صفیر گیلان؛بیانیه هشتمین نشست شورای هماهنگی تشکلهای صنفی اعضای هیات علمی دانشگاهها و پژوهشگاههای ایران هشتمین نشست شورای هماهنگی تشکلهای صنفی اعضای هیات علمی دانشگاهها و پژوهشگاههای ایران در روزهای گذشته با حضور نمایندگان ۲۲ تشکل صنفی و با حمایت و پشتیبانی ۳۰ تشکل دانشگاهی برگزار گردید. در این نشست ضمن بحث و بررسی در مورد […]
صفیر گیلان؛بیانیه هشتمین نشست شورای هماهنگی تشکلهای صنفی اعضای هیات علمی دانشگاهها و پژوهشگاههای ایران
هشتمین نشست شورای هماهنگی تشکلهای صنفی اعضای هیات علمی دانشگاهها و پژوهشگاههای ایران در روزهای گذشته با حضور نمایندگان ۲۲ تشکل صنفی و با حمایت و پشتیبانی ۳۰ تشکل دانشگاهی برگزار گردید. در این نشست ضمن بحث و بررسی در مورد موضوعات و مسائل مبتلا به صنفی اعضای هیأت علمی دانشگاه ها و پژوهشگاهها و راه حلهای محتمل برای آنها، دو موضوع به طور مشخص مورد طرح و بررسی قرار گرفت:
١- با توجه به مشکلات اقتصادی کشور و شرایط پس از برجام و تحریم های ناعادلانه تحمیلی و تنشهای اقتصادی و روانی متعاقب این وضعیت بر کلیت سامان فردی و اجتماعی مردم، شورا بر حل مشکلات معیشتی اقشار مختلف، به ویژه دو قشر تأثیر گذار معلمان و کارگران زحمتکش تأکید نموده و مسئولان کشور را به اهتمام و تمرکز بر حل و یا تقلیل مشکلات معیشتی از طریق رفتار سیاستی منطقی و دلجویانه فرا میخواند و در همین راستا شورای هماهنگی به نمایندگی از اعضای هیات علمی دانشگاهها و پژوهشگاههای متبوع، آمادگی خود را برای همفکری و یافتن راه حل برای حل مشکلات مذکور و عبور از وضعیت موجود اعلام می دارد.
٢- شورای هماهنگی، بار دیگر هشدارانه یادآور می شود که غفلت از تنزل آشکار وضعیت اقتصادی اعضای هیأت علمی دانشگاه ها – که به دلیل موقعیت و عملکرد متفاوتشان از دیگر مستمری بگیران دولتی همواره متمایز بوده اند- در آینده ای نه چندان دور، سامان علمی و فرهنگی و سرمایه اجتماعی کشور را با تهدید جدی مواجه خواهد ساخت. از این رو از مسئولان محترم وزارت متبوع و دیگر سازمان های مسئول تقاضا می شود که ضمن توجه به بهبود وضعیت معیشتی اعضای هیأت علمی دانشگاه ها و پژوهشگاه ها، موضوع همترازی حقوق و مزایای اعضای هیأت علمی تحت پوشش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را مورد توجه ویژه قرار داده و در جهت برطرف کردن موانع موجود اهتمام ورزند.
بدیهی است مشاهده و تحمل تبعیض آشکار بین دوساحت همسان علمی، به بی درایتی، کم کوشی و بی عملی مسئولان مربوط تعبیر خواهد شد که دستاوردی جز بی اعتمادی به نهادهای سیاستگذار در منطق مدیریتی نخواهد داشت و این نیز تهدیدی جدی برای روند توسعه و ارتقای کشور خواهد بود که قطعا مطلوب مسئولان محترم نمی باشد. در همین رابطه نیز شورای هماهنگی آمادگی خود را برای ارائه دیدگاه ها و همراهی دانشگاهیان موجود در این مسیر اعلام می دارد. امید است سیاستگذاران محترم؛ بهویژه مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری حداکثر استفاده را از این توان بالقوه برای حل این مشکلات به عمل آورند.
شایان ذکر است دانشگاه گیلان یکی از دانشگاههای فعال در تشکلهای صنفی اعضای هیات علمی دانشگاهها و پژوهشگاههای ایران است و دکتر مرضیه شمس یوسفی عضو هیات علمی دانشگاه گیلان و نایب رییس کانون صنفی اعضای هیات علمی دانشگاه گیلان عضو هیات اجرایی شورای هماهنگی اعضای هیات علمی دانشگاههای کشور می باشند.
Wednesday, 27 November , 2024