عزیزی با انتقاد از بیان مطلب باز سازی زیر ساخت فاضلاب شهری رشت تا عصر ظهور  توسط مدیر عامل فاضلاب استان گفت: ما استان آسیب پذیر داریم و بحث فاضلاب و آب شرب مهم است و باید اهمیت موضوع درک شود زیرا به جسم و سلامت مردم صدمه می زند. 

اختصاصی/صفیر گیلان؛هشتاد و نهمین  جلسه شورای اسلامی شهر رشت پیش از ظهر امروز شنبه (۳ تیر ۱۴۰۲) در ساختمان جلسات شورا در رشت با حضور شوقی شهردار رشت و علیپور مدیر شرکت آب و فاضلاب گیلان برگزار شد.

محمد حسین واثق کارگرنیا امروز در هشتاد نهمین جلسه علنی شورا در ساختمان جلسات شورای رشت با اشاره اسیب های مواد مخدر  در جامعه گفت: امروز مواد مخدر به آشپزخانه هایمان راه یافته که جا دارد مجموعه ستاد مبارزه با مواد مخدر بیشتر ورود کند.

رئیس شورای اسلامی شهر رشت با تبریک هفته قوه قضاییه  و تسلیت شهادت ۷۲ شهید بی گناه به ویژه شهید بهشتی گفت: امید است قوه قضاییه عدالت را به شکل درست و محترمانه اجرایی کند.

 *دومین سالانه شهر خلاق خوراک رشت طبق تعریف سازمان یونسکو نبود

عزیزی عضو شورای شهر رشت در هشتاد و نهمین جلسه علنی شورا در ساختمان جلسات شورای رشت ضمن تقدیر از رسانه به جهت تدوینگری اظهارات مدیران گفت: ما یک پل عابر پیاده در جانبازان را داریم که مطالبه مردمی است و این مطالبه گری شورا را می رنجاند.

وی تاکید کرد اگر این پل قابل باز سازی است تعجیل در بازسازی شود  وگرنه به جهت خطر آفرین بودن به شکل پله برقی و یا آسانسور تداعی شود.

عضو شورای اسلامی شهر رشت مدیریت شهری را مدیریتی پاسخگو در اتفاقات خواند و تاکید کرد: اگر در این پل برای مردم و شهروند اتفاقی بیافتد همه ی ما مورد بازخواست قرار می گیریم.

وی با انتقاد از برگزاری  دومین سالانه شهر خلاق خوراک رشت  که با هزینه های بالا و دعوت از میهمانان خارج از استان و پذیرایی آنها صورت گرفت گفت: این جشنواره شهر خلاق طبق تعریف سازمان یونسکو نبود وعلاوه بر اینکه  رسانه ها هم در این رویدار حضور  پر رنگ نداشتند شهروندان هم بی اطلاع بودند.

وی با ابراز تاسف از اینکه ما مدیران استادان فرصت سوزی هستیم گفت: خیابان سرگل  به سعدی که بازگشایی آن مورد تاکید بود به یک شعر داغ و شعار تبدیل شده است زیرا نزدیک به سه دهه به مردم و شهروند این مسیر و منطقه با وعده رنج دادیم.

عزیزی کمبود مخزن زباله را در سطح شهر  رنج آور برای شهروند  خواند و افزود: با دپوی زباله شانیت شهروند  مورد بی احترامی است.

عضو شورای اسلامی شهر رشت به روشنایی معابر  در خیابان شیون فومنی در مسیر جاده جیرده اشاره و اظهار نمود: برای روشنایی این مسیر تا شهرک سفید رود به جهت تصادفات مکرر باید با طرح و پیگیری رفع شود..

عزیزی شهر رشت را متاثز از یک مشکل زرگ  ناشی از دو رودخانه زرجوب و گوهر رود خواند و افزود: الودگی این رودخانه به زندگی و سلامت مردم بر می گردد .

*انتقاد از بیان باز سازی زیر ساخت فاضلاب شهری رشت تا عصر ظهور

وی خدمات رسانی به حاشیه های شهر رشت را کم رنگتر از همیشه خواند و گفت: امروز قرار داد فاضلاب شهری در رشت بسته شده در حالی که از حاشیه نشینی و مشکلات فاضلاب آنها  در این قرار داد خبری نیست.

عضو شورای اسلامی شهر رشت بزرگترین چالش  شهر رشت را زیر ساخت ها دانست و گفت: خدمات رسانی شهرداری رشت به حاشیه شهر مطلوب نیست.

عزیزی با انتقاد از بیان مطلب باز سازی زیر ساخت فاضلاب شهری رشت تا عصر ظهور  توسط مدیر عامل فاضلاب استان گفت: ما استان آسیب پذیر داریم و بحث فاضلاب و آب شرب مهم است و باید اهمیت موضوع درک شود زیرا به جسم و سلامت مردم صدمه می زند.

وی خواستار شد تا دیپلماسی حاکمیتی  در مجموعه آب و فاضلاب بیشتر شود گفت: با دیپلماسی خوب می توان اعتبارات کشوری را برای ادای حق مردم بیشتر کنیم.

در هشتادو نهمین جلسه شورای شهر رشت حسینی به عدم توجه به تالاب عینک  که مطالبه شورا است اشاره نمود.

*اختصاص ۵ میلیارد تومان برای بازسازی اجرای خطوط آب و فاضلاب از محل تهاتر نفت در شهر رشت

 مازیار علیپور مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گیلان که در هشتا دو نهمین جلسه شورای شهر رشت حضور داشت گفت: ما از منابع مختلف برای پروژه آب و فاضلاب رشت بهره گرفته ایم که در ماده ۵۶ از وام بانک جهانی  و در نهایت این پروژه با ۵۲۰  میلیارن تومان اعتبار و کل اعتبار ۱۱۵۹ میلیارد تومانی  با یک شرکت پیمانکار بسته شد.

 وی از خرید ۱۰ کیلومتر لوله برای پروژه فاضلاب رشت خبر داد و گفت:توافق ما با پیمانکار اینکه در تمام جبهه هم لوله گذاری  و هم ایستگاه ها است تا کار شروع و دستگاهها آلمانینصب تا انشالله ظرف ۳۶ ماه آینده  کار با دستور استاندار به اتمام برسد.

وی تخصیص اعتبارات سفر ریاست جمهوری را یک مطالبه شرکت آب و فاضلاب خواند و گفت:پیش‌بینی تأمین سرمایه از محل تهاتر نفت در بودجه ۱۴۰۲ به مبلغ ۵ میلیارد تومان نیز مورد نگاه ماست.

وی در پاسخ به سوال عضو شورا در مورد اینکه کی فاضلاب شهر رشت و مشکلات آن  دو رودخانه حل می شود گفت: انشالله تا عصر ظهور این اتفاق بیافتد  زیرا زمانی پروژه تمام می شود که مردم مزه کار را بچشند نه اینکه هر وقت یک کار انجام و بعد رها شود و در واقعه کار تکه تکه شود.

وی مهمترین چالش شرکت آب و فاضلاب گیلان را که باعث عدم توجه به محلات کم برخوردار نیز می شود دریافت کم مطالبات شرکت آب و فاضلاب و هزینه پایین آب بها و نداشتن وصولی های خوب دانست و گفت: امروز شرکت گوهر رود با هماهنگی شهرداری و با نظم کار را شروع می کند و مدیران گاز و برق نیز با برنامه ریزی کنار این پروژه باشند تا کار با سرعت پیش برود.

*بی توجهی شرکت آب و فاضلاب گیلان به حاشیه شهر رشت

سپس رمضانی گفت: مشکل فاضلاب رشت کی حل می شود و باید فکری مجموعه آب و فاضلاب گیلان داشته و حتی استاندار و نمایندگان را پای کار بیاورد.

وی افزود: بنده به عنوان عضو شورا بارها با شما و مجموعه شما تماس گرفتم  زیرا در جلوی بیمارستان توتونکاران فاضلاب ساختمان مستقیم به خیابان خروجی داشت و ما مجبور شدیم به عمرانی شهرداری برای رفع مشکل زنگ بزنیم.

رمضانی عضو کمیسیون ماده صد شهرداری رشت با انتقاد از بی توجهی شرکت آب و فاضلاب گیلان به منطقه حاشیه شهر رشت به ویژه آج بیشه،آب اسیاب،پاسکیاب و … در پروژه فاضلاب  شهر رشت گفت: مطرح نمود این موضوع توسط رئیس اداره زیر مجموعه شما مبنی بر اینکه شورای شهر رشت مشکل برای آب و فاضلاب ایجاد می کند درست نیست.

وی افزود: بنده فقط اعتراض کردم که تمام شهر را با کنده کاری خاکی نکنید و کار را تکه تکه انجام و به اتمام برسانید و بعد جای دیگر را کنده کاری کنید.

کریمی کرنق عضو شورای رشت هم در این جلسه از نداشتن فاضلاب بیشتر محلات رشت که برای مردم رنج آور است ابراز گله مندی نمود و گفت: در بسیاری از مسیر های شهر رشت که شهرداری برای جمع آوری آب سطحی لوله گذاری نمود شرکت آب و فاضلاب گیلان فاضلاب را در این لوله ها رها نمود و نمتاسفانه لایروبی هم انجام نمی شود.

 

*مدیریت یک فن و هنر است

رضویان  عضو دیگر شورای شهر رشت هم در هشتاد و نهمین جلسه شورا مدیریت را یک فن و هنر خواند و گفت: در این فن باید وجه هنر غالب بر مدیریت شود.

رضویان خواستار تغییر نگرش در شرکت آب و فاضلاب گیلان شد و افزود: شما نگرش کلی محور را به کیس محور تغییر دهید.

وی اتمام فاضلاب شهر رشت را یک مسئله نا کارآمدی از نگاه شهروند دانست و گفت: رودخانه زرجوب و گوهر رود ۱۷ کیلومتر فضای شهر رشت را گرفته  و نیاز است این دو رودخانه به فاضلاب گره بزنیم و یا اینکه نسخه درمان برای رودخانه های رشت در طرح جدید پیش بینی شود.

رضویان با پیشنهاد لوله گذاری کناره های رودخانه برای ورود فاضلاب را ساده ترین روش خواند و گفت: با کم شدن حجم فاضلاب های ورودی دو رودخانه با لایروبی و ایجاد سد لاستیکی می توان موضوع را جمع کرد.

*وام بانک جهانی برای رفع مشکل فاضلاب رشت چه شد؟

سماکچی عضو شورای شهر رشت با خواندن دعای فرج  در خصوص رفع بروکراسی اداری گفت: بنده وقتی وارد محلات رشت می شوم به شخصه شرمنده مردم می شوم  و اینکه وجدانمان کجاست  و چگونه باید جواب بدهند آنانی که اعتبارات  سازمان بانک جهانی را برای رفع مشکلات فاضلاب حاشیه رشت  بر باد دادند.

سماکچی عدم هماهنگی را بزرگترین مشکل خواند و گفت: خط پروژه را با زمان بندی بگیرید و با زمان و بودجه تمام کنیم با حرف نه بلکه با کار جهادی و مدیریت جهادی.

*شهرداری رشت کنار آب و فاضلاب شهری است

شوقی شهردار رشت  نیز در جلسه هشتاد و نهم شورای شهر رشت گفت: شهرداری کنار آب و فاضلاب است .

وی تاکید کرد : شرکت آب و فاضلاب باید لیست حفاری های خود را در شهر رشت به کارشناسان ما بدهد تا با اتمام پروژه فاضلاب ما آسفالت را انجام دهیم نه اینکه ما مسیر و معابر را آسفالت کنیم بعد شرکت فاضلاب کنده کاری کند که این به مشکلات شهروند اضافه می شود.

شهردار رشت در این جلسه به مبحث دو فوریت که جلسه برگزار شد اشاره و افزود: ما با جلسات که با کمیسیون عمران و بودجه و ترافیک داشتیم هماهنگی و جابجایی اعتبارات انجام شده و من از اعضای شورا خواستارم تا به جهت اینکه در نیمه اول سال هستیم برای انجام سریع کار به دو فوریت رای بدهند.

  • نویسنده : تنظیم؛زلیخا صفری راسته کناری