صفیر گیلان؛دکتر یوسفیان با اعلام این خبر که در حوزه آرایشی و بهداشتی طی سه ماهه سالجاری ۶۷ مورد بازرسی انجام و ۲۷۰ قلم مواد آرایشی غیر مجاز کشف شده است گفت: مردم به ظاهر برچسب های سلامت در هنگام خرید اعتماد نکنند!

اختصاصی/صفیر گیلان؛سرپرست معاونت غذاو دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه  ۱۲ تیر ماه، سالروز صدور فرمان تاریخی مقام معظم رهبری در خصوص مبارزه با قاچاق کالا و ارز است و همه ساله از ۱۲ الی ۱۸ تیر ماه برنامه هایی برای گرامیداشت این روز و نیز بیان عملکرد ها و دست آوردها نشست  با رسانه برگزار می شود گفت:رسانه ها  در همراهی با کادر درمان به ویژه در کرونا  ایثار  را به نمایش گذاشت .

وی ضمن تقدیر از نگاه رسانه در پخش و اطلاع رسانی به موقع دستورالعملی بهداشتی جذاب و خواندنی در کرونا  گفت: کار رسانه در ایام کرونا  یادها خواهد ماند زیرا کاری ماندگار بود.

دکتر نسیبه یوسفیان، با بیان اینکه تامین و تضمین کالاهای سلامت‌محور بر عهده معاونت غذا و دارو است، گفت: قاچاق کالاهای سلامت محور علاوه بر مضرات متعدد برای سلامت مردم به شدت آسیب زا در بخش اجتماعی و اقتصادی و یک پدیده شوم  است.

وی با بیان اینکه در بحث قاچاق دارو عمدتا فرآورده های تقبلی در برندهای معروف جاسازی می شود،تصریح کرد: داروهای تزریقی غیر مجاز و مکمل های غذایی ورزشی که در مراکز غیر مجاز عرضه می شود، بعضاً منجر به مرگ افراد شده است.

یوسفیان، با تاکید بر تشدید نظارت بر عملکرد داروخانه گفت:فقط داروخانه ها مجاز به فروش دارو و انواع مکمل های ورزشی و رژیمی هستند و سازمان با متخلفین برخورد می‌کند اگر چه  کالای قاچاق به راحتی قابل تشخیص نبوده زیرا با بسته بندی کالای تلفیقی و با برند عرضه می شود. .

سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: با توجه به اهمیت حفظ و ارتقا سلامت افراد جامعه از طریق حذف کالاهای فاقد مجوز های بهداشتی، تقلبی و قاچاق و به منظور تحقق اهداف برنامه های ابلاغی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سازمان غذا و دارو با موضوع پیشگیری از قاچاق کالاهای سلامت از طریق برچسب سلامت و ارسال کد ۱۶رقمی میتوان سلامت کالا را رهگیری کرد.

وی با بیان اینکه دارو ارتباط مستقیم با سلامت مردم دارد گفت: فروش دارو به هرشکل آن در خارج از داروخانه ها، تخلف محسوب شده و با متخلفین برابر قانون برخورد خواهد شد.

دکتر یوسفیان ادامه داد: هر فرآورده دارویی باید با تجویز پزشک ویا مشاوره دکتر داروساز و از مراکز مجاز عرضه آن یعنی داروخانه، تهیه و مصرف شودو ضروری است تا مردم از مصرف خودسرانه دارو خودداری کنند حتی استفاده وفور ار استامینوفن به  کبد آسیب می رساند.

وی ادامه داد: فروش دارو و اقلام بهداشتی از طریق فضای مجازی و یا رسانه های داخلی ممنوع و جرم محسوب می شود و در صورت مشاهده این موضوع با متخلفین برخوردهای قانونی صورت می گیرد.

یوسفیان تعداد کل بازرسی ها را ۳۹۱۸ مورد خواند و گفت: از این تعداد بازرسی در حوزه داروخانه،عطاریها . باشگاه  و …تعداد ۲۳۰  مورد منجر به کشف و ۱۱۸۵ قلم کالای مکشوفه شده است.

سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان از کشف و توقیف کالای تجهیزات پزشکی قاچاق و غیرمجاز در گیلان خبر داد و گفت: خرید اینترنتی تجهیزات پزشکی فقط در سامانه ایو مورد تایید ماست.

وی تعداد بازرسی در سه ماهه سال جاری را ۸۵۸ مورد خواند و گفت: در این تعداد بازرسی که ۳۹ مورد بوده  تعداد ۵۲۵ قلم کالا کشف  شده است.

سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان تعداد بازرسی های انجام شده در حوزه دارو را طی سه ماهه سالجاری ۵۱۲ و در حوزه مکمل های صنعتی سنتی ۲۹ مورد و آرایشی و بهداشتی ۱۱۷ مورد و تجهیزات ۱۰ مورد بیان کرد و گفت:این بازرسی ها منجر به کشف تعداد اقلام مکشوفه ۱۲۳ و ۱۰۷ و ۱۸ مورد شده است.

وی یادآور شد:در حوزه آرایشی و بهداشتی نیز طی سه ماهه سالجاری ۶۷ مورد بازرسی انجام و ۲۷۰ قلم مواد آرایشی غیر مجاز کشف شده است.همچنین تعداد بازرسی در حوزه تجهیزات ۱۱۶ مورد و تعداد اقلام مکشوفه را ۱۸ مورد بیان کرد.

دکتر یوسفیان در پاسخ به خبرنگار صفیر گیلان که پرسیددر زمینه لوازم آرایشی و بهداشتی کالاها یا قدیمی هستند و یا قاچاق؟ گفت: مردم باید دنبال محصولات قانونی باشند و در جایی که اعتماد دارند محصول با برند و ثبت شده است خرید کنند زیرا امروز معاونت غذا و دارو جایی پروانه صادر می کند که نظارت مستمر داشته باشد.

ایشان تاکید کردند؛ مردم  هر محصولی را از هر جایی و هر فضایی خریداری نکنند زیرا امروز ما در مناطق آزاد که لوازم را توزیع می کنند نظارت داریم ولی برخی از تقلب هایی که در لوازم آرایشی بهداشتی می شود از این قرار است که یا جنس ها به صورت قاچاق وارد شده یا تاریخ انقضای آن مشکل دارد.  البته درباره همه کالاها ممکن است دستکاری در تاریخ وجود داشته باشد، از این رو اگر مردم شکایتی در این بخش دارند باید به سازمان غذا دارو اعلام کنند.

▪️نحوه استعلام برچسب اصالت:

بعضی از این اطلاعات از طریق مطابقت با مشخصات محصول مندرج بر روی لیبل کالا قابل بررسی و تایید است که شامل: کد تجاری ( بارکد میله ای) ، سری ساخت و تاریخ انقضا و همچنین شماره سامانه پیامکی ۲۰۰۰۸۸۲۲

و سه کد اصالت (۱۶ رقمی – دارای پوشش)، کد رهگیری UID (۲۰ رقمی) و کد دو بعدی قابل استعلام از طریق سامانه پیامکی ۲۰۰۰۸۸۲۲ ، سامانه ttac.ir و اپلیکیشن ttac می باشد.

عطاری فقط مجاز به فروش گیاهان دارویی است

رییس اداره طبیعی ،سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو گیلان با اشاره به نظارت شش ماهه در حوزه عطاری ها تصریح کرد: عطاری ها اجازه دخالت در امور پزشکی از جمله معاینه و تجویز دارو را نداشته و فقط موظفند بنا به درخواست مشتری و براساس نسخه متخصص طب سنتی، گیاه دارویی بفروشند.

دکتر جهش ادامه داد: عرضه دارو و مواد غیر بهداشتی توسط عطاریها از جمله مواردی است که به شدت با آن برخورد خواهد شد چرا که سلامت مصرف کنندگان را با تهدیدات جدی مواجه خواهد نمود.