برای پیشگیری از مصرف مواد مخدر که با محوریت شعار سال ۱۴۰۰ «یاریگران زندگی- مشارکت اجتماعی- پیشگیری از اعتیاد» می باشد از آلوده شدن خود و فرزندان مان به این معضل خانمان سوز به پیام های زیر توجه نماییم.

به گزارش صفیر گیلان،شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گیلان در هفته پیشگیری از مصرف مواد مخدر و مبارزه با آن شعار و پیامهایی را که خانواده ها باید به آن توجه و اهتمام داشته باشند منتشر  کرد که بخش پنجم  آن از نظرتان می گذرد.

*والدین گرامی :  آیا شما برای پیشگیری از گرایش  فرزندان‏تان به مصرف مواد مخدر و روان گردان‏ها اقدام کرده اید ؟

*والدین عزیز: آیا در منزل به گفتگوی خانوادگی اهمیت می‏دهید؟ صحبت کردن با فرزندان در باره عوارض و پیامدهای مواد و همچنین اصلاح نگرش و باورهای آنان ، اقدامی موثر برای مقتدر سازی آنان در برابر رفتارهای پرخطر خواهد بود.

 *نوجوانانی که دارای هیجان طلبی منفی نظیر پرخاشگری، خُلقیات تکانشی و دارای مشکلات روحی و روانی هستند احتمال دارد به مصرف ماری جوانا  مبادرت نمایند.

* والدین گرامی: بروز تغییرات ظاهری در دو هفته متوالی (مانند قرمز شدن چشم ها ، بی توجهی به نظافت فردی، کاهش بی دلیل وزن، مشکلات تنفسی) ، تغییرات عمده شخصیتی  و رفتاری مانند سرخوشی زیاد و خنده های بی مورد، اختلال در فعالیت های تفریحی و اجتماعی، بروز افکار خودکشی، اختلال در عملکرد بینایی و شنوایی در  فرزندان خود را جدی بگیرید.

* والدین عزیز:  بروز بی قراری و اضطراب، پرخاشگری و خوی تهاجمی، اختلال در تمرکز و ادراک، رفت و آمدهای مشکوک و دیر آمدن فرزند  به منزل، افسردگی ، کناره گیری از والدین، انزوا طلبی، بی‏انگیزگی برای ادامه تحصیل و ادامه زندگی، دیر آمدن به منزل و وجود وسایل مصرف مواد در اتاق فرزندان ، از جمله هشدارهای جدی در خصوص آغاز مصرف مواد در نوجوانان  است.

* آموزش مهارت های تصمیم گیری منطقی به فرزندان به منظور پرهیز از تصمیم گیری های ناگهانی، منفعلانه و احساسی، اقدامی موثر برای توانمند سازی آنان در برابر مصرف مواد مخدر و روان گردان می‏باشد.

* والدینی که فرهنگ گفتگوی خانوادگی را در منزل تقویت نموده و فضای منزل را یادگیرنده می‏نمایند، فرزندان آنان در برابر انحرافات رفتاری و مصرف مواد ، مقاوم‏تر خواهند شد.