اختصاصی/صفیر گیلان،حمید رحیمی ریس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان شفت در نشست با خبرنگاران به مناسبت هفته وقف  که در بقعه متبرکه سلطان پیر حسن ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گرانقدر دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم خاصه شهید طاهرنیا و شهید سرافراز جهان اسلام حاج قاسم سلیمانی افزود: درود و صلوات به […]

اختصاصی/صفیر گیلان،حمید رحیمی ریس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان شفت در نشست با خبرنگاران به مناسبت هفته وقف  که در بقعه متبرکه سلطان پیر حسن ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گرانقدر دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم خاصه شهید طاهرنیا و شهید سرافراز جهان اسلام حاج قاسم سلیمانی افزود: درود و صلوات به روان پاک خیرین و واقفینی خیر اندیش که با عمل خود روح تعاون همکاری و نوع دوستی را در جامعه ترویج نمودند.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان شفت ضمن خیر مقدم خدمت خبرنگاران که همیشه در کنار اداره اوقاف بوده اند گفت:روش وقف کردن اهل بیت برای ما درس است و رسول اکرم از اولین واقفین در اسلام بودند و  اهل بیت اول مشکل را پیدا میکردند و سپس برای رفع ان وقفی انجام می دادند که تا ابد برای حل آن خرج شود.

وی افزود:وقف به دین و مذهب خاص ربط نداشته و در کلیه ادیان مشهود استزیرا پیش از اسلام هم در ایران وقف بوده اما بعد از ورود اسلام ساختار و احکام ویژه ای برای آن ذکر شد .

وی بیشترین توسعه وقف را مربوط به دوران صفویه خواند و گفت: پس از پیروزی انقلاب فتوای تاریخی امام که فرمودند موقوفات باید به حالت وقفیت باقی و عمل به وقف شود در سال ۶۳ تصویب قانونی ماندگار در تاریخ وقف منجر شد که کلیه موقوفاتی که بدون مجوز شرعی به فروش رسیده یا بصورتی به مالکیت در آمده است.

رحیمی با بیان اینکه اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان شفت با توجه به وظیفه ذاتی و ابلاغی سازمان اوقاف وامور خیریه کشور در بحث احیا و حفظ موقوفات و رقبات و مدیریت بقاع متبرکه و امامزادگان برنامه ریزی دارد افزود: خدمت رسانی به عامه مردم مهمترین رویکرد این اداره است‌.

رئیس اوقاف شهرستان شفت وقف را بطور کلی دو نوع وقف عام و وقف خاص خواند و گفت: در این مورد واقف جامعه و یا هدف خاصی را مدنظر داشته و فقط متعلق به آن گروه مثلا برای ازدواج سادات یا فقرای این محله مورد نظر؛ ولی وقف عام خودش به دو نوع تقسیم میشود یکی انتفاعی و دیگری منفعتی که در انتفاعی اگر واقف نظرش از وقفی که کرده تحصیل و بدست آوردن درآمد نباشد و استفاده‌ای آن عامه باشد است.

رحیمی دهه ی وقف را از تاریخ ۲۹ مهر لغایت ۳ آبان فرصتی برای بیان عملکرد ادارات اوقاف خواند گفت؛دهه وقف فرصتی برای شناساندن و احیای موقوفات است و تشکیل انجمن های یاوران وقف و معرفی یاورانی از ادارات شهرستان است.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان شفت به تشریح مزایای وقف مشارکتی پرداخت و اظهار کرد: گسترش فرهنگ وقف در بین تمامی سطوح درآمدی جامعه یکی از مزایای مهم وقف مشارکتی است و ما در صدد هستیم این نو وقف را در شهرستان عالم پرور شفت ترویج دهیم.

وی افزود: در وقف مشارکتی، افراد با هر درجه از توان و تمکن مالی می توانند در وقف مشارکت داشته باشند و این موضوع می تواند نقش موثری در تقویت این سنت حسنه داشته باشد.

وی افزود:ما با رایزنی اداره ثبت اسناد و بنیاد مسکن مقدمات گرفتن سند مالکیت از موقوفه مرحوم حاکم نصیر رشتی در مرخال و  موقوفه دیگر به مساحت ۲۸هکتار و موقوفه ی محمد شفتی که ۳۸ پلاک ثبتی بوده که در دست اقدام و تعرفه توسط افراد صاحب فن در این راستا میباشد.
رئیس اوقاف شفت همچنین از بازپس گیری موقوفه دیگر که در مسیر راه و جاده  خبر داد و گفت: برای این موقوفه در حال رایزنی با اداره راه و شهرسازی هستیم و نیاز است تا به نیات واقف عمل کنیم.

اداره اوقاف در خصوص کار های فرهنگی در سطح بقاع متبرکه با توجه به تاکید رهبر انقلاب از طرح آرامش بهاری در داخل بقاع ، ضیافت الهی در ایام شهادت حضرت زهرا ،سوگواری یاس نبوی در تابستان نشاط معنوی شهادت امام حسین ودر محرم بصیرت عاشورایی در صفر بحث یاوران وقف و ولادت ائمه خبر داد گفت:برنامه های دیگر در بقاع و امامزاده ها با حضور مبلغان دینی از قم با ۱۲ طرح نیز داریم.

وی اظهار کرد؛البته امسال بخاطر ویروس منحوس کرونا بیشتر در فضای مجازی از مبلغین استفاده شده که با تشکیل کانال در واتساپ مطالب مورد نظر توسط مبلغین احیا و بار گزاری میشود.

رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان شفت از اقدامات این اداره در خصوص هیئت امناءمساجدی که حکم نداشتند اشاره و افزود: در ۶ ماهه اول سال ۱۷۰ نفر در ۲۵ مسجد و بقاع متبرکه و امام زادگان حکم هیات امنایی خود را با مشارکت امام جمعه و رئیس تبلیغات و نماینده ولی فقیه در سپاه و اداره اوقاف شهرستان بعد از انجام تحقیقات و تایید  از طریق اداره اوقاف دریافت کردند.

رحیمی از حضور جوانان در مسابقات حفظ و اذان و تفسیر  و کسب  رتبه های استانی و کشوری خبر داد گفت:ما با رایزنی اداره آموزش و پرورش تلاش داریم تا این برنامه را دنبال و کلاس حفظ و روخوانی را در این شهرستان با نیات واقفین و برداشت مبالغ از درآمد فرهنگی بقاع داشته باشیم تا کودکان و جوانان شهر با تربیت قرآنی از آثار آن بهره مند شوند و پیشرفت تحصیلی را در شهرستان رقم بزنیم.

رئیس اداره اوقاف وامور خیریه شفت گفت:از دیگر برنامه های اجرا شده  توسط این اداره را
-برپایی کلاس های سبک زندگی اسلامی در سطح بقاع متبرکه شفت
-تشکیل مراکز افق در بقاع متبرکه
-اعزام خادمین بقاع جهت شرکت در دوره آموزش در مشهد
-کمک های نقدی توسط خیرین برای سیل زدگان سیستان و بلوچستان

ایشان همچنین خاطر نشان کرد:در بحث کرونا هم به هیات امنای تمام مساجد و بقاع متبرکه  ابلاغ گردید با توجه به دستورالعمل ستاد کرونا از هرگونه تجمع در سطح اماکن مذهبی و اجرای مراسم ختم پرهیز و همچنین هرگونه انجام مراسم تدفین با هماهنگی کارشناسان بهداشت صورت گیرد.

رئیس اداره اوقاف در خصوص مساعدت های لازم از بدو شروع کرونا خبر داد و گفت:۸۳۰لیتر مواد ضد عفونی و ۱۹۰۰ عدد ماسک و ۱۰۰۰ عدد دستکش و ۱۸۰۰ عدد ژل ضدعفونی و در طرح مواسات مبلغ ۱۲ میلیون با کمک خیرین بقاع متبرکه به افرادی که در ایام کرونا با مشکل تهیه وسایل زندگی روبرو شده بودند تقدیم گردید.

رئیس اداره اوقاف از برنامه های دهه وقف نیز اینگونه گفت:نشست مطبوعاتی -نشست با اصناف -غبار رویی گلزار شهدا -دیدار با خانواده محترم شهدا-محفل انس با قرآن با رعایت پروتکل بهداشتی اجرایی شد.

وی در پایان از رسانه ها خواست تا جهت نظم بخشی بر مساجد و بقاع متبرکه به ویژه بقاع شاخص شهرستان بیشتر با این اداره همراه و در واقع یاوران وقف و فرهنگ سازی این مقوله اجتماعی با قلم خود برای مردم تبیین کنند.