صفیر گیلان/مدیرکل بهزیستی گیلان با اشاره به طرح خانوادهمحور نگهداری معلولان بیان کرد: در حال حاضر ۳۳۰ خانواده با دریافت کمکهزینه، بهجای واگذاری فرزندان خود به مراکز، مسئولیت نگهداری آنها را برعهده دارند
به گزارش خبرنگار صفیر گیلان از رشت، رضا جعفری، مدیرکل بهزیستی گیلان امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن قدردانی از تلاش خبرنگاران در پوشش شفاف اقدامات اجتماعی و حمایتی دستگاهها، اظهار کرد: خبرنگاران پل ارتباطی دستگاههای اجرایی با جامعه هستند و نگاه تخصصی و آیندهنگر آنان، مسیر سیاستگذاری دقیق را هموار میکند.
وی با اشاره به نقش مهم رسانهها در حوادث اخیر و جلوگیری از تشویش اذهان عمومی گفت: رسالت رسانهها در حفظ آرامش روانی و اجتماعی جامعه در بحرانهای اخیر، نشاندهنده جایگاه خطیر این حرفه در امنیت اجتماعی کشور است.
اقدامات بهزیستی گیلان در حوزه حمایتهای اجتماعی
مدیرکل بهزیستی گیلان با ارائه گزارشی از عملکرد یکساله این سازمان بیان کرد: سازمان بهزیستی بالغبر ۷۰ فعالیت تخصصی را در دستور کار دارد که حمایت از زنان سرپرست خانوار از اولویتهای اصلی آن است.
جعفری با بیان اینکه هماکنون ۱۱۶ هزار زن سرپرست خانوار در گیلان تحت پوشش مستمری بهزیستی هستند و طبق برنامهریزی صورتگرفته، در سال ۱۴۰۴ هیچ زن پشت نوبت مستمری نخواهد ماند، افزود: یک هزار و ۴۵۶ زن سرپرست خانوار تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی و ۲۵۹۳ نفر از زنان و دختران روستایی و عشایری نیز از خدمات صندوق بیمه اجتماعی برخوردار هستند.
خدمات به کودکان بیسرپرست و بدسرپرست
وی با اشاره به قانون حمایت از کودکان و نوجوانان مصوب ۱۳۹۲ گفت: در حال حاضر ۲۳ خانه کودک و نوجوان فعال است که ۲۲۱ فرزند در آنها نگهداری میشوند و از حمایتهای آموزشی، درمانی و معیشتی برخوردارند، سال گذشته نیز ۷۷ مورد فرزندخواندگی موفق داشتیم و سیاست اصلی سازمان، خانوادهمحوری و بازگرداندن کودک به محیط خانواده است.
مدیرکل بهزیستی گیلان با بیان اینکه ۱۶ شهرستان گیلان دارای پایگاه اورژانس اجتماعی فعال هستند، افزود: تنها یک شهرستان در شرق استان هنوز فاقد مرکز مستقل است که با حمایت سازمان، ارتقا خواهد یافت.
جعفری موارد تماس با خط مشاوره ۱۴۸۰ را حدود ۳۸ هزار مورد عنوان کرد و گفت: خدمات مشاورهای در حوزههای کودکآزاری، همسرآزاری، اقدام به خودکشی، فرار از منزل، سالمندآزاری و غیره بهصورت ۲۴ ساعته در حال ارائه است.
۶۵۵ هزار نفر از آموزشهای پیشگیری از اعتیاد بهرهمند شدند
وی از بهرهمندی ۶۵۵ هزار نفر از برنامههای آموزش پیشگیری اولیه از اعتیاد خبر داد و بیان کرد: ۱۵ درصد از مهدهای کودک شهری و روستایی گیلان با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر، آموزشهای ویژهای در این زمینه ارائه کردهاند.
مدیرکل بهزیستی گیلان همچنین به اجرای کارزارهای پیشگیری در مدارس، جوامع محلی و ادارات اشاره کرد و گفت: استفاده از ظرفیت رسانهها برای آگاهیبخشی در این زمینه ضروری است.
جعفری تعداد افراد تحت درمان در کمپهای میانمدت و مراکز ماده ۱۵ و ۱۶ در سال گذشته را یک هزار و ۵۰ نفر اعلام کرد و گفت: از این میان، ۵۶۴ نفر معتاد متجاهر با دستور قضایی و همکاری نیروی انتظامی پذیرش شدند.
خدمات به جامعه معلولان، سالمندان و افراد نیازمند
وی تعداد معلولان دارای پرونده در استان را ۵۱ هزار و ۶۵۷ نفر اعلام کرد و گفت: ۳۵ هزار و ۹۰۰ نفر از این عزیزان از حمایتهای مالی مستمر بهرهمند هستند و خدماتی نظیر توانبخشی، فیزیوتراپی، گفتاردرمانی، وسایل کمکحرکتی و مراقبت در منزل به آنها ارائه میشود.
مدیرکل بهزیستی گیلان با اشاره به طرح خانوادهمحور نگهداری معلولان بیان کرد: در حال حاضر ۳۳۰ خانواده با دریافت کمکهزینه، بهجای واگذاری فرزندان خود به مراکز، مسئولیت نگهداری آنها را برعهده دارند.
پوشش ۱۳۶۵ روستا و اجرای طرح CBR
به گفته جعفری، طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه (CBR) در یک هزار و ۳۶۵ روستای استان اجرا شده و حدود ۹۱۰ هزار نفر از خدمات آن بهرهمند شدهاند، همچنین ۲ هزار و ۵۲۲ سالمند در این طرح مشارکت فعال دارند و ۵۸۹ شورای محلی در اداره آن نقشآفرین هستند.
وی با اشاره به اقدامات بهزیستی در حوزه تأمین مسکن افزود: سال گذشته ۵۴ واحد مسکونی تحویل مددجویان شد و امسال ۷۲۸ واحد در برنامه ساخت قرار دارد، همچنین در حوزه درمان، ۱۶ هزار و ۵۷۴ نوزاد در طرح غربالگری شنوایی و یک هزار و ۶۹۰ نوزاد در طرح غربال بینایی بررسی شدند.
به گفته مدیرکل بهزیستی گیلان، در سال گذشته، ۴۹۸ دانشآموز و دانشجو از کمکهزینه تحصیلی سازمان بهرهمند شدند که ۱۴ درصد در دانشگاههای دولتی و ۸۶ درصد در دانشگاههای آزاد و غیرانتفاعی تحصیل میکردند.
مشارکتهای مردمی، خیریهها و ظرفیت نهادهای دینی
جعفری به نقش مهم خیریهها، سازمان اوقاف و دادستانی در تأمین بستههای معیشتی، لوازمالتحریر و جهیزیه اشاره کرد و گفت: برنامههایی نظیر «یلدای مهربانی» و «جشن عاطفهها» با استقبال خیرین و مشارکت عمومی همراه بود.
وی از طرح «ایران همدل» بهعنوان محور جذب داوطلبان اجتماعی یاد کرد و افزود: با مشارکت مردمی، بسیاری از نیازهای فوری مددجویان تأمین میشود.
جعفری از برنامهریزی برای راهاندازی مرکز رفاه سالمندان در رشت خبر داد و بیان کرد: این مرکز ویژه سالمندان زوج است و در آن خدمات سلامت، توانبخشی و رفاهی بهصورت متمرکز ارائه میشود و تلاش میکنیم بهزودی رشت بهعنوان یکی از ۱۰ شهر دوستدار سالمند کشور به ثبت برسد
- نویسنده : زلیخا صفری راسته کناری
Wednesday, 16 July , 2025