اختصاصی/صفیر گیلان،نیاز انسان به آب باعث شده تا اکثر تمدن های بشری در کنار رودخانه ها شکل بگیرند. انسان های اولیه با زندگی در کنار رودخانه ها بطور فطری و تجربی آموخته بودند که جهت استفاده بهینه از این منابع خدادادی، می باید رودخانه ها را دوست داشت و حتی در بعضی از فرهنگ های کهن آب […]
این راه روستایی در راسته کنار درست در مسیر خروش آب و طغیان رودخانه قرار گرفته و با هر سیلابی این مسیر که بارها توسط شورا و دهیار به شکل سنتی با مصالح داخل رودخانه دپو شده بود تخریب و راه قطع می شود.
در نهایت در جلسه کمیته برنامه ریزی شهرستان فومن بر دیواره گذاری این مسیر تاکید و با اعتبار بالغ بر ۲۵۰ میلیون تومان به تصویب رسید،این تصویب نامه و اعتبارات مدتها در لا بلای پروندها و تغییرات فرمانداران و مدیران خاک خورد و هر سیلاب بخشی از راه را با خود برد تا اینکه!!۱
بلاخره با کم لطفی و بی توجهی مسئولان ادوار گذشته تا به حال راه مردم روستای پایین محله که برای تهیه نان و آذوقه خود از این مسیر استفاده می کردند به طور کامل قطع شده است و امروز برای راهی که می شد با کمترین هزینه بهسازی و دیواره گذاری انجام می شد باید هزینه گزافی پرداخته شود.
گفتنی این راه مورد بازدید مسئولان استانی از گذشته تا به حال از راه و شهرسازی گیلان، شرکت گاز گیلان ،مدیریت بحران استان،و معاونان و مدیران عمرانی استانداری و نمایندگان و ….. قرار گرفته تا نزدیک در جریان امور قرارگیرند که متاسفانه این بازدید ها فقط به یک گزارش عملکرد ختم شد.
و اما امروز نیاز است تا با تدابیر مسئولان استانی و شهرستانی کلیه رودخانه ها یی که در معرض تغییرو تحول قرار گرفتند با کارهای مهندسی رودخانه برای تغییر و ساختار، مطالعه رودخانه از لحاظ مسیر رودخانه، عمق آبراهه، پهنه سیل گیر و … مورد توجه قرار گیرد.
شاید روش های معمول در راه رسیدن به این اهداف استفاده از سازه های مختلف به تنهایی یا ترکیبی از آنها مثل سد، سیل بند خاکی یا بتنی، پوشش بدنه، آبشکن یا به کار گرفتن راه حل های قدیمی باشد.
عکس و تنظیم//زلیخا صفری راسته کناری
Friday, 22 November , 2024