«سید محسن حسینی» امروزدر نشست ویدئو کنفرانسی  در پاسخ به سوالی  گفت: تقویت آب شرب و ارتقای کیفیت آب آشامیدنی را از مزایای اجرای طرح یکپارچه سازی عنوان و بیان کرد: با توسعه ۹۷ کیلومتر شبکه توزیع آب در ۶۰ روستا و اصلاح و بازسازی انجام شده ۲۰۰ روستا امسال از مزایای خدمات بهره‌مند شدند.

به گزارش خبرنگار صفیر گیلان؛در روزهای سرد و بارانی گیلان که حدود سه هفته است رنگ و بوی قرنطینه نیز به خود گرفته، صبح امروز مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب این استان در نشست خبری با اصحاب رسانه نویدبخش خبرهای خوب برای مردم شد. خبرهایی از جنس آب آشامیدنی سالم و بهداشتی، به خصوص برای روستاییان استان.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گیلان امروز در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه که به صورت ویدئوکنفرانس از طریق اسکایپ با حضور خبرنگاران در ستاد مرکزی این شرکت و در دفاتر مدیران امور آبفای شهرستان ها برگزار و به صورت زنده نیز از اینستاگرام پخش شد، با اشاره به اینکه با یکپارچه سازی شرکت های آب و فاضلاب شهری و روستایی گیلان در اسفندماه سال ۹۸ اقدامات خوبی برای رفع مشکلات آب شرب حوزه روستایی استان انجام شده، گفت:  طرح آبرسانی به ۶۶ روستای این استان با اعتباری بیش از ۸۴ میلیارد تومان تا پایان امسال افتتاح و بهره برداری خواهد شد.

سید محسن حسینی، به تامین و تقویت کمیّت و کیفیت آب آشامیدنی ۲۰۰ روستای گیلان با جمعیتی بالغ بر ۱۱۳ هزار نفر پس از یکپارچه سازی شرکت های آب و فاضلاب شهری و روستایی استان نیز اشاره کرد و افزود: در این مدت با بهسازی تعدادی از چاه ها و تغییر ساختار ایستگاه های پمپاژ ۵۶۵ لیتر بر ثانیه به ظرفیت تامین آب شرب روستاهای گیلان اضافه شد .

سید محسن حسینی در این نشست ویدئو کنفرانسی با خبرنگاران با بیان اینکه با وجود پر باران بودن گیلان ما با مضیقه‌هایی در حوزه آبرسانی مواجه هستیم، تصریح کرد: ۴۷۱ لیتر بر ثانیه با بهسازی و تجهیز چاه‌ها به میزان تولید آب شرب افزوده شده، ضمن آنکه با باز طراحی و افزایش انتقال پمپاژ ۹۴۳ لیتر بر ثانیه نیز تولید آب شرب استان افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر به ۵۲ شهر و یک هزار و ۷۱۲ روستای استان تحت پوشش هستند شرکت آبفا، افزود: در حال حاضر ۸۲۲ هزار مشترک با یک میلیون و ۵۷ هزار خانوار معادل ۹۹.۹۶ درصد جمعیت شهری و ۷۶.۳ درصد جمعیت روستایی تحت پوشش آب و فاضلاب استان قرار دارند.

حسینی با اشاره به این که در حال حاضر؛ ۷۲۹ چاه و ۵۷۶ چشمه در مدار بهره برداری قرار دارد، اضافه کرد: یک هزار و ۱۳۸ مخزن در دست بهره برداری، ۵۳۰ هزار متر مکعب حجم مخزن و دارای ۴۳ آزمایشگاه و هفت آزمایشگاه فاضلاب از امکانات این شرکت هستند.

وی تسهیل در مدیریت یکپارچه، ارائه خدمات به صورت یکپارچه مشترکان در شهرها و روستاها و جلوگیری از موازی کاری را از جمله اهداف مدیریت یکپارچه شرکت آب و فاضلاب عنوان کرد و یادآور شد: قبل از یکپارچه‌سازی در ۱۶ مرکز شهرستان، به مشترکان روستایی خدمت‌رسانی انجام می‌شد اما در حال حاضر در ۵۲ شهر خدمات اراِیه می‌شود که با این اقدام، این خدمت‌رسانی به سه برابر افزایش یافته است.

به گفته وی؛ در این مدت ۹ ماهه ۳۷۱ لیتر بر ثانیه آب شرب از تاسیسات شهری به روستاهای دارای تنش آبی انتقال داده شد.

رئیس هیأت مدیره آبفای گیلان از افتتاح رسمی مدول دوم تصفیه خانه آب گیلان در دیماه امسال در قالب پویش هرهفته، الف-ب- ایران با حضور وزیر نیرو خبر داد و افزود: با بهره برداری کامل از مدول دوم این تصفیه خانه تا پایان سال جاری ۳ هزار لیتر بر ثانیه به ظرفیت تامین آب شرب شهرها و روستاهای استان اضافه خواهد شد.

حسینی، با اشاره به اینکه هم اکنون این تصفیه خانه با ظرفیت یکهزار لیتر بر ثانیه در مدار بهره برداری است، گفت: با توجه به کیفیت بالای آب شرب تولید شده در این تصفیه خانه و با بهره برداری آزمایشی از مدول دوم، ۲۶ حلقه چاه با آبدهی ۲۸۰ لیتر بر ثانیه در حالت آماده به کار قرار گرفتند.

 مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گیلان خاطرنشان کرد: اگرچه در گذشته مبادله آب بین شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی صورت می‌گرفت اما اکنون از تاسیسات مشترک برای مردم استفاده می‌کنیم.

مدیرعامل آبفای گیلان گفت: به منظور تامین آب آشامیدنی مورد نیاز مشترکین در ایام کرونا، با بهره برداری آزمایشی از مدول دوم تصفیه خانه بزرگ آب گیلان ۸۹۰ لیتر بر ثانیه به ظرفیت تولید آب استان افزوده شد.

وی تصریح کرد: در مجموع با شیوع بیماری کرونا، ظرفیت تولید آب استان یکهزار و ۴۵۵ لیتر بر ثانیه افزایش یافته تا مردم عزیز استان در این ایام با مشکل خاصی در حوزه آب شرب مواجه نباشند.

بهبود کیفیت آب آشامیدنی ، ارتقای خدمات و افزایش مشترکان از اهداف شرکت آب و فاضلاب گیلان

 «سید محسن حسینی» امروزدر نشست ویدئو کنفرانسی  در پاسخ به سوالی  گفت: تقویت آب شرب و ارتقای کیفیت آب آشامیدنی را از مزایای اجرای طرح یکپارچه سازی عنوان و بیان کرد: با توسعه ۹۷ کیلومتر شبکه توزیع آب در ۶۰ روستا و اصلاح و بازسازی انجام شده ۲۰۰ روستا امسال از مزایای خدمات بهره‌مند شدند.

وی در پاسخ به خبرنگار صفیر گیلان از فومن که پرسیدند در استان گیلان با وجود منابع غنی آبهای سطحی و داشتن باران های مناسب ، برف ، رود های خروشان و جشمه های زلال با کمبود آب شرب مواجه و علارغم اینکه استارت پروژه ها بیشتر به چشم می خورد بیشترین چالش ابی را در تابستان داریم آیا مدیریت آب و فاضلاب گیلان  استقرار نامناسب الگویی جمعیت و تخریب رود خانه ها و خشکی چاههای سنتی… را در انتقال آب و کیفیت دیده  و آیا به آینده آبی فکری و تدبیری اتدیشیده شده و سوال دوم اینکه برای تک روستاهها از محل تنش چه اعتباراتی در نظر گرفته شده و کی اجرایی می شود؟

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گیلان با بیان اینکه میانگین متوسط بارندگی در استان هزار میلی متر است اما به دلیل برخی از محدودیت ها نمی توانیم از هدر رفت بخش زیادی از آن جلوگیری کنیم افزود :بهبود کیفیت آب آشامیدنی و کیفیت خدمات و افزایش مشترکان از اهداف مهم و پیش روی این شرکت است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گیلان اظهار کرد؛ما در شهرستان فومن در اصلاح و بازسازی ۵ روستا را  در مدار قرار داده و از مدار بهره برداری چاه خارج کردیم و همچنین از محل اعتبارات صندوق توسعه ۶۶ روستا را با ۸۴ میلیون تومان  در سال مالی ۹۹ دیده ایم که با بهره برداری مرحله اول تصفیه خانه بزرگ گیلان آب آشامیدنی مشترکان شهرهای رشت ، خمام، انزلی، سیاهکل، آستانه اشرفیه، کیاشهر، لاهیجان، رودبنه، لنگرود، کومله، شلمان، اطاقور ، چاف و چمخاله و فومن  هزار لیتر بر ثانیه بر ظرفیت آن افزوده شده است.

حسینی اظهار کرد ؛ برای تک روستاهها از محل تنش اعتباراتی در نظر گرفته شده که در سال جاری اجرایی خواهد شد زیرا برخی از این روستاهها باطر پراکندگی تک منبع  بوده و یا با چشمه و چاه با خرابی مواجه  که مرحله به مرحله خدمات ارتقاء پیدا خواهد کرد.

مدیر عامل آب و فاضلاب گیلان با اشاره به اینکه در شهرستان فومن ۱۳۰ روستا  که ۹۰ روستا  تحت پوشش با ۳۷ حلقه چاه و ۱۹ چشمه  بهره مندی دارد گفت:علارغم اینکه استان پر باران داریم ولی آب دارای کیفیت مناسب نبوده و ما درآب رسانی در مضیقه هستیم .

وی افزود؛در طرح آب رسانی ۱۰۰۰ روستا  ما شهرستانهای فومن ،شفت و صومعه سرا  را دیده ایم و از مجتمع آبرسانی باغبانان در بخش روستایی  پوشش مرحله به مرحله روستا انجام خواهد شد و مخزن ۱۰ هزار را وارد مدار که تاثیر بسزایی در آب شرب خواهد داشت.

در شهرستان کمتر توسعه یافته شفت پروژه آبرسانی روند کند و لاکپشتی دارد

حسینی در پاسخ به پرسش خبرنگار ورس در خصوص روند کند و لاکپشتی پروژه آبرسانی غرب نزدیک و آبرسانی به شفت از ماسوله رودخان فومن گفت : طول خط انتقال پروژه مذکور بیش از ۱۴ کیلومتر است که ۵٫۵ کیلومتر از آن اجرا شده است و دلیل عمده تاخیر در تکمیل پروژه آبرسانی غرب نزدیک و آبرسانی به شفت ، عدم پیش بینی کامل موانع اجرا در طرح اولیه بوده است .

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گیلان ابراز امیدواری کرد با توجه به میزان اعتبار پیش بینی شده مناسب پروژه غرب نزدیک  در سال ۱۳۹۹ روند اجرای این طرح انتقال آب تسریع شود .

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه چاه آّب عثماوندان در سال گذشته وارد مدار تولید آب در شفت شد گفت : اقدامات مقطعی به منظور پایداری آب شرب این شهر پیش از تکمیل پروژه غرب نزدیک لازم و ضروری است .

حسینی به پروژه آبرسانی به ۵۴ روستای شهرستان شفت از سایت بداب نیز اشاره و افزود : برای اجرای این طرح بالغ بر ۱۲ میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده است .

گفتنی است پروژه آبرسانی غرب نزدیک (شاخه شفت) قرار بود طی یک برنامه ۱۸ ماهه اجرا و تکمیل شود اما پس از گذشت دو سال یکی از پروژه های نیمه کاره شهرستان کمتر توسعه یافته شفت محسوب می شود .

اصلی ترین منبع تامین آب شهرستان آستارا تصیفه خانه بهارستان است

وی به دیگر طرح های مصوب شرکت آب و فاضلاب گیلان جهت تامین پایدار آب شرب روستاهای استان اشاره کرد و گفت: آبرسانی به ۳۲ روستای شهرهای چاف و چمخاله در قالب ۴ پروژه با اعتباری بالغ بر ۲۹ میلیارد تومان و بهره مندی جمعیتی بیش از ۱۶ هزار و ۵۵۰ خانوار در سال جاری به بهره برداری می رسد.

وی همچنین به افزایش مصرف آب در استان اشاره کرد و گفت: مصرف آب در استان از زمان شیوع کرونا ۲۵ درصد و گاهی اوقات ۴۰ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال رسیده است.

وی از اختصاص ۸۴ میلیارد تومان اعتبار صندوق توسعه ملی به ۶۶ روستا برای امسال خبر داد و گفت: برای ارتقای کیفی آب روستاها ۴۴ دستگاه پمپاژ نصب کردیم.

مدیرعامل آبفای گیلان اظهار داشت: همچنین کمیته مطالعات برای سال مالی امسال طرح‌هایی را جهت آبرسانی مصوب کرده که ۳۲ روستا با ۱۶ هزار و ۵۵۰ خانوار را با پیش بینی اعتباری بالغ بر ۲۹ میلیارد تومان را تحت پوشش قرار دهد.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب گیلان در پاسخ به خبرنگار آستارا با بیان اینکه از منابع خاص و محدودی می توانیم برای تامین آب شرب استفاده کنیم، افزود: اصلی ترین منبع تامین آب شهرستان آستارا تصیفه خانه بهارستان است.

وی با اشاره به اینکه به خاطر بالا بودن سطح آب های زیرزمینی در آستارا از چاه برای تامین آب نمی توانیم استفاده کنیم، تصریح کرد: تنها منبع تامین آب در آستارا آب های سطحی است و در بخش شهری چاه جواب نمی دهد.

حسینی با بیان اینکه در فصل تابستان با مشکل کمبود آب در رودخانه بهارستان مواجه هستیم و این باعث می شود تصفیه خانه آب مورد نیاز برای تصفیه نداشته باشد، اظهارکرد: امسال مشکل کمبود آستارا از منابع دیگر تامین شد و تاثیر خوبی نیز داشت.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب گیلان با بیان اینکه از محل صندوق توسعه و اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای در مجموع سه میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان برای تامین و تقویت آب روستاهای آستارا در نظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: آب ۲۰ روستای آستارا نیز با تکمیل سد ملاهادی تامین می شود تا در این روستاها نیز با مشکل کمبود آب مواجه نشویم.

حسینی گفت: مردم اعم از ساکنان شهرها و روستاها می‌توانند با تماس با سامانه ۱۲۲ مشکلات و مسائل حوزه آب را برای رسیدگی اطلاع دهند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گیلان خاطر نشان کرد: تمامی تلاش نیروهای شرکت آب و فاضلاب برخورداری مردم استان از آبی سالم، بهداشتی و با کمیت و کیفیت و پایدار است.

تنظیم/زلیخا صفری راسته کناری