در راستای پیگیری میزان تحقق تکالیف ابلاغی دبیر شورای عالی مناطق آزاد در بخش جذب سرمایه گذاری خارجی، رئیس هیات مدیره و مدیر عامل سازمان منطقه آزاد انزلی با همراهی معاون اقتصادی و سرمایه گذاری و مدیران مرتبط از پروژه های سرمایه گذاری خارجی جدید جذب شده در بخش صنعت بازدید کرد.
به گزارش پایگاه خبری صفیر گیلان، در راستای پیگیری میزان تحقق تکالیف ابلاغی دبیر شورای عالی مناطق آزاد در بخش جذب سرمایه گذاری خارجی، رئیس هیات مدیره و مدیر عامل سازمان منطقه آزاد انزلی با همراهی معاون اقتصادی و سرمایه گذاری و مدیران مرتبط از پروژه های سرمایه گذاری خارجی جدید جذب شده در بخش صنعت بازدید کرد.
عیسی فرهادی در حاشیه این بازدید اظهار کرد: با توجه به ابلاغ تکلیف ۱۰ میلیون یورویی برای تحقق سرمایه گذاری خارجی در زمستان ۱۴۰۱، خوشبختانه سرمایه گذاری خارجی صورت گرفته در حوزه صنعت منطقه آزاد انزلی در سه ماهه چهارم سالجاری پیشرفت خوبی داشته است. در این راستا برخی از واحدهای جدید صنعتی سرمایه گذاری خارجی تا قبل از پایان سالجاری به بهره برداری می رسند و بخشی دیگر عمدتا در فاز توسعه ای شرکتهای صنعتی قبلی با سرمایه گذار خارجی در نیمه اول سال ۱۴۰۲ به بهره برداری خواهند رسید و به این ترتیب بر توان تولیدی شرکتهای منطقه افزوده خواهد شد.
وی ضمن ابراز رضایت از پیشرفت سرمایه گذاری های خارجی صورت گرفته در بخش صنعت با تاکید بر اینکه واحدهای در حال احداث باید هرچه سریعتر به مرحله بهره برداری برسند، افزود: در سال آینده با ادامه این روند و ورود شرکتهای جدید سرمایه گذاری خارجی و همچنین ایرانیان مقیم خارج کشور خصوصا در حوزه بنادر ، لجستیک و گردشگری مسیر روبه رشد سرمایه گذاری خارجی در منطقه دنبال خواهد شد تا شاخص های سرمایه گذاری خارجی با جهش قابل توجه ای مواجه گردند.
وی تصریح کرد: منطقه آزاد انزلی در راستای پیگیری تحقق تکالیف زمستانی ابلاغی از سوی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد در بخش سرمایه گذاری خارجی خود را مکلف به پیگیری مشکلات احتمالی این واحدهای تولیدی با اختیارات حاصل از ماده ۶۵ احکام دائمی برنامه های توسعه و همچنین با برنامه های مقررات زدایی دبیرخانه شورای عالی می داند.
در این راستا یکی از مهمترین پروژه های سرمایه گذاری خارجی که پیشرفت فیزیکی قابل ملاحظه ای در فصل زمستان سالجاری داشته است طرح توسعه کارخانه یونچنگ پلیت میکینگ است.
فرهادی ادامه داد: این واحد صنعتی جدید توسط سرمایه گذار خارجی چینی در قالب شرکت تازه تاسیس به نام فناوران الماس نگار در دست احداث می باشد. کارخانه مذکور با خرید و تملک یکی از واحدهای راکد و قدیمی شهرک صنعتی شماره یک در زمینی به مساحت حدود چهار هزار متر مربع و در قالب ۲ سوله و دفاتر اداری در حال ساخت بوده و در فصل زمستان ۱۴۰۱ به پیشرفت فیزیکی مناسب ۷۰ درصد رسیده است.
وی ابراز امیدواری کرد: درصورت تداوم همین روند شاهد بهره برداری این پروژه در نیمه اول سال ۱۴۰۲ خواهیم بود. برآورد حجم نهایی سرمایه گذاری این پروژه با لحاظ سرمایه ثابت و در گردش حدود هفت میلیون یورو ارزیابی می شود و با انجام این پروژه یکی از دیگر از واحدهای غیرفعال و قدیمی منطقه به چرخه فعالیت باز میگردد.
وی اضافه کرد: این کارخانه که در زمینه تولید سیلندرهای چاپ در مقیاسهای مختلف برای طرح های چاپ متنوع فعالیت دارد از خروج ارز جلوگیری کرده و در مرحله بهره برداری برای ۷۰ نفر شغل ایجاد خواهد کرد. تکنولوژی های بکار رفته در این واحد تولیدی از تکنولوژی های پیشرفته محسوب شده و بخش عمده ای از ترکیب مواد اولیه آن از داخل کشور تامین می شود.
وی در بازدید از مجموعه تولیدی محصولات دخانی الفاخر نخل سوئد به عنوان دیگر طرح سرمایه گذاری خارجی که در سه ماهه چهارم سال ۱۴۰۱ به مرحله بهره برداری رسیده نیز افزود: این کارخانه با سرمایه گذاری مشترک ۵۰ درصدی سرمایه گذار ایرانی مقیم سوئد و ۵۰ درصد سرمایه گذار عراقی شکل گرفته و کلیه ماشین آلات این واحد تولیدی نصب و تولید آزمایشی ان نیز انجام شده است و بزودی با شروع فاز تولید انبوه این کارخانه ، تولیدات آن در سطح منطقه و کشور توزیع و همچنین به دیگر کشورها صادر خواهد شد .
دکتر فرهادی همچنین در بازدید از واحد سوم و جدید سرمایه گذاری خارجی منطقه اضافه کرد: واحد الفاخر یورو نیز با سرمایه گذار کشورعربستان سعودی احداث و مکان آن تامین شده و در حال حاضر ماشین آلات آن در مرحله ورود به منطقه و نصب بوده و پیش بینی می گردد در سه ماه اول سال ۱۴۰۲ به بهره برداری برسد.
وی در بازدید از واحد چهارم سرمایه گذاری مشترک ایرانی – خارجی تاکید کرد: واحد روژه مکث کارخانه ای با ۱۵ درصد سرمایه گذار چینی و ۸۵ درصد سرمایه گذار ایرانی است که در بخش تولید لوازم پزشکی و ساخت چسب های طبی فعالیت می کند و این کارخانه در زمستان سالجاری موفق شده در قالب طرح توسعه خود، تولید چسب زخم را به سایر محصولات خود اضافه نماید.
وی افزود: این کارخانه از مجهزترین و کاملترین واحدهای تولیدی لوازم پزشکی در منطقه آزاد انزلی و استان گیلان محسوب می شود و تمامی تجهیزات و امکانات آن منطبق با استانداردهای بین المللی و به روز است.
آخرین واحد مورد بازدید مدیرعامل سازمان، طرح توسعه شرکت مروارید صنعت بوده که با ۷۰ درصد سرمایه سرمایه گذاران کشور افغانستان از سنوات قبل در منطقه ایجاد شده که در فصل زمستان سالجاری این کارخانه توانسته علاوه بر تولیدات قبلی ، انواع قوری را در قالب طرح توسعه نیز بر مجموعه محصولات خود اضافه کند.
فرهادی با بیان اینکه امسال سرمایه گذاری های خارجی دیگری نیز در حوزه تجارت، گردشگری، خدمات و بنادر منطقه صورت گرفته است گفت: در حوزه خدمات و لجستیک چند سرمایه گذار خارجی جدید به منطقه جذب و شرکت هایی را در منطقه آزاد انزلی ثبت کرده اند که عملیات اجرایی آنها در سال آینده آغاز خواهد شد و تعدادی از سرمایه گذاران کشور ترکیه نیز در حوزه فاز تجارت منطقه با خرید فروشگاه های تجاری و تجهیز آنها مشغول به فعالیت می باشند.
Friday, 22 November , 2024