صفیر گیلان/برگزاری نشست مشورتی روسای شوراهای اسلامی و شهرداران مراکز استانها در رشت می‌بایست موجب جلب توجه کشوری و بهره مندی از اعتبارات ملی برای توسعه رشت شود

صفیر گیلان/به گزارش دفتر روابط عمومی شورای اسلامی شهر رشت سید حسین رئیس کمیسیون توسعه پایدار این شورا در کارگروه توسعه و عمران مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی و شهرداران مراکز استانها در رشت گفت:عنوانی که برای هفتاد و چهارمین نشست مشورتی روسای شوراهای اسلامی و شهرداران مراکز استانها در نظر گرفته شده ؛حکمرانی دولتی و حکمروایی شهری است ،پرداخت به governance که تعبیر به حکمرانی و حکمروایی و حکومت کردن می شود را امری پسندیده می بینم اما ما عموما در چنین جلساتی به مشکلات می پردازیم تا مسائل .

وی افزود:حکمرانی بیشتر به فرایند سیاست گذاری و خطی مشی گذاری معطوف است. قوانینِ یک سیستم که تعارضات میان بازیگران آن عرصه را مدیریت می کند.در جلسه امروز تضارب نظری میان دو تن از اعضای شورا از دو شهر مختلف در خصوص کارایی چنین نشستهایی شکل گرفت و به چرایی آن میبایست اندیشید.

رضویان در ادامه گفت:در دهه ۱۹۸۰ وقتی حکمروایی خوب مطرح شد هدف مشارکت،شفافیت،وفاق عمومی،حاکمیت قانون،پاسخگویی و حقوق مساوی بود.دوباره به عنوان نشست اشاره میکنم؛حکمرانی دولتی و حکمروایی شهری. آگاهید از حکمرانی مفاهیم استبدادی به ذهن متبادر میشود و در مقابل حکمروایی خوب به حقوق شهروندی اشاره دارد.
عضو شورای شهر افزود:سه رکن این حکمروایی خوب چه کسانی هستند؟دولت،جامعه مدنی و بخشی خصوصی.اگر قرار است بنابر فرموده آن همکار شورایی ما از شهر اردبیل چنین جلساتی انتزاعی نباشد پس این حکمروایی میبایست برای شهروند ما بهبود شرایط اجتماعی و اقتصادی را به همراه داشته باشد.در دولت مدرن ،نهاد مدیریت شهر صف مواجهه شهروند با نهاد قدرت است امروز این رابطه به چه نحوی است؟ متاسفانه وضعیت به نحوی است که شهروند خود را مستاجری میبیند که در ازای زیستن در یک گستره جغرافیایی در موضوعات مختلف به شهرداری پول پرداخت می کند و او دخیل در حکمروایی نیست و حکمرانی نیز پاسخی دلخواه به نیازهای او نیست.این بحران ناکارآمدی است که موجب بحران مشروعیت شده و این بحران مشروعیت موجب به چنین تشتت در دیدگاه دو عضو شورا از دو شهر مختلف است.

سید حسین رضویان در ادامه گفت:همه بدنبال مدیریت یکپارچه شهری هستند اما آیا مدیریت شهری فقط چگونگی ارتباط متقابل شهرداری با اداراتی چون آب،برق،گاز و نظایر آن است؟ اصلا بازیگران عرصه مدیریت یک شهر چه کسانی هستند؟من خود پاسخ میدهم؛نهادهای دولتی، شهرداری،شورای شهر،بخش غیر رسمی،بخش خصوصی و شهروندان.پرسش اینجاست شهروند چه جایگاهی در مدیریت شهر دارد؟ و آیا برگزاری جلسات برای حکمروایی شهری موجب بهبود کیفیت زیستن او می شود؟

رئیس کمیسیون توسعه پایدار شورای شهر رشت در انتها با تشکر از رئیس شورا و شهردار بابت میزبانی این نشست در رشت گفت:برگزاری نشست مشورتی روسای شوراهای اسلامی و شهرداران مراکز استانها در رشت می‌بایست موجب تغییر و جلب توجه کشوری و بهرمندی از ردیف ها و اعتبارات ملی برای توسعه رشت و اجرای کلان پروژه‌های عمرانی در این شهر شود که امیدوارم با اخذ مصوبه لازم در اختتامیه این مهم برآورده شود .