صفیر گیلان؛دکتر شاهرخ یوسف‌زاده چابک در مراسم تجلیل از منتخبین ثبت سرطان و نظام مراقبت سندرمیک در گیلان با بیان اینکه بیماری‌های واگیر عفونی مانند وبا، سیل و طاعون در سال‌های گذشته یکی از مشکلات اساسی سلامت محسوب می‌شد،اظهار کرد:امروزه با انجام تدابیر لازم این بیماری‌ها قبل از همه گیری قابل شناسایی هستند. وی […]

 

صفیر گیلان؛دکتر شاهرخ یوسف‌زاده چابک در مراسم تجلیل از منتخبین ثبت سرطان و نظام مراقبت سندرمیک در گیلان با بیان اینکه بیماری‌های واگیر عفونی مانند وبا، سیل و طاعون در سال‌های گذشته یکی از مشکلات اساسی سلامت محسوب می‌شد،اظهار کرد:امروزه با انجام تدابیر لازم این بیماری‌ها قبل از همه گیری قابل شناسایی هستند.

وی تصریح کرد:طی دو سال گذشته در گیلان سیستمی تحت عنوان نظام مراقبت سندرمیک جهت شناسایی به موقع بیماری‌‌های واگیر راه اندازی شده است.

photo_2018-04-10_11-52-05

رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه اساس کار این سیستم شناسایی اولین نشانه اپیدمی بیماری‌های واگیر است، افزود:در این خصوص با شناسایی بیماری‌های واگیر می‌توان، برای تشخیص به موقع و پیشگیری از همه گیری بیماری‌ها اقدام کرد. این مهم موجب می‌شود که مردم را از لحاظ سلامت محافظت کنیم.

دکتر یوسف‌زاده در ادامه،این اقدام مهم را که برای اولین بار در گیلان به مرحله اجرا درآمده را بسیار ارزشمند خواند و گفت:در سال گذشته طی دعوت وزارت بهداشت کارشناسان سازمان بهداشت جهانی در سفر دو روزه خود به استان گیلان و با بررسی‌های انجام شده،اجرای طرح نظام سندرمیک بیماری‌های واگیر در گیلان را موفق اعلام کردند و الگویی برای دیگر کشورهای خاورمیانه دانستند .

وی سرطان دستگاه گوارش را مهمترین و شایع‌ترین سرطان در گیلان خواند و یادآور شد: سرطان پستان و سرطان‌های مربوط به زنان در استان گیلان نسبتا شیوع دارد .

یوسف‌زاده چابک ادامه داد:بر اساس طرح تحول سلامت، دانشگاه علوم پزشکی گیلان درصدد است سه مرکز جامع سرطان در شهرستان‌های انزلی، تالش و لاهیجان را راه‌اندازی کند.

وی با بیان اینکه امروز نگاه دانشگاه علوم پزشکی گیلان و وزارت متبوع ارتقای سلامت جامعه است،گفت:به خود می‌بالیم که توانستیم بیماری‌های واگیر را که در طی سال‌های پیش همچون کابوسی وحشتناک،سلامت جامعه را تهدید می‌کرد مهار کنیم.اگر چه امروزه آثاری از آن بیماری‌ها نیست اما این هوشمندی و کارآمدی مراقبین سلامت را می‌طلبد که آگاه باشند؛ زیرا بیماری‌های واگیر با ایجاد فضای مناسب، قابلیت شیوع دارند .

رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان این که گیلان به تائید سازمان بهداشت جهانی،در اجرای طرح (پایلوت)نظام سندرمیک بیماری‌های واگیر موفق عمل کرده است،نظام سندرمیک را یک نظام اندازه‌گیری خواند و تصریح کرد:این موفقیت مرهون تلاش‌هایی است که در این حوزه انجام شده و از سوی دیگر در خصوص نظام ثبت سرطان نیز،تلاش‌هایی زیادی صورت گرفته است که جای تقدیر دارد .

یوسف‌زاده با اشاره به شکل گیری دبیرخانه بیماری‌های غیرواگیر در دانشگاه علوم پزشکی گیلان،اضافه کرد: این دبیرخانه متشکل از معاونین درمان،بهداشتی،آموزشی و اجتماعی است با کمک هم چالشی را که این بیماری ها در حوزه بالینی و درمان ایجاد می کنند،رفع می شود.در طی سال پیش ده هزار نفر شناسایی شدند که ۳۰۰ نفر از آنها نیازمند انجام آندوسکوپی و کلونوسکپی بودند.

وی با تاکید بر این مهم که برنامه دانشگاه علوم پزشکی گیلان در سال جاری اجتماعی شدن سلامت است،افزود:چشم انداز دانشگاه علوم پزشکی گیلان «پیشرو در دانشگاه‌های نسل سوم،کارآمد در ارایه خدمات و پیشگام در شاخص‌های سلامت است»،برآیند این برنامه‌ها می‌تواند یک نظام صحیح و تضمین کننده برای سلامت مردم ایجاد نماید.در این راستا بحث اجتماعی شدن سلامت، توجه به یکی از حلقه‌های مفقود شده سلامت مردم است.کارشناسان حوزه‌های بهداشت و درمان در این راستا می‌توانند با مردم ارتباط برقرار نمایند .