گیلان رئیس سازمان جهاد دانشگاهی گیلان، با بیان اینکه شرایط پرداخت تسهیلات اشتغال خرد را برای متقاضیان واجد شرایط داریم، گفت: هر یک از متقاضیان جهت اهلیت سنجی و احراز شرایط قانونی بررسی و پس از تکمیل مستندات به بانک های عامل استان معرفی می شوند.

صفیرگیلان/ رئیس سازمان جهاد دانشگاهی گیلان، با بیان اینکه شرایط پرداخت تسهیلات اشتغال خرد را برای متقاضیان واجد شرایط داریم، گفت: هر یک از متقاضیان جهت اهلیت سنجی و احراز شرایط قانونی بررسی و پس از تکمیل مستندات به بانک های عامل استان معرفی می شوند.

دکتر هادی مدبری امروز، ۲۴ آبان ماه در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به ماموریت جهاد دانشگاهی در حوزه اشتغال، اظهار کرد: امسال جهاد دانشگاهی برای نخستین بار به عنوان یکی از نهادهای حمایتی در کنار دستگاه های دیگر استان، به منظور اعطای تسهیلات اشتغالزایی مشاغل خرد و خانگی، موضوع جزء ۳ بند ب تبصره ۲ قانون بودجه کشور تعیین شده است.

وی با بیان اینکه سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان در کنار ۳۰ واحد استانی دیگر می تواند با استفاده از ظرفیت بودجه، شرایط پرداخت تسهیلات اشتغال خرد را برای متقاضیان فراهم آورد، گفت: فراخوان بهره گیری از این تسهیلات در پی اعلام فراخوان کشوری در ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در سامانه جامع تسهیلات اشتغال کشور به نشانی «https://tek.mcls.gov.ir» اطلاع رسانی و فرآیند ثبت‌نام برای متقاضیان استان گیلان از اواخر شهریور ماه امسال در سامانه مذکور فعال شد و ثبت نام کنندگان افرادی هستند که با انتشار فراخوان در ثبت نام شرکت کرده اند و سازمان هیچ نوع گزینشی در این مرحله نداشته است چون ثبت نام و فراخوان عمومی است و در نهایت وام به کسانی تعلق می‌گیرد که شرایط لازم را داشته باشند و از طریق کارگروه دستگاه های ناظر و بانک، صحت سنجی صورت پذیرد.

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی گیلان با اشاره به بررسی درخواست متقاضیان در کارگروهی متشکل از نمایندگان استانداری و ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و امور اقتصادی و دارایی استان، خاطرنشان کرد: پس از بررسی اولیه، مشاوره و رفع نواقص پرونده متقاضیان کامل‌ می‌شود.

وی با بیان اینکه پس از اعلام فراخوان ثبت‌نام در اواخر شهریورماه سال‌جاری، متقاضیان با مراجعه به سامانه کشوری «تک» فرم ثبت‌نام و خود اظهاری را تکمیل کردند، تصریح کرد: پرونده‌های ثبت‌نام شده شامل رشته‌های خیاطی، دارایی بافی، شال بافی، طراحی پارچه، طراحی داخلی، طراحی لباس، ظروف سرامیک، بسته بندی، حسابداری و حسابرسی، پرورش قارچ، معرق کاری، ابریشم بافی(رشتی دوزی)، انتشار مطبوعات و پایگاه‌های خبری، پرورش گیاهان زینتی، جوراب بافی، تولید محتوا، تعمیرات موبایل و جوشکاری است.

مدبری با تاکید بر اینکه تاکنون هیچ تسهیلاتی پرداخت نشده و پرونده متقاضیان در مرحله ارزیابی و صحت‌سنجی است، گفت: بر اساس بخشنامه شماره ۶۵۲۰۳ مورخ ۲۲/۰۳/۱۴۰۳ بانک مرکزی مبنی بر اینکه «با در نظر گرفتن محدودیت منابع قرض الحسنه شبکه بانکی کشور و رعایت عدالت اجتماعی دریافت مجدد تسهیلات قرض الحسنه اشتغال زایی توسط یک فرد (ولو با معرفی طرح جدید) امکان‌پذیر نمی‌باشد. ضمنا در صورت افزایش سقف فردی تسهیلات مزبور در سال‌های آتی دریافت مابه‌التفاوت تسهیلات قبلی با معرفی همان نهاد حمایتی و یا سایر نهادها میسر نمی‌باشد».

رئیس سازمان جهاددانشگاهی استان گیلان با بیان اینکه در کارگروه مذکور پرونده هر یک از متقاضیان جهت اهلیت سنجی و احراز شرایط قانونی بررسی و پس از تکمیل مستندات به بانک های عامل استان معرفی می شود، تأکید کرد: از ۹۰ متقاضی ثبت‌نام شده در سامانه «تک»، پرونده ۳۰ متقاضی بررسی و ۱۱ پرونده پس از تایید کارگروه، به بانک های عامل استان معرفی شده اند؛ چنانچه پس از معرفی پرونده‌ها به بانک‌های عامل جهت تخصیص تسهیلات، محرز شود که متقاضی قبلا از تسهیلات قرض‌الحسنه اشتغالزا بهره‌مند شده‌، پرونده از بانک ارجاع داده می‌شود.

وی متذکر شد: افراد متقاضی باید فاقد سابقه استخدامی و شغلی در دستگاه‌های دولتی یا نهادهای عمومی غیر دولتی باشند، همچنین فاقد سابقه پرداخت حق بیمه کارفرمایی بوده و قبلا از وام‌های اشتغالزای دولتی استفاده نکرده باشند.

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی گیلان با رد برخی ادعاها مبنی بر پرداخت گزینشی تسهیلات اشتغالزایی جهاد دانشگاهی گیلان، یادآور شد: علاوه بر اینکه فرآیند ثبت نام قبلا به صورت کشوری اطلاع رسانی شده بود، در استان هم براساس تحقق عدالت اجتماعی و بهره‌مندی همه اقشار واجد شرایط، فراخوان اعطای تسهیلات اشتغالزایی به متقاضیان توسط جهاددانشگاهی  علاوه بر خبرگزاری ایسنای گیلان و بازار کار، در سایت و همچنین کانال پیام رسان های اطلاع رسانی سازمان جهاددانشگاهی استان منتشر شده بود.

مدبری تأکید کرد: پرداخت تسهیلات اشتغالزا یکی از خدمات نظام در راستای کاهش بیکاری، رونق اشتغالزایی جوانان، توجه به مشاغل خرد خانگی و مهارت‌افزایی است، لذا توفیقی برای مجموعه جهاددانشگاهی است که بتواند در اشتغالزایی جوانان سهیم باشد و در این راستا با تمام ظرفیت و به دور از نگاه گزینشی و در چارچوب قانون خدمت می‌کند.

رئیس سازمان جهاددانشگاهی گیلان تأکید کرد: آموزش و مهارت‌افزایی یکی از مهم‌ترین رسالت های جهاددانشگاهی است و با وجود مراکز تخصصی آموزش‌های کوتاه مدت اقدام به آموزش‌ هنرآموزان در رشته‌های مختلف اشتغالزا با اعطای گواهی آموزشی معتبر قابل ترجمه می‌کند و با وجود مرکز مشاوره اشتغال و کارآفرینی، هنرآموزان را تا مرحله اشتغالزایی با سرمایه اندک حمایت و هدایت می‌کند، حتی تعدادی از متقاضیان ثبت‌نامی از هنرجویانی هستند که قبلا این دوره‌ها را گذرانده‌اند و جهت اشتغالزایی یا توسعه کسب و کار خانگی اقدام به ثبت‌نام کرده‌اند.