مدیرکل نوسازی مدارس گیلان، از افزوده شدن ۳۵ فضای آموزشی شامل ۱۴۲ کلاس درس با زیربنای ۱۵ هزار مترمربع به فضاهای آموزش اداره کل آموزش و پرورش استان تا پایان سال ۱۴۰۱ خبر داد.
به گزارش صفیر گیلان؛علی دقیق، با بیان اینکه ۳۱۱ هزار دانش آموز گیلانی در ۳۲۰۰ فضای آموزشی شامل ۱۷ هزار کلاس درس با زیربنای بیش از یک میلیون و ۶۵۰ هزار مترمربع مشغول تحصیل هستند، اظهار کرد: در حال حاضر ۱۰۷ پروژه شامل ۵۲۰ کلاس درس با زیربنای بیش از ۹۲۰۰ مترمربع در اقصی نقاط استان در دست اجرا داریم.
وی از افزوده شدن ۳۵ فضای آموزشی شامل ۱۴۲ کلاس درس با زیربنای ۱۵ هزار مترمربع به فضاهای آموزش اداره کل آموزش و پرورش استان تا پایان سال ۱۴۰۱ خبر داد و تصریح کرد: مهر امسال ۱۵ فضای آموزشی شامل ۶۸ کلاس درس و دهه فجر امسال ۲۰ مجموعه آموزشی شامل ۷۴ کلاس درس را به آموزش و پرورش استان تحویل می دهیم.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گیلان در گفت وگوی ویژه خبری باران، سرانه فضای آموزشی استان را ۵.۳۱ مترمربع به ازای هر دانش آموز دانست و تصریح کرد: این شاخص در سطح کشور ۵.۲ مترمربع بوده که ۰.۱۱ مترمربع از سرانه استان کمتر است.
دقیق با بیان اینکه سرانه فضای آموزشی در نواحی دارای تراکم دانش آموزی بالا مانند تالش پایین تر است، عنوان کرد: بیشترین ردیف اعتباری سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس مربوط به تخریب و بازسازی مدارس است، یعنی مدرسه قدیمی را تخریب و مدرسه جدید را احداث می کنیم و لذا به سرانه افزوده نمی شود و باید مدرسه جدید بسازیم تا سرانه افزایش پیدا کند.
وی با اشاره به اجرای ضابطه مکان یابی فضاهای آموزشی با تاکید بر عدالت در ساخت فضاها و توجه به مناطق کم برخوردار دارای تراکم دانش آموزی بالا، خاطرنشان کرد: یکی از رسالت های سازمان نوسازی مدارس استفاده از ظرفیت خیرین مدرسه ساز است و لذا ۲۴ سال از تشکیل مجمع خیرین مدرسه ساز گیلان می گذرد و تاکنون موفق به جلب مشارکت ۳۴۰ خیر در ساخت ۳۵۰ فضای آموزشی با بیش از ۱۵۰۰ کلاس درس شدیم.
مدیرکل نوسازی گیلان، طرح «آجر به آجر» را در راستای ترویج فرهنگ مدرسه سازی و رفع نقیصه کمک های خرد دانست و متذکر شد: تاکنون چهار پویش را اجرایی کردیم و گیلان از حیث مبلغ مشارکت استان دوم و از حیث تحقق مشارکت استان اول بوده است.
وی از جمع آوری کمک نیم میلیارد تومانی با مشارکت ۱۰۰ هزار نفر در طرح «آجر به آجر» گیلان خبر داد و اضافه کرد: مدرسه شهید الیاس باقری دهکده قدس کلاچای که دارای ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی است، از محل پویش های «آجر به آجر» در حال اجراست. پویش پنجم نیز تحت عنوان «صحن حرم؛ مدرسه ام» از دهه کرامت آغاز شده و تا عید غدیر ادامه دارد.
دقیق، هشت مدرسه طرح «آجر به آجر» را ویژه دانش آموزان استثنایی دانست و بیان کرد: هشت نفر از شرکت کنندگان در این پویش خادم افتخاری حرم رضوی خواهند شد.
وی با بیان اینکه در چهار سال گذشته پنج فضای آموزشی در رشت، دو فضای آموزشی در رودسر، یک مدرسه در لنگرود و یک کارگاه را برای دانش آموزان با نیاز ویژه به آموزش و پرورش استان تحویل دادیم، خاطرنشان کرد: سالانه اعتباراتی برای تعمیرات و تجهیزات مدارس استثنایی داریم و گیلان با ۶۳ فضای آموزش استثنایی، تاکنون دو میلیارد تومان برای تعمیر و تجهیز هزینه کرده است.
مدیرکل نوسازی گیلان از ساخت ۷۸ فضای آموزشی با سازه های نوین در گیلان و اجرای ۱۹ فضای ۵۵ کلاسه خبر داد و بیان کرد: اولین مجتمع آموزشی ۸۰۰۰ مترمربعی با مدیریت سبز را ویژه سه مقطع ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم در مسکن مهر رشت در دست اقدام داریم.
وی لازمه مدیریت سبز را استفاده از انرژی های پاک دانست و خاطرنشان کرد: طی پنج سال گذشته اقدام به هوشمندسازی مدارس کردیم و هر مدرسه حداقل یک کلاس هوشمند دارند؛ البته کرونا نیاز به هوشمندسازی را افزایش داد و اعتبارات ویژه در این بخش اختصاص دادیم.
دقیق با بیان اینکه جشنواره «مدارس آینده» با مشارکت شرکت های دانش بنیان از مهر ۱۴۰۱ برگزار می شود، گفت: در حال حاضر تمامی بخاری های نفتی و گازی غیر ایمن را از مدارس استان جمع آوری کردیم و کلیه مدارس جدید دارای زیرساخت های سرمایشی هستند.
Monday, 25 November , 2024