به گزارش صفیر گیلان؛فومن/ در راستای اجرای دستور استاندار محترم گیلان به منظور تشکیل کارگروه های مقابله با ساخت و ساز غیرمجاز در استان درخصوص ابعاد مختلف حقوقی و قانونی ساخت و سازها در شهرها، حرائم شهرها و روستاها با  مهندس شاهین علیزاده معاون برنامه ریزی و هماهنگی امور عمرانی شهرستان فومن  گفتگو کردیم. علیزاده با […]

به گزارش صفیر گیلان؛فومن/ در راستای اجرای دستور استاندار محترم گیلان به منظور تشکیل کارگروه های مقابله با ساخت و ساز غیرمجاز در استان درخصوص ابعاد مختلف حقوقی و قانونی ساخت و سازها در شهرها، حرائم شهرها و روستاها با  مهندس شاهین علیزاده معاون برنامه ریزی و هماهنگی امور عمرانی شهرستان فومن  گفتگو کردیم.
علیزاده با بیان این ما کارگروه مقابله  و پیشگیری و برخورد مؤثر و فوری با تخلفات ساخت و ساز و تغییر کاربری های غیرمجاز را هرفصل یکبار داریم که گزارشات این کارگروه هر فصل به استان ارسال خواهد شد، افزود: بزرگ ترین مشکل شهرستان در این زمینه قدمت طرح های هادی است و هم اکنون، ۶۲ روستا از افق طرح هادی آن ها گذشته که این امر مشکلاتی را به همراه می آورند.
معاون فرماندار شهرستان با بیان این که بخشی از مشکلات ناشی از مقرون به صرفه نبودن کشاورزی در سطوح خرد و افزایش خرده مالک ها در اثر تقسیم مزارع و زمین های کشاورزی است، افزود: در طرح های تفصیلی، جامع و هادی که در شهرها و روستاها در حال اجراء است، گاه برخی حقوق افراد لحاظ نمی شود و به دلیل عدم اشراف و عدم سکونت مشاوران در شهرستان، کاربری زمین ها مغایر در نظر گرفته می شود.
علیزاده با اشاره به پیچیدگی موضوع تعیین کاربری اراضی مختلف شهری و روستایی افزود: باید به نحوی برنامه ریزی کرد که هم اراضی کشاورزی حفظ شود و هم خواسته های مردم را تامین نماییم.
وی با اشاره به لزوم اهتمام بخشداران، دهیاران، ناظران فنی و سایر مسئولین در نظارت بر ساخت و سازها، خواستار برخورد با مصادیق تخلف در بدو وقوع شد و افزود: مقابله دیرهنگام با ساخت و ساز غیر مجاز پس از تکمیل ساخت، منجر به هدر رفتن سرمایه ملی و نارضایتی خواهد شد.
علیزاده با تاکید بر این که افق طرح های هادی در بسیاری از روستاهای شهرستان پایان یافته، خواستار اهتمام ویژه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی جهت بازنگری در این طرح ها شد.
وی با تاکید بر نیاز به جلوگیری از تخلف در ساخت و ساز، افزود: انتظار می رود در مناطق داخل طرح هادی حداقل ساخت و ساز غیر مطابق با کاربری های تعیین شده را داشته باشیم که این امر مستلزم همکاری و نظارت و اقدام جدی دست اندرکاران به ویژه دهیاران و ناظران فنی دهستان ها است و ضرورت دارد که بحث تدقیق زمین و کارشناسی های مربوطه را، بهنگام بررسی و عملیاتی کنیم.