام زاده شفیع و شالماء و … به صورت انقلابی و جهادی بوده است و مردم نیز از اجرای طرح هادی رضایت دارند .

وی با بیان اینکه اعتبارات نقش مهمی در اجرای پروژه ها دارد ، افزود : در اکثر روستاهای منطقه بحث آسفالت کوچه ها مطرح است و البته با تمهیداتی که اندیشیده شده ، اعتباراتی از سوی کمیته برنامه ریزی استان در نظر گرفته شده است و امیدواریم که در سالجاری اقدامات و تحولات خوبی در زمینه آسفالت روی دهد .

صمدی خاطر نشان کرد : یکی از مشکلات اصلی روستاهای ماسال ، موضوع اراضی منابع طبیعی است که ساخت و ساز در این روستاها را با مشکل مواجه کرده است و این امر یکی از دغدغه های مهم مردم روستاهای ماسال می باشد البته پیگیری زیادی در این بخش صورت گرفته و امیدواریم که این پیگیری ها به نتایج مطلوبی برسد.

بخشدار مرکزی ماسال با اشاره به وضعیت نامطلوب جاده های شهرستان عنوان کرد : با توجه به گردشگر پذیر شدن ماسال و حجم وسیع ورود و تردد خودروها به این شهرستان ، ضروری است که در خصوص ترمیم زیر ساخت های منطقه چاره ای اندیشیده شود و با اختصاص اعتباراتی در این زمینه معضلات شهرستان مرتفع گردد.

وی ادامه داد : مشکل تامین آب شرب و ضعف برق نیز از دیگر معضلات روستاهای شهرستان می باشد که امیدواریم مسوولین استانی نگاه ویژه ای در بخش اعتبارات به این موارد داشته باشند.

 

دائمی  در بخشی دیگر شهرستان ماسال را گردشگر پذیر خواند و گفت در بخش ساخت و ساز در مناطق روستایی مشکلات عمده ای وجود دارد که بخش عمده آن مرتبط با منابع طبیعی است که باید ماده ۴ قانون ساخت و ساز برای روستاییان در مناطق روستایی اجرایی شود. گفتنی است بازدید میدانی خبرنگاران از اجرای طرحهای بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان گیلان در سطح استان تداوم دارد.

تخصیص اعتبارات ویژه به مناطق روستایی کم برخوردار ماسال

 سید حسین محمدی رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان ماسال در بازدید خبرنگاران از پروژه های بنیاد مسکن این شهرستان در روستای امام زاده شفیع (ع) بخش شاندرمن ماسال ، اظهار داشت : این روستا قدمت زیادی دارد و دارای یک بقعه متبرک می باشد .درخواستی از سوی اهالی این منطقه برای ساماندهی امامزاده و معابر منشعب مطرح شد و بنیاد مسکن این مورد را در دستور کار قرار داد و در فاز اول اعتباری بالغ بر یک میلیارد تومان از محل منابع ملی هزینه گردید و در حدود ۱۵۰۰ متر مربع در این مکان سنگفرش و ۳۰۰ متر جوی آب نیز احداث شد.

وی افزود : در ایام مذهبی در امامزاده شفیع مراسمی برگزار می شود و هیئات مذهبی روستاهای همجوار نیز به این نقطه آمده و ازدحام جمعیتی صورت می گیرد و از این رو ساماندهی این مکان را برای اجرای طرح هادی در برنامه قرار دادیم و فاز اول طرح انجام شده و برای اجرای فاز دوم آن نیز در سالجاری در حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان پیش بینی شده که انشاالله پس از تخصیص در خدمت اهالی این روستا خواهیم بود.

محمدی اضافه کرد : این روستا دارای ۲۰۰ خانوار جمعیت می باشد اما به دلیل مرکزیت در منطقه سایر روستاهای همجوار نیز به روستای امام زاده شفیع مراجعه می کنند.

رییس بنیاد مسکن شهرستان ماسال عنوان کرد : از سال ۸۴ در روستای امام زاده شفیع پرداخت تسهیلات مسکن روستایی بر اساس اهداف دولت وقت آغاز شد و در سال گذشته حسب دستور مرحوم تابش ، چندین واحد مسکن محرومین نیز ساخته شد که هم دارای تسهیلات ارزان قیمت بانکی و همچنین  برای هر واحد مسکونی مبلغ ۳۰ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض نیز تعلق گرفت.در سالجاری نیز برای رفاه بیشتر متقاضیان جوان ، به جهت مهاجرت معکوس روستاییان بازنگری در طرح هادی داشته ایم و نقشه برداری های این طرح انجام و به پیمانکار طرح نیز ابلاغ شده است و در طی دو ماه آینده بازنگری طرح هادی نیز به پایان خواهد رسید .

محمدی ادامه داد : درخواست ما از اداره کل بنیاد مسکن استان گیلان این است که توجه ویژه ای به شهرستان ماسال  از نظر اعتبارات داشته باشند چون شاخص جمعیتی شهرستان ماسال در حدود ۵۲ هزار نفر است و تقسیم اعتبارات البته بر اساس شاخص جمعیتی است و از آنجایی روستاهای کم برخوردار این شهرستان بیشتر است از مسوولین محترم تقاضا داریم که نگاه ویژه ای به روستاهای کم برخوردار داشته باشند.