به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صفیر گیلان؛ از رشت، دکتر آبتین حیدر زاده امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به شیوع بیماری فاسیولا در گیلان اظهار کرد: تاکنون ۳۳ تن از گیلانیان به این بیماری بهصورت قطعی از آبان ماه و آذرماه مبتلابه فاسیولا شدهاند و ۴۹ تن دیگر نیز جدیداً محتمل به ابتلای این […]
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صفیر گیلان؛ از رشت، دکتر آبتین حیدر زاده امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به شیوع بیماری فاسیولا در گیلان اظهار کرد: تاکنون ۳۳ تن از گیلانیان به این بیماری بهصورت قطعی از آبان ماه و آذرماه مبتلابه فاسیولا شدهاند و ۴۹ تن دیگر نیز جدیداً محتمل به ابتلای این بیماری هستند.
وی با بیان اینکه مبتلایان به بیماری فاسیولا عمدتاً ساکن شهر و اغلب رشتی هستند، افزود: تاکنون هیچ بیماری در شهرستانهای آستارا، رودبار، سیاهکل، صومعهسرا، فومن و ماسال مبتلابه فاسیولا گزارش نشده است.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان با اذعان به اینکه تاکنون هیچکسی به دلیل ابتلای به بیماری فاسیولا در مراکز درمانی گیلان بستری نشده و نیازی نیز به بستری وجود ندارد، گفت: همه افرادی که به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کردهاند دارو دریافت کرده و هیچ فرقی نمیکند از داروی داخلی و یا خارجی استفاده کنند.
دکتر حیدر زاده ضمن تأکید مجدد بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی در مصرف سبزیهای محلی و معطری نظیر چوچاق و درار، خاطرنشان کرد: گیلانیان باید سبزیهای محلی را خشک کنند یا ۳ ثانیه بجوشانند و یا در محلول آب و سرکه سفید برای مدت ۱۵ دقیقه قرار دهند.
وی همچنین با برشمردن چند نکته بهداشتی بهمنظور پیشگیری از ابتلای به بیماری فاسیولا، افزود: مصرفکنندگان از سبزیهای محلی باید درار را پنج روز در فریزر بگذارند و یا هنگام استفاده از زیتونپرورده به آن سبزیهای محلی نیفزایند و یا در صورت لزوم بهروشهای ذکرشده سبزیها را پاکیزه کنند.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به وجود روان آبها در گیلان و احتمال استفاده برخی از خانوارها از آن به جهت تأمین آب شرب خود، گفت: بههیچوجه نباید از روان آبها و یا آبهای سطحی قبل از جوشاندن آن استفاده کرد.
دکتر حیدر زاده با اشاره به سیر پیگیری، تشخیص و درمان مبتلایان به بیماری فاسیولا در گیلان، تصریح کرد: همچنان با کمک آزمایشگاه رفرانس دانشکده بهداشت دانشگاه تهران، دانشکده پزشکی رشت و مرکز بهداشت استان مشغول پیگیری بیماران در استان هستیم.
وی همچنین هشدارهای بهداشتی به دامداران استان داد و افزود: میطلبد کلیه کشاورزان و دامداران استان به توصیه سازمان دامپزشکی توجه کرده و برای کم کردن تخم انگل فاسیولا در محیطزیست استان، دامهای کوچک و بزرگ خود را سالی دو بار با داروهایی که سازمان دامپزشکی توصیه میکند، درمان ضد انگل کنند.
در زیر با بیماری فاسیولا بیشتر آشنا شوید:
- بیماری فاسیولا بیماری انگلی و غیر واگیر است
- تخم این انگل از طریق آب آلوده وسبزیجات محلی (بیشتر در شمال کشور) منتقل میشود.
- لارو (تخم) انگل به سبزیجات چسبیده و وارد بدن میشود
- این انگل با شستشو، نمک سود کردن و حتی فریز کردن از بین نمیرود
- در مرحله ورود این انگل به کبد، فرم حادّ بیماری ظاهر شده که فرد دچار تب، خارش شدید، درد معده و حالت تهوّع و استفراغ میشود، اما وقتی انگل وارد کبد شد این علائم دیگر از بین میرود.
- وقتی این انگل وارد بدن میشود، مخاط روده باریک و اثنی عشر را سوراخ کرده وارد حفره صفاقی شده و از آنجا به کبد راه یافته و در آنجا جایگزین میشود.
- مهمترین اشکالی که این انگل میتواند در کبد ایجاد کند این است که اگر تعدادشان زیاد باشد، به کبد حمله ور شده و میتوانند بافت کبد را به صورت وسیع تخریب کنند
- نمیتوان با شستوشو، انگل فاسیولا را از سبزیزدود و از بین برد، این انگل برخلاف میکروبهای اسهال خونی، وبا و تیفوئید با شستوشوی سبزیهای با محلولهای غلظت پایین پرکلرین و یا سایر شویندههای توصیهشده مخصوص سبزیها از بین نمیرود
- علائم اولیه این بیماری (در مرحله حاد) تب متناوب، ایجاد خارش، طدرد شکم، بی اشتهایی، تهوع، استفراغ، اسهال، تغییر در عادتهای روده و کاهش وزن و کم خونی به ویژه در کودکان
- علائم ثانویه بیماری (در مرحله مزمن) تخریب کبد
- از مصرف سبزی خصوصا سبزیهای محلی خودداری کنید
- درصورت استفاده باید سبزیهای کاملاً پخته و یا در مقابل آفتاب کاملاً خشکشود
- از سبزیهای کشتشده در حیات خانههای استفاده کنید
- مطمین باشید سبزی که مصرف میکنید با آب سالم غیر رودخانهای تغذیهشده است
- درصورتیکه فرآوردههای سبزیهای محلی را از بیرون تهیه میکنید قبل از مصرف در فریزر با دمای ۲۰- درجه تا ۳ روز نگهداری و سپس مصرف شوند. زیرا فقط فاسیولا در این دما از بین میرود
Friday, 29 November , 2024