سرپرست بهزیستی گیلان با بیان اینکه اعتیاد آسیب اول گیلان در حوزه اجتماعی به شمار میرود، گفت:این درحالی است که با وجود همه برنامهریزیها و اتخاذ تدابیر در حوزه مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد آنگونه که باید و شاید این راهکارها به نتیجه مطلوب نرسیده است و گفته میشود، اکنون نیز زنگ خطر چندمصرفی مواد افیونی در گیلان به صدا درآمده است.
وی افزود: بهزیستی در بخش پیشگیری از اعتیاد با تعامل و هماهنگی با ۱۹ دستگاه به ارائه خدمات می پردازد.
سرپرست بهزیستی استان با بیان اینکه در حوزه پیشگیری ؛ دانش آموزان ، دانشجویان و… جامعه هدف بهزیستی هستند، خاطرنشان کرد:در این راستا جلسات منظمی برگزار می شود.
وی برگزاری کارزار مبارزه با مواد مخدر در ۱۶ شهرستان را از برنامه های هفته مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد و گفت: این کارزار از ۲ الی ۷ تیر ماه سالجاری در ۱۶ شهرستان برگزار می شود.
خدمت بین دانا برگزاری میز خدمت در ۱۶ شهرستان از جمله در مصلی شهرستان رشت ، برگزاری جلسات آموزشی در ۱۶ شهرستان، نصب بنر و استند در سطح شهر را از برنامه های اجرایی طی این هفته عنوان کرد و افزود:دستگاه های کمیته پیشگیری از اعتیاد نیز برنامه هایی دارند که اجرا می شوند.
وی با اشاره به برگزاری ورزش کوهنوردی و پیادهروی در ۱۶ شهرستان تصریح کرد: تهیه و پخش موشن گرافی در فضای مجازی ، آگاه سازی مردم در خصوص ۴۴ باور غلط استفاده از مواد اعتیاد آور ، برگزاری نمایشگاه دائمی مبارزه با مواد مخدر ، دیدار از خانواده شهدا و … از برنامه های اجرایی هفته مبارزه با مواد مخدر است.
خدمت بین دانا با تاکید بر اینکه اعتیاد تبدیل به معضل اجتماعی شده است ، یادآور شد:پیشگیری کم هزینه تر ، مثمر ثمرتر و آسان تر از درمان است.
وی با اشاره به اینکه امروز سن اعتیاد به ۱۰ تا ۱۲ سال کشیده شده گفت:۲۶ هزار نفر افراد دارای اعتیاد که درمان شده اند در سامانه بهزیستی استان ثبت شده هستند.
سرپرست بهزیستی گیلان با بیان اینکه پیشگیری از اعتیاد نقش مهم و اساسی در حفظ بنیان خانواده دارد، اذعان داشت:در راستای پیشگیری ، آگاه سازی خانواده ها نقش مهمی دارد و آموزش های لازم باید در این خصوص صورت گیرد.
وی تاکید کرد:اولین علت وقوع طلاق توافقی و طلاق در استان گیلان ، اعتیاد است که جهت حفظ بنیان خانواده ارایه ، ترویج و نهادینه کردن آموزش های لازم ضرورت دارد.
مدیر کل بهزیستی گیلان ؛ بیکاری، فقر ، عدم فرهنگ سازی و آموزش های لازم و … را از دلایل اعتیاد عنوان کرد و گفت:به دلیل سخت و پرهزینه بودن بحث درمان، پیشگیری باید در اولویت قرار گیرد.
خدمت بین دانا با بیان اینکه میانگین سنی اعتیاد هم اکنون ۲۴ سال است ، تصریح کرد:شیوع اعتیاد در زنان و گرایش به اعتیاد در مردان بیشتر است.
وی با اشاره به اینکه امروز در مصرف گیلان یکتازی گیلان را می بینیم گفت:بیشترین مواد مصرفی مخدر در استان گل است که بر مسائل روانی فرد معتاد اثر گذاری مستقیم دارد.
خدمت بین دانا عنوان کرد:۷۷۸ بیمار روانی در استان بستری هستند که استفاده کننده مواد مخدر بوده اند.
وی برگزاری کارزار مبارزه با مواد مخدر را از برنامه های مثبت و خوب بهزیستی استان عنوان کرد و گفت:۱۲۸ گروه اجتماع محور نیز با ۲۳۱ میلیون تومان اعتبار جهت پیشگیری از اعتیاد در استان فعالیت دارند.
سرپرست بهزیستی گیلان گفت:تعداد مراکز فعال ترک اعتیاد نیز هم اکنون ۴۸ مرکز در استان است.
وی همچنین در خصوص اجرای ابلاغیه رئیس جمهور جهت صیانت از معتادان متجاهر ، خواستار همکاری و تعامل بیشتر دانشگاه علوم پزشکی گیلان ، شهرداری رشت و سایر دستگاه های ذیربط شد.
خدمت بین دانا گفت:هم اکنون ۵۵ معتاد متجاهر تحت پوشش بهزیستی استان قرار دارند که امید است با همکاری دستگاه های ذیربط در راستای صیانت از معتادان متجاهر ، این تعداد به ۲۵۰ نفر افزایش یابد.
سرپرست بهزیستی گیلان نگهداری معتادان متجاهر را یک دغدغه خواند و گفت:سرانه نگهداری هر نفر ۳۵ هزار تومان بوده که اگر چه رقم ناچیز است اما با توجه به تورم و گرانی ها در سال جدید این میزان افزایش می یابد و جا دارد طبق دستور ابلاغی رئیس جمهور شهرداری ها در این هزینه کمک حال باشند که متاسفانه تا امروز ریالی از طرف شهرداران و شهرداری پرداخت نشده است.
- نویسنده : تنظیم؛زلیخا صفری
Saturday, 23 November , 2024