نماز جماعت در نمازخانه استانداری گیلان به امامت آیت الله فلاحتی نماینده ولی فقیه در استان و با حضور استاندار، معاونان و دیگر مدیران ستادی استانداری اقامه شد.
وی به فرمایش نبی مکرم اسلام (ص) مبنی براینکه نماز چهره دین اسلام است اشاره و خاطرنشان کرد: نماز را میتوان پرچم دین دانست و همانگونه که کشورهای جهان با پرچمشان شناخته میشوند، دین بدون نماز قابل شناخته شدن نیست.
نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به اینکه تعبیرات قرآن درباره نماز تنها برای دین مبین اسلام نیست، بلکه در همه ادیان الهی وجود دارد و ۹۰ بار به صورت مستقیم در قرآن به نماز تأکید شده ، گفت: خداوند در سخن با حضرت موسی(ع) و در اولین دستورات به او، برپا داشتن نماز را سفارش میکند و زمانی که حضرت عیسی(ع) در کودکی سخن میگوید و حقانیت خود و طهارت مادرش حضرت مریم را اعلام میکند، میگوید که خداوند به من امر به نماز کرده است.
وی با بیان اینکه نماز عبادتی است که از وقتشناسی، مکانشناسی، پاکی جسم و جان، نظم و ترتیب و خدای رحمان و رحیم آغاز میشود، اظهار داشت: براین مبنا از پیروان دینی که در ۲۴ ساعت شبانهروز بارها خداوند را با رحمتش یاد میکنند، انتظاری جز خصلت های راستگویی، مهربانی، خوش اخلاقی، صداقت و ادای امانت نیست.
استاندار گیلان خاطرنشان کرد: هیچ امری جز نماز و تکیه به لطف و رحمت خداوند نمیتواند یک ملت را به تعال برساند و در برابر توطئه دشمنان و فشار اقتصادی علیه نظام، دولت و ملت ایران حفظ کند چراکه نماز، مظهر دین و قدرت ماست.
ترویج نماز از خانه تا مدرسه و مسجد
وی به موضوع برگزاری این اجلاس یعنی پیوند نماز، خانه، مدرسه و مسجد نیز اشاره کرد و گفت: معتقدم نماز باید از کانون خانواده و درون خانهها آغاز شود چرا که اساس و بنیان تربیت نماز در خانواده است و رفتار و عمل والدین، فرزندان را به نماز دعوت میکند.
دکتر زارع با بیان اینکه علاوه بر خانواده، آموزش و پرورش بزرگترین وظیفه را در ترویج نماز بر عهده دارد، افزود: همواره بیان کرده ام که بسیاری از هزینه های فرهنگی را بجای صرف هزینههای مختلف در بخشهای گوناگون باید در مقطع دبستان انجام دهیم چراکه در این مقطع؛ شاکله و شخصیتها ساخته میشود.
وی به ارائه هرساله پژوهش مرتبط با موضوع اجلاس نماز و کسب رتبه در سطح کشوری اشاره کرد و ادامه داد: کارشناسان خبره باید با دقت براین امر مهم اهتمام ورزند و بررسی کنند که چگونه دانشآموزان را به نماز و حضور در جماعت، ترغیب و تشویق کنیم.
نماینده عالی دولت در گیلان به تأکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر قرارداشتن نوجوانان و جوانان کشور در مقابل هجمه جنگ نرم دشمنان اسلام اشاره و اضافه کرد: در دنیای امروز که فرزندان این مرز و بوم در معرض آماج برنامه های ضدفرهنگی دشمنان هستند باید با استفاده از ابزارهای الکترونیکی و نرم افزارهای متنوع در بستر فضای مجازی، معارف اسلام ناب محمدی(ص) را با شیوه های هنرمندانه و جذاب به آنان منتقل کرد.
وی با اشاره به اینکه علاوه بر آموزش و پرورش از صدا و سیمای مرکز استان، اصحاب رسانه، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان های مردم نهاد و فعالان مذهبی و دینی انتظار پویایی بیشتری می رود، گفت: نباید به نماز جز ابزاری برای تقرب به خداوند نگریسته شود چراکه نماز، وظیفه، افتخار، عظمت انسان و استعانت از خداوند است.
استاندار گیلان نماز جماعت را جزو سفارشات موکد پیامبر گرامی اسلام و ائمه اطهار دانست و با بیان اینکه هدف از اقامه نماز علاوه بر تقویت روح، اجتماعی کردن جامعه و تعالی آن است، گفت: براین مبنا باید به جریان برگزاری نماز جماعت در دستگاههای اجرایی استان شکوه بخشید و جلسات ستاد اقامه نماز همچون گذشته در استان و شهرستانها براساس تقویم زمانی با محوریت فرمانداران برگزار شود.
وی با تأکید براینکه باید در هر مکانی به ویژه دستگاه های اجرایی بهترین مکان برای برگزاری نماز اختصاص یابد، افزود: در شورای برنامه ریزی و توسعه استان و کمیته های برنامه ریزی شهرستانی علیرغم محدودیت های اعتباری برای تجهیز، تعمیر و تکمیل پروژه های نیمه تمام این حوزه اختصاص اعتبار صورت می گیرد و در بودجه ۱۴۰۰ نیز استمرار دارد.
وی همچنین درخصوص تنظیم وقت جلسات و دقت در رعایت زمان حرکت سفرهای هوایی و زمینی و عدم تداخل با وقت نماز نیز تأکید کرد.
دکتر زارع به گردشگرپذیر بودن گیلان و اینکه با فروکش کردن بیماری کرونا، میلیونها نفر گردشگر در طول سال همچون گذشته به استان وارد می شوند، اشاره و اضافه کرد: لازم است بازدیدهای میدانی علاوه بر ادارهکل راهداری و حمل و نقل جاده ای توسط شهرداری ها نیز از نمازخانه های بین راهی، رستوران ها، پارک ها و اماکن عمومی به صورت مستمر انجام گیرد و ضمن رفع نواقص ، شرایط لازم برای اقامه نماز بین راه و شهرها فراهم شود.
وی در خاتمه ابراز امیدواری کرد که همه توفیق آن را داشته باشیم خادمان نماز، مساجد، اسلام و قرآن و خادمان خوبی برای مردم باشیم.
فلاحتی؛رابطه نماز، جامعه و رشد انسان رابطه مستحکم است
آیت الله رسول فلاحتی نماینده ولی فقیه در گیلان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه نماز موجب تعالی روح و روان فردی انسان می شود اظهار کرد: هدایت اجتماع و اقتصاد جامعه بر مبنای عدالت، پاکی و طهارت از جمله نقش های اساسی نماز است.
وی به رابطه نماز و زکات در آیات قرآن اشاره کرد و افزود: در بیشتر جاهایی که کلمه نماز آمده، زکات نیز بیان شده بنابراین رابطه نماز و زکات به معنای توجه به جامعه و پاکی است.
امام جمعه رشت با بیان اینکه زکات به معنای رشد است، تصریح کرد: با زکات بخشی از مال از اموال انسان خارج می شود و این امر برای رشد انسان و جامعه است.
آیت الله فلاحتی رابطه نماز، جامعه و رشد انسان را مستحکم عنوان کرد و گفت: نماز زمانی در جامعه معنا پیدا می کند که مردم به زکات اموال خود توجه داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه پرداخت خمس و زکات موجب قبولی نماز می شود، بیان داشت: پرداخت خمس و زکات مال با نماز رابطه ناگسستنی دارند.
نماینده ولی فقیه در گیلان، رابطه نماز و مال را قابل توجه دانست و خاطرنشان کرد: در جامعه ای که نماز اقامه می شود باید پاکی در مال مورد توجه قرار گیرد.
مسابقه نماز خوانی در ایام الله دهه فجر در گیلان
حجت الاسلام والمسلمین حجازی رئیس ستاد اقامه نماز گیلان هم در این همایش با قدردانی از فعالان و دست اندرکاران ترویج وتوسعه فرهنگ اقامه نماز گفت: آموزش و پرورش برای گسترش فرهنگ نماز باید در تهیه جزوهای آموزشی و ارایه طرح های پژوهشی برای دانش آموزان اهتمام جدی داشته باشد.
وی همچنین از برگزاری مسابقه نماز خوانی در ایام الله دهه فجر خبر داد.
در این جلسه از کتاب با موضوع «چگونه نماز بخوانیم» به نویسندگی دکتر احمد هدایت پناه ودخترش بدریه هدایت پناه رونمایی شد و دستگاه های اجرایی برتر که در راستای توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز مقام کسب کرده اند، تقدیر شدند.
همچنین در پایان این جلسه؛ نماز جماعت در نمازخانه استانداری گیلان به امامت آیت الله فلاحتی نماینده ولی فقیه در استان و با حضور استاندار، معاونان و دیگر مدیران ستادی استانداری اقامه شد.
Wednesday, 27 November , 2024