صفیر گیلان؛نادر حسینی، عضو کمیسیون توسعه پایدار شورای اسلامی شهر رشت نیز در این جلسه با بیان اینکه خود شهرداری در هر موضوعی باید طرح و ایده داشته باشد، اظهار کرد: اگر در این طرح اطلس جامع سرمایهگذاری خارج از مدیریت شهری، نیاز به استعلام باشد، طرح به شورا فرستاده میشود و شورا همنظرش را اعلام میکند.
به گزارش صفیر گیلان به نقل از روابطعمومی و امور بینالملل شورای اسلامی شهر رشت – سهشنبه ۲۴ خردادماه، بیست و یکمین جلسه کمیسیون توسعه پایدار شورای اسلامی شهر رشت با حضور رئیس، اعضا و مشاورین کمیسیونها با دستور
– بررسی فرایند اخذ مشاور اطلس جامع سرمایهگذاری شهر رشت
– بررسی طرح الزام شهرداری نسبت به تهیه پیوست اجتماعی فرهنگی اقتصادی و زیستمحیطی پروژههای شهری
برگزار شد.
هادی رمضانی، رئیس کمیسیون توسعه پایدار شورای اسلامی شهر رشت در این جلسه با اشاره به بررسی فرایند اخذ مشاور اطلس جامع سرمایهگذاری شهر رشت، اظهار کرد: بر اساس شیوه سرمایهگذاری که تصویب شده و اجرای این طرح به سازمان سرمایهگذاری واگذار شد.
وی با اشاره به اینکه سازمان سرمایهگذاری تا یک سقفی خودش اختیار دارد، افزود: این سازمان باید در انتخاب مشاور بیشتر دقت کند و طرح موضوع در شورا نیز بیشتر جهت نظارت است.
رئیس کمیسیون توسعه پایدار شورای اسلامی شهر رشت با بیان اینکه اگر مشاورین از حوزه دانشگاهی باشد بهتر است، گفت: باید از ظرفیت دانشگاهی استان در این زمینه بیشتر بهره برد.
رمضانی با اشاره به اینکه باید مجموعه سازمان سرمایهگذاری این ظرفیتها دانشگاهی را ببیند، تصریح کرد: اگر بعد از بررسی مشخص شد که دانشگاهیان استان این توانایی را دارند، سپس از وجود ظرفیت آنها بهره ببرند.
وی با تاکید بر اینکه اگر سرمایهگذاریها کلان باشد باید شورا در جریان قرار بگیرد، بیان کرد: اما در اکثر موضوعات به شهرداری اختیار تام دادهایم.
رمضانی با بیان اینکه در زمینه توسعه پایدار درگذشته فقط نگاه به تکنولوژی بود، افزود: اما اکنون علاوه بر موضوع تکنولوژی باید پروژهها پیوست اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و زیستمحیطی داشته باشند.
وی با بیان اینکه ما باید در پروژهها به موضوع فرهنگی و زیستمحیطی توجه کنیم، گفت: این موضوع باید برای شهرداری در اولویت باشد.
نادر حسینی، عضو کمیسیون توسعه پایدار شورای اسلامی شهر رشت نیز در این جلسه با بیان اینکه خود شهرداری در هر موضوعی باید طرح و ایده داشته باشد، اظهار کرد: اگر در این طرح اطلس جامع سرمایهگذاری خارج از مدیریت شهری، نیاز به استعلام باشد، طرح به شورا فرستاده میشود و شورا همنظرش را اعلام میکند.
وی با بیان اینکه اجرای اطلس جامع سرمایهگذاری شهر رشت از ضروریات است، گفت: باید یک چارچوبی در نظر گرفته شود و از طریق آن مشخص کنیم که در چند سال آینده به چه نقطهای برسیم.
حسینی با بیان اینکه نظر شورا به این طرح مثبت است، افزود: این طرح باید بعد از بررسی دقیق مصوب شود و در زمینه بررسی این طرح باید دقت فراوانی صورت بگیرد.
عضو کمیسیون توسعه پایدار شورای اسلامی شهر رشت افزود: باید مشخص شود که این طرح توسط شورا بررسی و پیگیری میشود یا اینکه خود مدیران شهری پیگیر این طرح هستند.
مرتضی شعبانی، مدیر روابطعمومی شورای اسلامی شهر رشت و ارائهدهنده طرح الزام شهرداری نسبت به تهیه پیوست اجتماعی فرهنگی اقتصادی و زیستمحیطی پروژههای شهری نیز در این جلسه با اشاره به پیشنهاد اجرای این طرح، اظهار کرد: ما باید بتوانیم برای پروژههای شهری، ارزیابی اولیه داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه این طرح نقش مهمی در برنامهریزی و سیاستگذاری دارد، افزود: این نوع ارزیابی باعث کاهش هزینهها و افزایش منفعتها میشود.
مدیر روابطعمومی شورای اسلامی شهر رشت با بیان اینکه اجرای این طرح نقش مهمی در توسعه پایدار دارد، گفت: اجرای پروژههای شهری نباید به محیطزیست ما آسیب بزند، به همین دلیل باید قبل از اجرای پروژهها ارزیابی اولیه داشته باشیم.
وی با بیان اینکه در شهرهای دیگر مراکز استانها این موضوع اجرایی شده است، خاطرنشان کرد: بهعنوانمثال پارک¬هایی که در سطح شهر رشت ساخته شده و ارزیابی اولیه نشده¬اند، اکنون مرکز مشکلات اجتماعی در منطقه شده است و فضای نامناسبی را برای مردم ایجاد کرده است. اگر این قبل از احداث اینگونه پارک¬ها ارزیابی اجتماعی صورت می¬گرفت اکنون اینچنین مشکلاتی برای شهروندان ایجاد نمی¬شد.
شعبانی با بیان اینکه اجرای این طرح به جهت بهحداقلرساندن آسیبهای پروژه و افزایش منفعت پروژه است، تصریح کرد: تبیین انواع پیامد پروژهها و شناسایی راهکارهای مدیریت پروژهها از اهداف این طرح است.
وی افزود: اجرای این طرح در برخی از مراکز استانهای کشور پیامدهای مثبتی داشته است و به همین دلیل اجرای آن در شهر رشت نیز برای مردم پیامدهای خوبی خواهد داشت.
- نویسنده : تنظیم؛زلیخا صفری
https://safiregilan.ir/?p=59424
Thursday, 14 November , 2024