صفیر گیلان؛رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در نشست توجیهی اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با بیان اینکه هرم سنی استان گیلان به عنوان سالمند ترین استان در حال تغییر شکل به هرم استوانه ای است گفت: گیلان، پایین ترین نرخ باروری را در بین استان ها دارد.
به گزارش پایگاه خبری صفیر گیلان ؛ دکتر سالاری رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در نشست توجیهی اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با بیان اینکه در آخرین سرشماری در سال ۱۳۹۵ ، حدود ۸۰ میلیون نفر شمارش شد، گفت: مقایسه هرم های سنی جمعیت ایران در دو دهه اخیر نشان می دهد ساختمان هرم سنی جمعیت ایران در حال معکوس شدن است. وی افزود: این وضعیت حاکی از آن است جمعیت کشور که در حال حاضر جمعیت جوانی است، در دهه های آتی به سوی سالمندی متمایل خواهد شد.
رییس دانشگاه با اشاره به این مطلب که طی نیم قرن اخیر در ایران الگوی سنی ازدواج، به ویژه در نزد زنان تغییرات قابل ملاحظه ای داشته است، اظهار کرد: طی نیم قرن اخیر میانگین سن اولین ازدواج مردان ۲٫۵ سال افزایش یافته در حالی که میانگین مزبور برای زنان بیشتر از ۴ سال افزایش داشته است.
وی یکی از متغیرهای مهم و تأثیرگذار در باروری را میزان باسوادی و سطح تحصیلات زنان عنوان کرد.
دکتر سالاری با بیان اینکه بر اساس آمار ارائه شده در سال ۱۳۹۵، گیلان پایین ترین نرخ باروری را در بین استان ها دارد، گفت: هرم سنی استان گیلان به عنوان سالمند ترین استان در حال تغییر شکل به هرم استوانه ای است.
این مقام مسوول با بیان اینکه تحولات جمعیت و رشد آن، از گذشته های دور تاکنون، همواره از مباحث مهم جمعیتی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بوده و اذهان محافل مختلف سیاسی و اقتصادی را به خود مشغول داشته است، گفت: اهمیت تغییرات در حدی بود که برای نخستین بار در تاریخ جمهوری اسلامی ایران در سال ۹۳، سیاست های کلی جمعیت” از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ و بر ضرورت هماهنگی و تقسیم کار بین ارکان نظام و دستگاه های ذیربط در این زمینه تأکید شد. بدین ترتیب، ” سیاست های کلی جمعیت ” به عنوان مهمترین ابزار اصلی کار، مورد توجه قرار گرفت.
وی در ادامه، با اشاره به اقدامات مهم دانشگاه در حوزه بهداشت طی دو سال اخیر گفت: اجرای موفق طرح وزین سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی، راه اندازی مراکز ۱۶ و ۲۴ ساعته برای نمونه گیری کووید در شهرستان های استان و نوسازی و احداث بیش از ۳۰ خانه بهداشت و مراکز خدمات جامع سلامت، از مهمترین اقدامات دانشگاه در حوزه بهداشت طی دو سال اخیر بوده است.
دکتر سالاری همچنین تجهیز و راه اندازی آزمایشگاه های تشخیصی سلولی مولکولی کرونا در درمانگاه بعثت، تجهیز و راه اندازی آزمایشگاه مولکولی رودبارتان و افتتاح ۸ پروژه بهداشتی را از دیگر اقدامات مهم دانشگاه عنوان کرد.
رییس دانشگاه، تامین ۸۰۰ دستگاه کامپیوتر به ارزش ۶ میلیارد تومان و اصلاح بستر شبکه در شبکه های بهداشت و مراکز درمانی به ارزش ۳ میلیارد تومان از جمله اقدامات انجام شده در توسعه زیرساختهای IT برشمرد.
وی افزایش بیش از ۱۵۰ تخت ویژه و ۸۰۰ تخت بستری بیمارستانی در استان، افزایش سرانه خوابگاهی از ۱۲ متر مربع به ۱۴/۵ متر مربع با خرید، تجهیز و بهره برداری از دو خوابگاه دانشجویی، جذب ۱۱۴ هیئت علمی در طی سه فراخوان اخیر و تامین بالغ بر ۱۰۰۰ قلم تجهیزات پزشکی بیمارستانهای دولتی استان با ارزش ریالی بیش از۹۰ میلیارد تومان از دیگر اقدامات دانشگاه عنوان کرد.
دکتر سالاری با اشاره به راه اندازی ۱۱۳۸ پایگاه واکسیناسیون در کل استان، گفت: در حال حاضر ۹۴٫۵ درصد از جمعیت هدف، نوبت اول واکسن و ۸۷٫۱ درصد نوبت دوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند. ۱۴٫۱ درصد نیز توبت سوم واکسن را دریافت کرده اند.
دکتر سالاری با اشاره به برنامه های آتی دانشگاه گفت: تلاش جهت راه اندازی طرح تحول شهری و پزشک خانواده، پیگیری ساخت و تکمیل پروژه های محرومیت زدایی حوزه بهداشت، تلاش جهت تکمیل ۲۲ پروژه بهداشتی توسط قرارگاه محرومیت زدایی سپاه و تلاش جهت تکمیل ۹ پروژه بهداشتی توسط قرارگاه خاتم الانبیاء سپاه از اهم اقدامات پیش بینی شده در سالهای آتی است.
رییس دانشگاه در پایان با اشاره به نیازهای دانشگاه علوم پزشکی گیلان ، تخصیص اعتبارات لازم برای اجرای طرح پزشک خانواده شهری، تخصیص اعتبارات لازم برای احداث و تجهیز مراکز خدمات جامع سلامت روستایی و خانه های بهداشت، تخصیص سهمیه واکسن آسترازنکا کافی با توجه به تعداد قابل توجه پرسنل نیروی دریایی، تجار و رانندگان بین المللی استان، تخصیص اعتبارات لازمه جهت طرح شهید قاسم سلیمانی وسالن های واکسیناسیون (مصرفی و رفاهی)، تخصیص حق الزحمه کشیک های مراکز ۱۶ و ۲۴ ساعته کرونا از مرداد ۹۹ تا کنون و تخصیص اعتبارات مربوط به کارانه پرسنل را از وزات بهداشت خواستار شد.
Saturday, 23 November , 2024