تب کریمه کنگو در گیلان یک قربانی گرفت/مردم گوشت را از مراکز معتبر تهیه کنند

  پرینت
تب کریمه کنگو در گیلان یک قربانی گرفت/مردم گوشت را از مراکز معتبر تهیه کنند
شناسه خبر : 17478 | تاریخ انتشار : 14 تیر 1397 - 18:01 | 8383 بازدید | تعداد دیدگاه : ۰ | ارسال توسط :

صفیر گیلان؛روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با صدور اطلاعیه ای از مردم خواست، همزمان با آغاز فصل گرما و احتمال شیوع برخی از بیماری ها از جمله بیماری تب کریمه کنگو، گوشت را از مراکز معتبر و مورد تایید دامپزشکی، تهیه کنند. به گزارش مهر، محمد عباسی با اشاره به اینکه همه ساله با […]

به گزارش مهر، محمد عباسی با اشاره به اینکه همه ساله با شروع فصل گرما احتمال بروز و شیوع ویروس تب کریمه کنگو وجود دارد، اظهار کرد: در روزهای گذشته یک مورد ابتلا به این ویروس در استان گیلان مثبت اعلام شده که متاسفانه در نهایت این فرد فوت کرد.

وی با تأکید براینکه تاکنون تنها این یک مورد در سطح استان گیلان مشاهده شده است، افزود: اقدامات لازم برای مقابله با این ویروس همانند سال های گذشته در دستور کار دستگاه های مربوطه قرار گرفته است.

معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اینکه تب کریمه کنگو ویروسی است که از طریق کنه به انسان منتقل می شود، گفت: زیستگاه کنه نیز در بدن حیوانات اهلی و وحشی همانند گاو و گوسفند، آهو و حتی پرندگان است که در آنها این بیماری را ایجاد نکرده و تنها به صورت ناقل عمل می کند.

وی با بیان اینکه افرادی که با دام، لاشه دام ها، گوشت، خون و اعضای بدن دام ها سر و کار دارند ممکن است از طریق خون حیوان آلوده و یا از طریق کنه گزیده شده و این ویروس به بدن آنها منتقل شود، خاطرنشان کرد: ظهور علائم این بیماری در بدن انسان حدود ۱۰ تا ۱۲ روز طول می کشد.

عباسی در ادامه به علائم این بیماری نیز اشاره و دردهای عضلانی، تب، اسهال و استفراغ را از جمله این علائم برشمرد و تصریح کرد: بعداز چند روز این بیماری به صورت لک های قرمز بر روی بدن بروز می کند و در صورت درمان نشدن بیماری شدت یافته ممکن است  نقاط مختلف بدن دچار خونریزی شود.

وی با بیان اینکه اگر بعداز ۱۰ تا ۱۲ روز بیمار فوت نکند این بیماری بهبود می یابد، یادآورشد: در این شرایط شهروندان باید گوشت مورد نیاز خود را از قصابی های مجاز خریداری کنند زیرا در صورت آلوده بودن گوشت نگهداری آن به مدت ۲۴ ساعت در فضای سرد یخچال و یا سردخانه سبب از بین رفتن ویروس شده و گوشت دیگر آلوده نیست.

معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ادامه زمان پخت مناسب برای گوشت و دوری از نیم پزکردن گوشت را نکاتی دانست که شهروندان باید جدا آن را رعایت کنند، گفت: جگر جایی است که این ویروس در آن وجود دارد و شهروندان باید در مصرف آن نیز نکات بهداشتی را رعایت کرده و آن را خوب بپزند.

به گفته این مسئول افرادی که به صورت مستقیم با دام، گوشت و خون و اعضای بدن آن سر و کار دارند باید حتما از دستکش استفاده کرده و در هنگام حضور در محیط دامداری باید از چکمه استفاده کنند تا در معرض خطر قرار نگیرند.

مردم گوشت را از مراکز معتبر تهیه کنند

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با صدور اطلاعیه ای از مردم خواست، همزمان با آغاز فصل گرما و احتمال شیوع برخی از بیماری ها از جمله بیماری تب کریمه کنگو، گوشت را از مراکز معتبر و مورد تایید دامپزشکی، تهیه کنند.

در متن این اطلاعیه آمده است؛ تب خونریزی‌ دهنده کریمه کنگو، یک بیماری حاد تب‌دار و خونریزی دهنده است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون، ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود.  میزان ابتلای این بیماری با گرمای هوا رابطه مستقیم دارد، بنابراین هرچقدر هوا گرم تر شود احتمال بروز آن شدت پیدا می کند. بیماری تب کریمه کنگو مرگ و میر بالای دارد اما این بیماری چنانچه زود تشخیص داده شود، قابل درمان است. به شهروندان توصیه می شود جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو موارد زیر را رعایت کنند؛

– قصاب ها و افرادی که مستقیم با دام سروکار دارند، یا در کار ذبح دام هستند، یا افرادی که دام را در منزل یا مجاورت منزل خود نگهداری می کنند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری هستند. بنابراین باید از تماس مستقیم با حیوان و ترشحات آن، اجنتاب کنند و افرادی که در کشتارگاه ها کار می کنند، باید از دستکش، چکمه و روپوش استفاده کنند. در واقع رعایت بهداشت فردی تنها راه پیشگیری از ابتلا به بیماری است.
– این بیماری یا از طریق کنه یا از طریق حیوان آلوده به انسان منتقل می‌شود. در صورت انتشار با کنه، با کوچک‌ترین گزشی، خون آلوده از کنه به انسان منتقل می‌شود. به این ترتیب کسانی که در دامداری و قصابی‌ها هستند، مستعد ابتلا به این بیماری هستند.
– تنها عامل ابتلا به این بیماری تماس با لاشه و خون تازه حیوان بیمار و گزش کنه حامل بیماری است، لذا گوشت پخته بیماری را منتقل نمی‌کند.
– شروع علائم ناگهانی بیماری تب کریمه کنگو حدود یک تا هفت روز طول می‌کشد. تب، درد عضلانی، گردن درد، سفت شدن بافت گردن، درد چشم، حساسیت چشم نسبت به نور، تهوع، استفراغ، اسهال، شکم درد، گلودرد، نوسانات خلقی شدید و خواب آلودگی از مهمترین علایم تب خونریزی دهنده کنگو هستند. در برخی بیماران افزایش ضربان قلب، تورم غدد لنفاوی، بزرگ شدن کبد، خونریزی داخلی قابل مشاهده از روی پوست، نارسایی کبد و ریه نیز دیده می شود.
– به دلیل این که متأسفانه دام بدون علامت است، باید از مصرف گوشت تازه خودداری شود و دام پس از ذبح تا ۲۴ ساعت در دمای منفی ۱ تا ۴ قرار گیرد تا ویروس‌های آن کشته شوند و پس از آن مصرف شود. هنگام خرد کردن گوشت نیز بهتر است از دستکش استفاده شود.
– در هنگامی که فرد مراقب بیمار در معرض تماس پوستی یا پوستی مخاطی با خون، مایعات بدن و یا فضولات بیمار قرار می‌گیرد بایستی فوراً سطح آلوده را با آب و صابون بشوید.
– از خرید گوشت های بازرسی نشده و بدون مهر دامپزشکی (کشتار غیرمجاز) جدا خودداری شود.
– از آنجایی که این بیماری در پرندگان دیده نمی شود، بنابراین نباید نگران مصرف گوشت پرندگان بود.
– این بیماری واکسن ندارد، اما بهترین و مؤثرترین راه درمان آن رسیدگی سریع به افراد مشکوک به این بیماری بوده و رعایت نکات ایمنی به جلوگیری از شیوع این بیماری کمک می‌کند.

برچسب ها
نوشته های مشابه
افزایش۶۷ درصد ظرفیت پست شهید مقدم رشت
امید آفرینی، خودباوری و تقویت اراده برای ساخت ایران قوی از اهداف اصلی اردوی راویان پیشرفت در گیلان
پل قلعه رودخان،سیستم جمع آوری فاضلاب نداشتن راه مناسب تردد از گلایه مردمی که پای آیت الله فلاحتی را به فومن باز کرد/بیمارستان فومن خوب، تمیز و منظم است
برگزاری ویزیت رایگان در شهرستان فومن
برگزاری ویزیت رایگان در خالو باغ شهرستان لاهیجان
برگزاری اردوی جهادی ویزیت رایگان در چاف و چمخاله
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شما باید وارد سایت شوید تا بتوانید نظر دهید.