به گزارش صفیر گیلان، قربانعلی محمدپور امروز در جلسه شورای پدافند غیرعامل و قرارگاه زیستی که در سالن الغدیر استانداری گیلان برگزار شد، گفت: یازده تهدید زیستی در ۵سال اخیر در گیلان شناسایی شده است که پسماند بدترین وضعیت را دارد. وی افزود: شیرابه پسماندها، ورود فاضلابها به منابع آبی نیز از دیگر تهدیدات […]
به گزارش صفیر گیلان، قربانعلی محمدپور امروز در جلسه شورای پدافند غیرعامل و قرارگاه زیستی که در سالن الغدیر استانداری گیلان برگزار شد، گفت: یازده تهدید زیستی در ۵سال اخیر در گیلان شناسایی شده است که پسماند بدترین وضعیت را دارد.
وی افزود: شیرابه پسماندها، ورود فاضلابها به منابع آبی نیز از دیگر تهدیدات زیست محیطی گیلان محسوب می شوند.
محمدپور رشد سنبل آبی در اکو سیستمهای ارزشمند را مشکلی جدی برای استان عنوان کرد و ادامه داد: تاکنون ۴۰۰هکتار اراضی تالابی در محاصره این گیاه مزاحم مورد پایش قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه۱۵ سال طول می کشد تا این گیاه به طور کامل از استان حذف شود، تصریح کرد: هر جا که سنبل آبی ورود کند بعد از گذشت ۶ماه نیم متر تراز آبی محدوده خود را کاهش می دهد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: بیماری هاری و شیوع طاعون نشخوار کنندگان در استان، بیماری بلاست شمشادها از دیگر،تهدیدات زیستی گیلان محسوب می شوند.
وی با بیان اینکه مصرف زیاد آب در بخش کشاورزی از دیگر تهدیدات زیست محیطی است خاطرنشان کرد: ۹۰در صد آب در حوزه کشاورزی مصرف می شود.امسال اگر چه کاهش یافت اما کافی نیست،باید تدبیر انجام شود تا درصد مصرف بیشتر کاهش یابد.
محمدپور آتش سوزی تالاب را یکی دیگر از تهدیدات زیستی در گیلان عنوان کرد و افزود:در ۵سال اخیر بیش از ۱۲مورد آتش سوزی در تالابهای استان رخ داده است. ضمن اینکه تغییرکاربری اراضی نیز از تهدیدات مهم استان محسوب می شود.
Saturday, 23 November , 2024