استاندار گیلان پیشنهاد کرد که در استان گیلان، که با محدودیت زمین مواجه است، به بلندمرتبه‌سازی روی آورد و بیان کرد: “باید به جای ساخت ویلاهای هزارمتری، زمین‌های موجود را به صورت بهینه‌تر استفاده کرد. به عنوان مثال، یک هزار متر زمین می‌تواند به جای ساخت یک ویلا، مکانی برای ۱۰ خانوار باشد

به گزارش پایگاه خبری صفیر گیلان ؛هادی حق شناس، استاندار گیلان امروز در آئین تخصیص زمین به ۲۰۰ خانوار گیلانی بر اساس ماده چهار قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با تبریک اعیاد شعبانیه و میلاد امام عصر (عج)، اظهار کرد: ان شالله که همه ما از پیروان واقعی و منتظران حضرت امام عصر باشیم.

وی با اشاره به مشکلات تامین مسکن در گیلان گفت: «به هر دلیلی هزینه تامین مسکن بسیار گران است و در برخی از شهرها، گاهی اوقات ۷۰ تا ۸۰ درصد درآمدها صرف تامین هزینه می‌شود و تا زمانی که مشکل مسکن و هزینه آن حل نشود، انتظار داشتن ازدواج بیشتر یا افزایش تعداد فرزندان غیرممکن است و باید هم مشکل مسکن و هم هزینه ساخت آن را حل کنیم.»

استاندار گیلان به متغیرهای کلان اقتصادی اشاره کرد و افزود: «بخش عمده‌ای از این مشکل به متغیرهای کلان اقتصادی برمی‌گردد. اما ما باید به تامین زمین برای مسکن نیز توجه کنیم.»

به گفته حق شناس، «قانون جوانی به ما می‌گوید که برای سه نفر به بالا قابل تامین است، اما باید راهی پیدا کنیم که برای خانواده‌های با یک یا دو فرزند نیز این مسئله حل شود.»

وی پیشنهاد کرد که در استان گیلان، که با محدودیت زمین مواجه است، به بلندمرتبه‌سازی روی آورد و بیان کرد: “باید به جای ساخت ویلاهای هزارمتری، زمین‌های موجود را به صورت بهینه‌تر استفاده کرد. به عنوان مثال، یک هزار متر زمین می‌تواند به جای ساخت یک ویلا، مکانی برای ۱۰ خانوار باشد.”

استاندار گیلان با بیان اینکه ما می‌توانیم ۲۰ نقطه در گیلان پیدا کنیم که بلندمرتبه‌سازی در آنجا مرسوم شود، افزود: باید به جای اینکه زمین‌های گیلان به هزار متری برای ویلاسازی تبدیل شود، به سمت بلندمرتبه‌سازی برویم.»

حق شناس پیشنهاد کرد که زمین‌های مسکونی به صورت رایگان یا با قیمت مناسب به خانواده‌های جوان واگذار شود، به خصوص برای زوج‌هایی که دو یا سه فرزند دارند. این راهکار می‌تواند انگیزه‌بخش برای افزایش نرخ تولد باشد.

وی همچنین با تاکید بر لزوم توجه به نرخ تولد در استان تصریح کرد: «نرخ تولد در گیلان به دلیل مشکلات مسکن به شدت کاهش یافته و اگر تدبیری اندیشیده نشود، رشد جمعیت به سمت منفی خواهد رفت و ما باید فکری برای تامین مسکن خانواده‌ها، به ویژه خانواده‌هایی با فرزندان بیشتر، انجام دهیم.»

به گفته استاندار گیلان، «تولید مسکن بیشتر می‌تواند به کاهش هزینه‌ها و بهبود کیفیت زندگی خانوارها کمک کند و در نهایت به افزایش نرخ رشد جمعیت منجر شود.»

حق شناس به آماری اشاره کرد که نشان می‌دهد در کل کشور، تقریباً شش و نیم میلیون خانوار مستاجرند و گفت: “این وضعیت نشان می‌دهد که بیشتر خانوارها به مسکن نیاز دارند. فقر مسکن شامل متراژ کم، استاندارد نبودن مسکن، و عدم دسترسی به امکانات است.”

  • نویسنده : زلیخا صفری راسته کناری