فلاح میری با اشاره به اینکه یکی از آسیبهایی که بدبینی را نسبت به دستگاه قضایی و سایر سازمانهای تابعه برجسته میکند حضور افراد دلال و کارچاق کن است، اظهار داشت: این اشخاص با ادعای اعمال نفوذ در دستگاهها و مسئولان، از مردم اخاذی مینمایند.
وی با بیان اینکه علی رغم هشدارهایی که مکررا در رسانهها در خصوص این افراد داده شده است هنوز هم برخی مردم فریب ادعاهای دروغین کلاهبرداران را میخورند، افزود: در سال ۱۴۰۰ در مجموعه نظارتی دستگاه قضایی تعداد ۴۰ نفر از افرادی که ادعای اعمال نفوذ داشته و مبالغ هنگفتی را از طرفین پرونده به همین شیوه اخاذی کردهاند دستگیر شدند.
دادستان مرکز استان در ادامه خاطر نشان کرد: در دادگستری استان گیلان دو مرجع نظارتی حفاظت اطلاعات و واحد نظارت و ارزشیابی قضات به طور شبانه روزی اخبار واصله از مردم در خصوص این افراد را رصد کرده و در اغلب موارد مستندات را به دادسرای استان اعلام مینمایند و از ۴۰ نفر که در سال جاری دستگیر شدهاند اکثریت آنها به حبس محکوم و ۱۶ نفر جهت تحمل کیفر در زندان به سر میبرند.
وی با اشاره به اینکه مردم باید هشیار بوده و نباید فریب چنین ادعاهایی را بخورند تصریح کرد: در مواردی دیده شده است که افراد دلال از طرفین پرونده درخواست ارز یا اموال غیر منقول کرده و آنان نیز فریب خورده و چنین خواستههایی را فراهم نموده اند.
فلاح میری در ادامه افزود: برخی افراد مرتبط با دستگاه قضایی مانند وکلا و کارشناسان نیز برای جلب اعتماد چنین افرادی مرتکب جرم شده و اسناد دولتی مانند دادنامه و آراء قضایی را جعل نمودهاند که منجر به دستگیری آنان شده است.
وی در پایان از مردم خواست تا در موضوعات حقوقی و قضایی از افراد دارای دانش حقوق مکفی بهره گیرند و فریب دلالان که با عناوینی جعلی مانند قاضی دیوان یا دادگستری و یا سایر افراد که ادعای خلاف مبنی بر ارتباط با مسئولان قضایی را دارند، نخورند.
Tuesday, 26 November , 2024