به گزارش صفیر گیلان؛آیت الله رسول فلاحتی امروز در دیدار با معاون امور بانوان و خانواده رئیس جمهور با اشاره به تسخیر لانه جاسوسی آمریکا توسط دانشجویان پیرو خط امام(ره) اظهار کرد: زمانی که لانه جاسوسی را تسخیر کردید جوانان امروز در آن دوران حضور نداشتند و امام(ره) از آن حرکت تعبیر به انقلاب دوم […]
به گزارش صفیر گیلان؛آیت الله رسول فلاحتی امروز در دیدار با معاون امور بانوان و خانواده رئیس جمهور با اشاره به تسخیر لانه جاسوسی آمریکا توسط دانشجویان پیرو خط امام(ره) اظهار کرد: زمانی که لانه جاسوسی را تسخیر کردید جوانان امروز در آن دوران حضور نداشتند و امام(ره) از آن حرکت تعبیر به انقلاب دوم کردند.
وی در ادامه به نگاه متفکران مختلف اسلامی در ورود زنان به عرصه های مختلف اجتماعی اشاره کرد و افزود: امام(ره) تفکر اینکه زنان می توانند دوشادوش مردان در عرصه های اجتماعی فعالیت داشته باشند، را عرضه کرد.
امام جمعه رشت، نگرش امام(ره) نسبت به قشر زنان را والا دانست و بیان کرد: امروز نمی توانیم انتظار داشته باشیم تفکر زنان مانند ۵۰ سال گذشته باشد زیرا زمان در روابط اجتماعی و شخصیت انسان تاثیر می گذارد.
آیت الله فلاحتی با بیان اینکه متفاوت شدن زمانه به معنای تغییر در باورها و اصول پایه ای انسان نیست، تصریح کرد: ساخت زیربناهای انسانی جامعه نیازمند توجه به پایه فکری جامعه از نونهالان و پیش دبستانی است.
وی به وجود تعداد بسیار بانوان فارغ التحصیل دانشگاهی در گیلان اشاره کرد و گفت: دولت ها با وجود منابع مالی اندک نمی توانند تمام امور انجام دهند و باید از بخش خصوصی و سازمان های مردم نهاد در ایجاد زیرساخت ها بهره لازم را ببریم.
نماینده ولی فقیه در گیلان با اشاره به اینکه استان های مختلف دارای سلیقه های مختلف هستند، اظهار کرد: تدوین برنامه های بانوان و خانواده گیلان باید متفاوت با استان های دیگر باشد.
آیت الله فلاحتی به وجود سلیقه های متفاوت در شهرستان های مختلف گیلان اشاره کرد و یادآور شد: کسانی که می توانند رهاورد فکری شما را ایجاد کنند، در استان ها هستند.
وی با بیان اینکه فرزند خمیرمایه جان زن است، تصریح کرد: فرزندآوری بزرگ ترین ودیعه ای است که خداوند در وجود زن قرار داده و این نباید مخدوش شود.
امام جمعه رشت، مردوارگی برای زن را امر بسیار بدی دانست و خاطرنشان کرد: جامعه زنان باید در بخش های مختلف اجتماعی ارتقای اندیشه و فکر داشته باشند اما نباید مرد را زن واره و بانوان را مردواره کرد.
آیت الله فلاحتی با اشاره به اینکه نگاه فمینیسم به زنان ویرانگری دنیای امروز را به دنبال دارد، بیان کرد: اسلام نگاه ویژه ای به خانواده دارد و آنچه در شرع آمده، منطبق بر فطرت انسان است.
وی بر تدوین نسخه استانی فعالیت بانوان در عرصه های اجتماعی طبق ویژگی همان استان تاکید کرد و افزود: سلیقه های مختلف در آحاد جامعه به ویژه زنان وجود دارد و می تواند افق روشن آینده را نشان دهد.
امام جمعه رشت همچنین به پیام مقام معظم رهبری مبنی بر ترسیم آینده روشن جامعه اسلامی اشاره کرد و گفت: در عین حال مقام معظم رهبری گلایه هایی در مورد نارسایی سیاسی، فرهنگی و اقتصادی داشتند که مانع رسیدن به افق ها می شود.
آیت الله فلاحتی با بیان اینکه وجود اتاق اندیشه ورز در عرصه حوزه و دانشگاه به ویژه در بخش بانوان حائز اهمیت است، اظهار کرد: حدود یک هزار و ۵۰۰ طلبه خواهر در حوزه های علمیه گیلان فعالیت می کنند و این از ظرفیت های استان محسوب می شود.
وی به حضور باهیبت و با متانت ۴۱ درصدی بانوان ایرانی در عرصه های اجتماعی اشاره کرد و یادآور شد: حضور زنان در اوج عزت در برنامه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و … در سایه انقلاب اسلامی خون شهدا و تلاش روحانیت به ویژه مقام معظم رهبری است اما تا رسیدن به قله ها فاصله داریم.
تا سال ۱۴۰۰ سهم بانوان در پست های مدیریتی از مرز ۳۰ درصدبالاتر می رود
معاون امور بانوان و خانواده رئیس جمهور نیز در دیدار مذکور گفت: بانوان ۵۰ درصد جمعیت و خانواده تمام زندگی مردم کشور را شامل می شود.
معصومه ابتکار از تدوین برنامه های امور بانوان و خانواده مبتنی بر سیاست های مقام معظم رهبری، برنامه ششم توسعه کشور و سیاست های ریاست جمهوری خبر داد و افزود: تاکنون سه لایحه در زمینه مذکور برای تصویب به هیئت دولت ارسال کردیم.
وی با اشاره به اینکه عدالت یکی از موضوع های مهم در لایحه حمایت از خانواده است، بیان کرد: عدالت در دسترسی به آموزش، بهداشت و … برای زنان و مردان رویکرد دولت است.
دکترمعصومه ابتکار در دیدار با نماینده ولی فقیه در گیلان با اشاره به اینکه نیمی از جمعیت کشور را بانوان تشکیل می دهند، اظهار داشت: اهمیت خانواده بر کسی پوشیده نیست از اینرو معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در این رابطه وظایف خطیری دارد.
وی برنامه ریزی های صورت گرفته در حوزه زنان و خانواده را مبتنی بر سیاست های ابلاغ شده از سوی مقام معظم رهبری، قانون برنامه ششم و سیاست های دولت معرفی کرد و افزود: بازنگری و اصلاح قوانین از جمله فعالیت هایی است که دنبال می کنیم.
وی پیگیری دریافت تابعیت برای فرزندانی که حاصل ازدواج زنان ایرانی و مردان خارجی هستند را به عنوان نمونه ای از فعالیت های معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری برشمرد و گفت: به ثمر رسیدن لایحه حمایت از خانواده را با جدیت پیگیری می کنیم.
ابتکار با تاکید بر اهمیت برقراری عدالت اجتماعی در جامعه، تصریح کرد: دولت اقدام به تدوین شاخص ها و سیاست هایی در این رابطه کرده است.
وی با بیان اینکه سند ارتقاء وضعیت زنان و خانواده برای اولین بار در گیلان تدوین شد، عنوان کرد: در تمامی استان ها برنامه ریزی هایی در دست انجام است تا عقب ماندگی هایی که در بخش های مختلف از جمله آموزش، بهداشت و نشاط اجتماعی وجود دارد مرتفع شود.
معاون رییس جمهور با اشاره با اینکه کار کردن برای زنان نباید مناسبتی و تشریفاتی باشد، گفت: نقشه راه برای ارتقاء جامعه زنان تدوین شده است.
وی ادامه داد: گزارش ۴۰ ساله تحولات در حوزه بانوان همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی تدوین شد و پیشرفت های چشمگیر و پایدار در بسیاری از حوزه ها به وضوح در آمار مشاهده گردید.
ابتکار به کلید خوردن مطالعات طرح ارتقاء تاب آوری اجتماعی برای جوامع آسیب دیده و در معرض آسیب در گیلان از ۲ سال گذشته اشاره کرد و گفت: امیدواریم با مشارکت مردم و حمایت دولت آسیب های اجتماعی به حداقل برسد.
وی اقدامات صورت گرفته در حوزه زنان و خانواده در استان گیلان را بسیار مثبت ارزیابی کرد و گفت: برای حمایت از اشتغال بانوان اعم از سرپرست خانوار و سایر گروه ها همچون دختران فارغ التحصیل، آموزش هایی با همکاری سازمان مختلف از جمله فنی و حرفه ای ارائه می شود.
معاون رئیس جمهور در رابطه با دوره های “کسب و کار من” که به منظور آموزش مهارت بنگاه داری برای بانوان برگزار میشود، گفت: استان گیلان در این زمینه عملکرد خوبی دارد هرچند با آمار بالای فارغ التحصیلان دانشگاهی، هنوز با هدف تعیین شده فاصله داریم.
وی استفاده از توانمندی زنان روستایی را حائز اهمیت دانست و گفت: زنان روستایی گیلان می توانند به خوبی در تولید محصولات ارگانیک نقش آفرینی کنند و از این راه به کسب درآمد بپردازند.
ابتکار با بیان اینکه از صندوق های خرد بانوان روستایی حمایت می کنیم، گفت: بانوان روستایی گیلان بسیار توانمند هستند و می توانند در کنار کشاورزی کسب و کار دیگری داشته باشند.
وی از برگزاری اولین نشست در گیلان در راستای طرح گفتگوی ملی خانواده در ظهر امروز خبر داد و گفت: اختلال در برقراری ارتباط ، سوء تفاهمات و خشونت های لفظی از آسیب های جدی هستند.
معاون رئیس جمهور با تحسین عملکرد استاندار گیلان در زمینه انتصاب بانوان در پست های مدیریتی، گفت: رییس جمهور بر استفاده از ظرفیت بانوان تاکید ویژه دارند و هم اکنون ۳۰ بانو در سطح معاونت وزیر یا پست های همتراز در حال خدمت هستند.
وی با اشاره به اینکه ۴۱ درصد از کارمندان دولت خانم هستند گفت: بنابر سیاست دولت، تا سال ۱۴۰۰ حداقل سهم بانوان از پست های مدیریتی باید ۳۰ درصد باشد.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد با حمایت نماینده ولی فقیه در گیلان، طرح های دولت برای کاهش آسیب های اجتماعی به خوبی اجرایی شود.
Thursday, 28 November , 2024