رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان،

هجوم تغییر کاربری کشاورزی توسط افراد غیر بومی با کمک بومیان سود جو/ آنام ،جهش تولید برنج در گیلان را رقم می زند

  پرینت
هجوم تغییر کاربری کشاورزی توسط افراد غیر بومی با کمک بومیان سود جو/ آنام ،جهش تولید برنج در گیلان را رقم می زند
شناسه خبر : 62399 | تاریخ انتشار : 08 شهریور 1401 - 17:18 | 302 بازدید | تعداد دیدگاه : ۰ | ارسال توسط :

صفیر گیلان،محمدی با تاکید بر اینکه با کشت ارقام پرمحصول به دنبال جهش تولید برنج هستیم، افزود: آیین برداشت مکانیزه برنج در انزلی، در مزرعه ای صورت گرفت که در آن نوع آنام کشت شده بود و برای افزایش این رقم برنامه های مختلفی وجود دارد.

به گزارش پایگاه خبری صفیرگیلان؛صالح محمدی در نشست خبری با اصحاب رسانه در رشت با بیان اینکه اولین و مهم ترین فعالیت اقتصادی در گیلان باید در حوزه کشاورزی باشد، افزود: شرایط این استان و پتانسیل هایی که در حوزه کشاورزی وجود دارد بیشتر از سایر قسمت ها میتواند نمود داشته باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با تاکید بر اینکه نگاه در حوزه کشاورزی باید علمی باشد، اضافه کرد: در این راستا لازم است تا در عرصه کشاورزی با جدیت در بحث علم و دانش ورود کنیم و در راستای افزایش بهره وری در تمامی بخش ها اعم از دام، طیور، زراعت چوب، گیاهان دارویی با نگاه علمی وارد شویم.

وی با بیان اینکه نگاه ما در کشاورزی استان رویکرد علمی است، یادآور شد: تفاهیم هایی را با دانشگاه های گیلان و موسسات تحقیقاتی استان در این محور برقرار کردیم تا علم و دانشی که در دانشگاه ها تولید شده را به عرصه تولید بیاوریم و بر این باوریم تا این اتفاق نیفتد نمیتوانیم کشاورزمان را از این وضعیت درآمدی خارج کنیم.

محمدی افزود: اعتقاد ما این است که کشاورزی که در یک عرصه طلایی در حال فعالیت است، باید به ثروت برسد و اینجاست که رویکرد علمی میتواند کمک کند. باور من است که بحث شرکت های دانش بنیان‌ فوایدش برای همگان است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به این موضوع که امروز شرایط با توجه به تغییرات اقلیمی و کاهش باران بسیار حساس شده است، گفت: حتی در قاره اروپا هم گرمای سختی را داریم اما باید نسبت به طبیعت و سرزمینی که در آن بدنیا امدیم وفادار باشیم.

وی ادامه داد: دیروز در همین جا میزبان معاون وزیر و امور اراضی کشور بودیم و ایشان گفتند که وقتی وارد استان گیلان میشوم استان را بکر میدانم، برخلاف سایر استان ها که ساخت و ساز ها در همه جا دیده میشوند.

محمدی در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: در شرایط تحریمی تنها بخشی که توانست اقتضاد را سرپا نگه دارد، بخش کشاورزی بود و اگر سرمایه گذاری در گونه تاس ماهیان، زراعت برنج و زراعت چوب، صورت بگیرد قطعا شرایط بهبود پیدا خواهد کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان اظهار کرد: طی سفر ریاست جمهوری به گیلان اعتبارات خوبی برای بخش کشاورزی در نظر گرفته شد و این به این دلیل است که این اعتماد ایجاد شده که استان گیلان قابلیت هایی دارد که سرمایه گذاری در این استان اثراتش برای کل کشور است.

محمدی با تاکید بر اینکه در شالیزارهای گیلان، غذای بیش از ۲۰ میلیون ایرانی را تهیه میکنیم، گفت: در حوزه مرغ به رتبه ۳ کشوری رسیدیم و این نشانگر آن است که سرمایه گذاری در این حوزه ها امنیت بالایی برای سرمایه گذاری دارد.

وی ادامه داد: در حوزه برنج هم امسال علیرغم اینکه در زمستان گذشته بارش کمی داشتیم و سد سپیدرودی که ۱۸۲ هزار هکتار از شالیزارها به آن وابسته است دچار مشکل بود، با برنامه ریزی های انجام شده بیشترین محصول را طی چند سال گذشته امسال برداشت می کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه تاکنون ۸۰ هزار هکتار از شالیزارهای استان برداشت شده که عملکرد شالیزارها مطلوب است، ادامه داد: امسال پیش‌بینی شده یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن شلتوک از زمین‌های زراعی استان برداشت شود و برنامه جهاد کشاورزی افزایش ظرفیت‌ها و میزان تولید برنج است.

محمدی با تاکید بر اینکه با کشت ارقام پرمحصول به دنبال جهش تولید برنج هستیم، افزود: آیین برداشت مکانیزه برنج در انزلی، در مزرعه ای صورت گرفت که در آن نوع آنام کشت شده بود و برای افزایش این رقم برنامه های مختلفی وجود دارد.

وی با اشاره به اهمیت بالای امنیت غذایی گفت: تجربه تحریم و جنگ اوکراین برای ما این بود که در شرایط سخت دنیا غلات را به راحتی در اختیار ما نمی گذارد و از غلات به عنوان سلاح استفاده میکند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در بخش دیگری از اظهارات خود بر لزوم حفظ عرصه‌های تولید در استان گیلان تأکید کرد و افزود: از هجوم برای تغییر کاربری توسط افرادی که از استان های دیگر به گیلان می‌آیند، جلوگیری می کنیم اما متاسفانه بعضی ها برای سود زودگذر چندساله راهنمای این افراد هستند که در این راستا نیز باید پیشگری شود.

محمدی متذکر شد: بارها گفته شده خط قرمز سازمان کشاورزی خارج‌کردن عرصه های حاصلخیز کشاورزی از چرخه تولید است و باید این عرصه ها حفظ شود.

وی در پایان گفت: امروز شاهد این هستیم که به نام سرمایه‌گذاری وارد استان میشوند و به بهانه ایجاد شغل، در راستای خارج کردن شالیزارهای ما اقدام می‌کنند

برچسب ها
نوشته های مشابه
میانگین مصرف کود کشاورزی در ایران با میانگین مصرف دنیا
رسانه ها با تولیدات محتوایی هنری چون «آرش زمانه» به جنگ ترکیبی دشمن برود
عباس نژاد رئیس شورای شهرستان رشت شد
سرقت حدود ۱۶۰ هزار کیلوگرم شبکه های توزیع برق گیلان از ابتدای سال!
انتقاد رییس شورای شهر رشت از تعطیلی آب نمای بوستان ملت / بررسی بسته های سرمایه گذاری بوستان ملت رشت
جزئیات تغییر تعرفه‌های آب از ابتدای مهرماه؛ آب بها گران شد!
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شما باید وارد سایت شوید تا بتوانید نظر دهید.