سید محمود رضوانی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در همایش سرطان سینه که در تالار مرکزی شهر رشت برگزار شد، اظهار داشت: هر ۲۴ ساعت ۳ نفر در گیلان به سرطان سینه مبتلا میشود.
در این همایش یکروزه علاوه بر سخنرانی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان و یک متخصص جراح عمومی، تعدادی از بانوانی که توانستند بر بیماری سرطان سینه غلبه کنند سخن گفتند.
ضرورت اقدامات پیشگیرانه سرطان سینه
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این همایش با بیان اینکه سرطان پستان، شایعترین سرطان در زنان است، گفت: نازایی و کاهش فرزندآوری عاملی برای خطر ابتلا به سرطان سینه است.
دکتر سیدمحمود رضوانی با تاکید بر ضرورت جدی گرفتن غربالگری سرطان سینه اظهار داشت: ۲ جزء اصلی شامل تشخیص زودهنگام و غربالگری، در برنامه تشخیص زودرس سرطان وجود دارد که باید توجه شود.
وی در تشریح تفاوت تشخیص زودرس و غربالگری افزود: تشخیص زودرس به مجموع مداخلاتی گفته می شود که منجر به تشخیص زودهنگام سرطان در افرادی می شود که علائم مشکوک سرطان را دارند.
دکتر رضوانی خاطر نشان کرد: غربالگری نیز به مجموعه مداخلاتی گفته می شود که منجر به تشخیص زودتر سرطان در افرادی می شود که هیچ علامت مشکوکی ندارند اما به دلیل شرایط جنسی مثلا (سرطان پستان) یا سنی خاص (سن بالا) بالقوه در معرض خطر هستند؛ غربالگری میتواند در ۲ گروه با خطر متوسط و با خطر بالا انجام شود.
وی افزود: با شناخت علائم هشدار دهنده سرطان پستان و مراجعه به موقع به خانهها و پایگاه های بهداشتی می توان ضایعات پیش سرطانی را قبل از تبدیل شدن به سرطان، زودتر تشخیص داد و به این ترتیب زنان باید به مشارکت در برنامه های غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان پستان ترغیب شوند و به شکبه بهداشتی نیز مراجعه کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان اظهارداشت: بهترین راه کاهش خطر سرطان پستان ضمن رعایت شیوه زندگی سالم، انجام مراقبتهای معمول شامل معاینات دورهای، انجام سونوگرافی و ماموگرافی است.
زهرا یعقوبنژاد، مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری گیلان هم در همایش سرطان سینه با اشاره به هزینههای بالای درمان سرطان سینه، گفت: بیماری سرطان نه تنها فرد بلکه همه افراد خانواده را درگیر تنشهای ناشی از این بیماری میکند؛ بنابراین آموزش خانوادهها و به خصوص زنان در این زمینه میتواند در کاهش ابتلا به سرطان بسیار موثر باشد.
مرگ و میر ناشی از سرطان سینه کاهش پیدا کرده است
در ادامه این همایش دکتر لیلا شکرگزار متخصص جراح عمومی نیز در سخنانی گفت: مرگ و میر ناشی از سرطان سینه به رغم افزایش آمار آن کاهش پیدا کرده ضمن اینکه آگاهی مردم نسبت به این نوع سرطان افزایش یافته است.
وی با اشاره به روشهای نوین و جدید درمانی سرطان سینه اظهار داشت: بانوان باید از سن ۲۰ سالگی خودشان هر ماه برای معاینه اقدام کنند و از سن ۴۰ سالگی غربالگری آغاز شود؛ البته حتما نباید در ۴۰ سالگی ماموگرافی شود قبل از این سن نیز میتوانند برای این کار اقدام کند.
پنجمین پویش سراسری سرطان معتمد از سوی پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی امروز با برنامه غربالگری رایگان سرطان شایع بانوان رشت در این شهر راهاندازی شد.
Wednesday, 27 November , 2024