صفیر گیلان؛مدیرکل بهزیستی گیلان از وجود حدود ۵ هزار معلول شدید دهک یک تا سه در این استان خبر داد و بیان کرد: مجموع دریافتی‌های معلولان به ۴ میلیون هم نمی‌رسد و از این حیث جامعه معلولان رنج‌های بسیاری را بابت چالش‌های مالی متحمل می‌شوند.

صفیر گیلان؛به مناسبت گرامیداشت هفته افراد دارای معلولیت؛ جشنواره بومی محلی خدمات توانبخشی مبتنی بر جامعه روستایی cbr، با حضور آریا طوفانی مدیرکل بهزیستی گیلان، محمد حسن پور سرپرست دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان ،فرماندار وفرمانده سپاه ،انواده معظم شهدا  و سایر مسئولین استانی و شهرستانی در منطقه ویسادار پره‌سر شهرستان رضوانشهر با عروس و داماد کم توان و دارای معلولیت برگزار شد.
رضوانشهر | جشنواره بومی محلی خدمات توانبخشی مبتنی بر جامعه روستایی (CBR)

آریا طوفانی با اشاره به جزئیات برپایی جشنواره بومی محلی توانبخشی مبتنی بر جامعه روستایی ویژه توانخواهان در منطقه ویسادار پره‌سر اظهار کرد: برپایی جشنواره‌ها به ویژه برای توانخواهان منجر به نشاط اجتماعی و روحیه و انگیزه می‌شود.

مدیرکل بهزیستی گیلان با گرامیداشت هفته جهانی معلولان اضافه کرد: مؤسسات خیریه، مراکز نگهداری معلولان و خیرین جامعه هدف نقش مهمی در گره‌گشایی مشکلات و چالش‌های توانخواهان دارند.

طوفانی با تاکید بر لزوم احصاء و شناسایی توانمندی‌های جامعه معلولان بیان کرد: جشنواره‌های بومی محلی در مناطق مختلف گامی مؤثر در شکوفایی استعدادها و نمایش دادن توانمندی‌های معلولان است.

وی از تحت پوشش بیش از ۵۲ هزار و ۴۰۰ معلول در گیلان خبر داد و افزود: از این تعداد ۳۱ هزار توانخواه گیلانی به طور مستمر از بهزیستی خدمات دریافت می‌کنند.

مدیرکل بهزیستی گیلان از وجود حدود ۵ هزار معلول شدید دهک یک تا سه در این استان خبر داد و بیان کرد: مجموع دریافتی‌های معلولان به ۴ میلیون هم نمی‌رسد و از این حیث جامعه معلولان رنج‌های بسیاری را بابت چالش‌های مالی متحمل می‌شوند.

طوفانی با اشاره به اینکه دولت چهاردهم گام‌های مثبتی برای ساماندهی و حمایت توانخواهان برداشته، گفت: دسترسی آسان به خدمات و رفاهیات از مطالبات جدی توانخواهان است.

وی از مناسب سازی کامل ساختمان‌های ۱۸ اداره کل در گیلان خبر داد و افزود: این آمار از میان ۶۰ اداره کل گیلان، در سال گذشته فقط یک اداره کل بوده است اگرچه امروز هم با ایده‌آل‌ها در حوزه مناسب‌سازی ادارات فاصله داریم.

مدیرکل بهزیستی گیلان با اشاره به آمار ناچیز مناسب سازی ادارات استان بیان کرد: اجاره‌ای بودن برخی ادارات در گیلان روند و سرعت مناسب‌سازی را کند کرده است.

طوفانی با اشاره به افتخارآفرینی جامعه معلولان در آوردگاه‌های ملی و بین‌المللی اضافه کرد: کسب مدال در مسابقات پارالمپیک از سوی فرزندان این مرز و بوم حاصل تلاش و کوشش خودش بوده است و باید بسترها را برای شکوفایی استعدادها در بخش‌های مختلف فراهم کنیم.

وی با اشاره به برگزاری آزمون استخدامی ویژه معلولان در کشور و گیلان افزود: در کل کشور ۴۲۰۰ توانخواه مجوز جذب در دستگاه‌ها و ادارات دولتی گرفتند.

مدیرکل بهزیستی گیلان از پذیرش ۶۷ توانخواه گیلانی در آزمون استخدامی خبر داد و بیان کرد: موانع از مسیر استخدام و جذب ۶۷ توانخواه پذیرفته شده در آزمون استخدامی برداشته شود.

وی از بهره‌برداری ۲۲۹ واحد مسکن مددجویان بهزیستی در گیلان خبر داد و افزود: این آمار از ابتدای سال تاکنون بوده که با کمک همه دستگاه‌ها، خیرین و گروه‌های بسیجی و جهادی تحقق یافته است.

مدیرکل بهزیستی گیلان با تاکید بر لزوم توجه به اشتغال توانخواهان بیان کرد: کارفرمایانی که اشتغال توانخواهان را فراهم کنند از تسهیلات کم بهره و معافیت مالیاتی بهره‌مند می‌شوند.

در ادامه مدیرکل بهزیستی گیلان با بیان اینکه خون پاک شهیدان همواره آبروبخش نظام جمهوری اسلامی می باشد و بر همه ما وظیفه است تا ادامه دهنده ی راه شهدای گرانقدر باشیم از خانواده شهید سبقت الله دولتی با اهدای لوح سپاس و هدایایی قدردانی به عمل آورد.

محمد حسن‌پور با اشاره به اهمیت برپایی جشنواره بومی محلی توانبخشی مبتنی بر جامعه روستایی در گیلان اظهار کرد: برپایی چنین جشنواره‌هایی منجر به گشایش و رونق اقتصادی و معیشتی برای توانخواهان در روستاها و مناطق دوردست می‌شود.

سرپرست دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان با بیان اینکه ایجاد نشاط اجتماعی در عرصه‌های مختلف منجر به رضایت عمومی می‌شود، گفت: برپایی جشنواره‌ها برای معلولان یک ضرورت مهم برای ایجاد نشاط اجتماعی است.

حسن‌پور با تاکید بر لزوم توسعه پایدار در مناطق روستایی اضافه کرد: ضمن توجه به توسعه شهری باید به توسعه پایدار روستایی هم توجه کرد.

وی با اشاره به بروز آسیب‌های اجتماعی متعدد در جامعه افزود: ایجاد شور و نشاط اجتماعی در کاهش آسیب‌های اجتماعی کمک می‌کند و نقش‌آفرین است.

سرپرست دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان با اشاره به تبعات نابهنجار افسردگی و اختلالات روانی بیان کرد: برگزاری جشنواره‌های فرهنگی و ورزشی منجر به افزایش اعتماد عمومی و کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌شود و این مهم در بین توانخواهان بیشتر صدق می‌کند.

حسن‌پور با بیان اینکه نگاه‌ها به جامعه معلولان باید تغییر کند، گفت: گفتمان و سبک زندگی اجتماعی باید به سمت توانمندسازی معلولان پیش برود و این مهم با برپایی جشنواره‌های مختلف برای این جامعه هدف قابل تحقق است.

وی با اشاره به فرضیه برابری انسان‌ها در عالم بشریت افزود: افراد در توانمندی‌ها، مهارت‌ها، قابلیت‌ها و همچنین میزان تقوا از هم پیشی می‌گیرند.

سرپرست دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان از برپایی چندین جشنواره بومی و محلی در این استان خبر داد و بیان کرد: تداوم جشنواره‌های بومی محلی برای توانمندسازی معلولان در دستور کار است.

 در این جشنواره هدایای میلیونی توسط جاضران به این عروس و داماد تقدیم شد و مسئولان نیز در جهزیه کمک شیانی نمودند.

گفتنی است تقدیر از معلولین و خانواده معظم شهدا، برپایی آیین های سنتی و نمایشگاه دستاوردهای توانخواهان از سایر برنامه های این جشنواره بومی محلی بود.

 

  • نویسنده : تنظیم؛زلیخا صفری