به گزارش صفیر گیلان؛دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک- رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در آیین گشایش نخستین سمپوزیوم سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی با تصریح بر این که یکی از محورهای برنامه راهبردی، مرجعیت علمی است، یادآور شد: لازمه رسیدن به این مهم، حرکت در مرزهای دانش است. وی با اشاره به پتانسیل مناسب […]

به گزارش صفیر گیلان؛دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک- رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در آیین گشایش نخستین سمپوزیوم سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی با تصریح بر این که یکی از محورهای برنامه راهبردی، مرجعیت علمی است، یادآور شد: لازمه رسیدن به این مهم، حرکت در مرزهای دانش است.

وی با اشاره به پتانسیل مناسب دانشگاه در زمینه سلول های بنیادی خاطرنشان کرد: برگزاری این رویداد ارزشمند علمی، اولین قدم در این مسیر پرفراز و نشیب است که با فراهم آمدن زیرساخت ها، حرکت در این مسیر، به صورت علمی و عملیاتی آغاز خواهد شد، در این خصوص شتاب دادن به امور می تواند مثمر ثمر باشد.

استفاده از ظرفیت ها و داشتن انگیزه قوی، راه رسیدن دانشگاه به تعالی است
دکتر یوسف زاده چابک با بیان این مطلب که حوزه سلول های بنیادی در دنیا علمی نوین است، اظهار داشت: از سال گذشته که اولین کارگروه سلول های بنیادی در دانشگاه شکل گرفت، افقی پیش روی دانشگاه خلق شد، البته این مسیر نیز همانند دیگر راه های اثر بخش، با موانعی همراه است که با انگیزه قوی و استفاده از ظرفیت ها در لایه های مختلف، می تواند دانشگاه را به تعالی برساند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در بخش دیگری از سخنان خود با برنامه محور خواندن فعالیت های دانشگاه از سال ۹۵، گفت: در سال های گذشته، تمام فعالیت های دانشگاه همواره معطوف به حوزه درمان بود اما با استقرار برنامه راهبردی و فراهم آمدن زیرساخت ها، افق فعالیت ها سمت و سویی متفاوت را تجربه کرد، در این راستا با برنامه ریزی در حوزه بالینی، هماهنگی منحصر به فرد گروه های مختلف آموزشی، درمانی و بهداشتی،منجر به دستاوردهای بزرگی در حوزه سلامت گیلان شد، در این خصوص، به زودی بخش پیوند مغز استخوان، ریه و قلب در این دانشگاه راه اندازی می شود.

دکتر یوسف زاده چابک فعالیت در حوزه مهندسی بافت را به عنوان فعالیت بین رشته ای با اهمیت خواند و افزود: با انجام فعالیت های زیر ساختی، توسعه بین رشته ای و بهره مندی از آزمایشگاه جامع مرکزی، پتانسیل و توانایی برای گسترش فعالیت در این عرصه فراهم خواهد. وی ادامه داد: در یکی دو سال گذشته با راه اندازی رشته زیست فناوری پزشکی، به پیشرفت هایی دست پیدا کردیم، در این راستا، کارگروه سیاست گذاری تکنولوژی نانو گیلان به دانشگاه علوم پزشکی گیلان سپرده شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از تاسیس برج تحقیقاتی علم و دانش پروفسور سمیعی در سایت لاکان دانشگاه خبر داد و افزود: با برنامه ریزی و بهره گیری از خلاقیت و ظرفیت ها، طبق چشم انداز دانشگاه، حتی در این شرایط سخت اقتصادی کشور ، دانشگاه در مسیر رو به رشد در حال فعالیت است. این مقام مسوول در پایان سخنان خود با بر شمردن پایه های علم نوین گفت: بدون چهار محور نرون، ژن، IT و ملکول نمی توان در این حوزه اشراف پیدا کرد، با حرکت در این مسیر به صورت علمی و عملیاتی، گسترش فعالیت ها و بهره مندی از هسته های فناور موجود، در تولید سلول های بنیادی می توانیم به مرز های علم و دانش که همان هدف پیش رو است، نزدیک شویم.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان- دکتر شادمان نعمتی نقش ترویجی و شناختی برگزاری این سمپوزیوم را اثر بخش خواند و گفت: آشنایی گروه های دانشجویی، تشکیل تیم های علمی و انتقال تجارب دانشمندان کشور در این همایش، می تواند ما را در نزدیک شدن به دانشگاه پیشرو یاری کند.

ایران در لیست ۲۰ کشور فعال در زمینه سلول های بنیادی
دکتر مهریار حبیبی- دبیر شورای توسعه علوم و فناوری سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی گیلان، با بیان اهمیت توسعه ی علوم در حوزه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی اظهار داشت: سلول های بازساختی مادر سلول ها است که با تقسیم می توانند به سلول های دیگر و سپس به بافت ها تبدیل شوند، در این راستا پزشکی بازساختی نوین با ایجاد انقلاب و تحول در دانش پزشکی و با هدف باز سازی و ترمیم بافت ها با بهره گیری از علوم پایه و مهندسی، در بهبود بیماری های صعب العلاج نقش مهمی ایفا می کند.وی ادامه داد:صنعت پزشکی بازساختی سهم این علم نوین را تا سال ۲۰۵۰ در حدود ۵۰۰ میلیارد دلار متصور شده است. دکتر حبیبی، ایران را یکی از ۲۰ کشور فعال در زمینه سلول های بنیادی عنوان کرد و افزود: در سال های آینده با افزایش بیماری های غیر واگیر از جمله سرطان ها، نارسایی کلیه، دیابت و …، وجود پزشکی بازساختی، اهمیت بیشتری پبدا می کند.

وی با بیان این که در عصر حاضر، درمان ها مبتنی بر فرد شده است، تاکید کرد: سلول درمانی به عنوان یک علم بین رشته ای، در استان در مراحل آغازین است و تکنولوژی بالایی را می طلبد، البته با وجود پلیمرهای زیست سازگار موجود در گیلان و حمایت شرکت های دانش بنیان حتی می توان به قطب سلول درمانی کشور تبدیل شد. این مقام مسوول در پایان سخنان خود با اشاره به سخن امام علی(ع) که دانش اقتدار آفرین است گفت: منابع در کشور رو به پایان است، رسیدن به فناوری سلول های بنیادی یکی از راه های رهایی از تحریم ها است ،هر دستاورد بزرگی نیازمند کار تیمی و همدلی است.

گفتنی است: نخستین سمپوزیوم”سلوهای بنیادی و پزشکی بازساختی” صبح امروز با حضور مسوولان دانشگاه، اساتید و دانشمندان برجسته استانی و کشوری، آغاز به کار کرد. این سمپوزیوم با پنل های علمی با محوریت تازه های سلول درمانی و چالش های پیش رو، پنل بحث و گفت و گو و پرسش پاسخ بررسی راهکارها و چالش ها در توسعه علوم و فناوری سلول های بنیادی، پزشکی بازساختی در بیماری های صعب العلاج، امروز و فردا در سالن آمفی تئاتر دانشکده پرستاری و مامایی شهیدبهشتی رشت، برگزار می شود.

نظرات کاربران